Keystone logo
University of Edinburgh Winter School

University of Edinburgh Winter School

University of Edinburgh Winter School

pengenalan

Selamat datang ke University of Edinburgh Winter School !

Winter School akan berlangsung secara dalam talian pada tahun 2021. Belajar di University of Edinburgh adalah cara yang tepat untuk memperluas cakerawala akademik dan budaya anda di salah satu daripada 20 universiti teratas di dunia (QS World University Rankings 2020).

Sejarah kita

Dengan sejarah kami yang kaya, alumni terkenal dan cendekiawan terkenal, kami sangat berbangga sejak berabad-abad lamanya sebagai universiti terkenal di dunia.

Dari pemenang Nobel dan juara Olimpik hingga penjelajah ruang angkasa dan perdana menteri, Universiti Edinburgh telah mempengaruhi sejarah sejak ia membuka gerbang kepada pelajar pertamanya pada tahun 1583.

Pemikir pemecah tanah

Setelah pencerahan Scotland abad ke-18, Universiti ini berada di barisan hadapan akademik dan pemikiran kritis.

Kerana tekad dan ketekunan sekumpulan intelektual Edinburgh, fakta-fakta yang muktabar tentang dunia ditentang dengan berani dan konsisten.

Di tengah kumpulan ini adalah David Hume, ahli falsafah, ahli ekonomi dan esei yang terkenal dengan skeptisisme dan empirisisme falsafahnya; Joseph Black, ahli kimia di sebalik penemuan haba terpendam dan karbon dioksida; dan James Hutton, 'Bapa Geologi Moden'.

142280_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Membentuk masa lalu, masa kini dan masa depan

Kami adalah kediaman anugerah sastera tertua di Britain, Hadiah James Tait Black dan domba Dolly, haiwan pertama yang diklon dari sel somatik dewasa.

Di sini juga di University of Edinburgh Sir Arthur Conan Doyle terinspirasi untuk mencipta watak terkenalnya, Sherlock Holmes dan James Young Simpson mempelopori anestetik melalui penemuannya tentang sifat kloroform.

Baru-baru ini, ahli fizik teori dan Profesor Emeritus Peter Higgs bersama-sama dianugerahkan Hadiah Nobel dalam Fizik kerana ramalannya pada tahun 1964 mengenai Higgs Boson.

Melalui banyak pencapaian kakitangan dan pelajarnya, Universiti terus menyajikan penyelidikan canggih, pengajaran inspirasi dan pemikiran inovatif sebagai etos utamanya, menarik beberapa minda terhebat dari seluruh dunia.

Lokasi

  • Edinburgh

    Paterson's Land, Holyrood Road, , Edinburgh

Program

    Institusi juga menawarkan:

    Soalan