Keystone logo
University of Birmingham - College of Engineering and Physical Sciences

University of Birmingham - College of Engineering and Physical Sciences

University of Birmingham - College of Engineering and Physical Sciences

pengenalan

Adakah anda ingin membuat perubahan dan membantu membentuk dunia yang kita diami? Adakah anda berminat untuk menyelesaikan masalah? Adakah anda ingin bekerjasama dengan beberapa penyelidik terbaik di dunia untuk menyediakan penyelesaian kepada isu global semasa dan masa hadapan?

Jika ya, Universiti Birmingham boleh menjadi pilihan pascasiswazah yang tepat untuk anda. Kolej Kejuruteraan dan Sains Fizikal mendahului dalam pendidikan, penyelidikan dan pembangunan termaju merentas pelbagai sektor, seperti kejuruteraan, industri, teknologi, tenaga, penjagaan kesihatan dan banyak lagi. Belajar dengan kami bukan sahaja akan menjadi langkah seterusnya dalam laluan kerjaya anda tetapi akan membolehkan anda membantu menjadikan dunia tempat yang lebih maju, berdaya tahan dan mampan.

Mengapa belajar di Universiti Birmingham?

  • Kami ialah Universiti Top 100 global dan berada di kedudukan 20 teratas dalam beberapa jadual liga UK
  • Kami telah dinamakan universiti yang paling disasarkan oleh 100 majikan siswazah teratas UK (Pasaran Siswazah pada 2021
  • 87% daripada penyelidikan kami mempunyai kesan global (REF 2014)
  • Ramai alumni dan kakitangan UoB telah terlibat dengan kerja yang diiktiraf dengan hadiah Nobel
  • Terdapat banyak perkhidmatan sokongan kebolehkerjaan yang tersedia untuk pelajar. Kolej dan Rangkaian Kerjaya kami boleh memberi anda nasihat dan kemahiran praktikal untuk pembangunan kerjaya. Kami juga mempunyai hubungan industri yang sangat baik dengan syarikat global, seperti Rolls Royce dan Jaguar Land Rover, yang memberi peluang kepada pelajar kami untuk mendapatkan pandangan dan pengalaman industri.
  • Anda boleh menerima Biasiswa Komanwel bernilai £3,000 atau Biasiswa Sarjana Global bernilai £10,000 jika anda memulakan pengajian pada September 2021. Maklumat dan kriteria kelayakan kedua-dua anugerah tersedia di laman web kami.

Lokasi

  • University of Birmingham Edgbaston Birmingham, B15 2TT, Birmingham

Soalan