Keystone logo
University of Cape Town Belajar Luar Negara dalam Kursus Cape Town - Sains Alam Sekitar, Pengajian Afrika, Kajian Pembangunan
University of Cape Town

Belajar Luar Negara dalam Kursus Cape Town - Sains Alam Sekitar, Pengajian Afrika, Kajian Pembangunan

Cape Town, Afrika Selatan

1 Semesters

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 7,450 / per semester *

Di kampus

* bayaran untuk pelajar yang memohon secara bebas. Pelajar yang memohon melalui organisasi atau universiti asal mereka adalah invois terus oleh pembekal

pengenalan

Program Pengajian Semester Luar Negara mengalu-alukan pelajar ke UCT selama satu semester sambil melanjutkan pengajian ke peringkat ijazah di tempat lain.

Terletak di hujung Afrika, di mana dua lautan bertemu, Cape Town ialah sebuah bandar yang meriah dan mesra yang menarik beribu-ribu pelajar antarabangsa dan berjuta-juta pelancong. UCT disenaraikan di peringkat global untuk pengajaran, penyelidikan dan kemudahannya yang canggih. Kami mempunyai tradisi kecemerlangan akademik yang membanggakan melalui pengajaran yang diterajui penyelidikan dengan fokus pada penyelesaian berasaskan Afrika kepada masalah global.

Pelajar di luar negara boleh memilih daripada pelbagai kursus sarjana muda dan sarjana. Semua kursus diajar dalam bahasa Inggeris. Pasukan sokongan berdedikasi kami akan membimbing anda melalui proses permohonan dan membantu anda mendapatkan kemasukan ke kursus yang meliputi lebih 40 bidang disiplin dalam seni, sains, perdagangan, undang-undang dan kejuruteraan.

UCT ialah komuniti kampus yang pelbagai, menawarkan persekitaran yang kaya untuk pelajar antarabangsa. Pelajar luar negara belajar disepadukan sepenuhnya ke dalam kelas dan belajar bersama pelajar ijazah penuh. UCT menggunakan sistem kredit yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, memudahkan anda memindahkan kredit daripada kursus UCT ke kurikulum ijazah rumah atau keperluan ijazah anda.

Dengan peluang untuk menyertai sehingga tiga kelab sukan UCT atau persatuan pelajar secara percuma, anda akan menyertai komuniti kampus yang berkembang maju dengan banyak peluang untuk mencari kawan baharu. Pelajar di luar negara juga boleh memberi kembali kepada masyarakat tempatan dengan menjadi sukarelawan dengan program jangkauan universiti.

Kemasukan

Kurikulum

Yuran Pengajian Program

Testimoni Pelajar

Mengenai Sekolah

Soalan