Keystone logo
University of Education Freiburg

University of Education Freiburg

University of Education Freiburg

pengenalan

The University of Education, Freiburg (dalam bahasa Jerman: Pädagogische Hochschule, atau PH untuk pendek) ditubuhkan pada tahun 1962 dan mendapat status universiti pada tahun 1971. Ia adalah yang terbesar daripada enam Universiti Pendidikan di negeri Persekutuan Baden-Württemberg, yang dikenali di seluruh Jerman untuk kualiti yang tinggi pendidikannya.

Pada masa ini terdapat 250 kakitangan akademik dan beberapa 5,100 pelajar di Freiburg University of Education. Dengan rangkaian meluas Sarjana Muda dan kursus Master bersama-sama dengan program-program latihan guru, Universiti menawarkan darjah pertama kelayakan tahap berasaskan penyelidikan yang sangat baik dan pendidikan telah disokong oleh sebahagian besar daripada modul praktikal dan berasaskan aplikasi profesional disertai. Perubahan dari Peperiksaan Negeri struktur Bologna bermakna bahawa Universiti Pendidikan kini bekerja dengan kerjasama rapat dengan Ludwigs University Albert, Freiburg. The Freiburg Pusat Advanced baru Pendidikan (FACE) menyediakan satu forum untuk kerja usaha sama dalam Pendidikan Guru dan tumpuan utama untuk semua pemain utama. FACE menggabungkan Pendidikan Awal Guru, Amalan dan Latihan Dalam Perkhidmatan, Penyelidikan Pendidikan dan Jaminan Kualiti. kampus talian FACE menyediakan peserta untuk profesion perguruan dengan semua yang paling penting maklumat, pembaharuan, dan peluang untuk pertukaran idea-idea, dan dengan itu ruang untuk mewujudkan identiti profesional mereka.

Kerjasama ini bermakna bahawa Universiti Pendidikan meliputi Pendidikan Guru untuk semua peringkat: Primary, Secondary 1 and Secondary 2. Selain itu, kerap / bahasa dan matematik antarabangsa Universiti / profil sains semula jadi berfungsi sebagai faktor penentu untuk memilih Universiti Freiburg.

Main bidang tumpuan akademik

kursus antara budaya dan merentas sempadan Penyelidikan dengan penekanan kepada Eropah

Ini kawasan tumpuan terdiri daripada pelbagai jenis kursus ijazah dan ijazah serta projek penyelidikan terkenal yang sepenuhnya dan sistematik mengeksploitasi kelebihan lokasi Freiburg.

Penekanan kepada matematik / sains semula jadi dalam penyelidikan dan pengajaran

Ini kawasan tumpuan merangkumi pelbagai jenis kursus serta pelbagai projek penyelidikan yang menarik yang dikendalikan oleh Universiti. Selain itu, pelbagai kimia, fizik, geografi dan matematik "makmal pembelajaran" menyediakan pelajar secukupnya untuk tugas-tugas masa depan mereka (praktikal dan eksperimen). Di sini juga, teori dan amalan yang berkait rapat: eksperimen dalam kelas, contohnya sebagai sebahagian daripada projek NAWIlino yang menyediakan pelajar dengan wawasan ke dalam kehidupan sehari-hari seorang guru. Penglibatan dalam projek penyelidikan topikal memberikan gambaran apa yang dimaksudkan dengan belajar dengan menemui: contohnya mascil projek EU (penyelidikan utama dan di dalam bilik darjah berdasarkan penemuan) atau projek MATHElino (menyelidik proses belajar kanak-kanak Tadika dan kanak-kanak sekolah rendah ).

Ciri-ciri lain Universiti Freiburg

promosi yang disasarkan penyelidik muda

Pelbagai program PhD dan sebilangan besar lain projek penyelidikan (European) menggalakkan pelbagai penyelidik muda. Selain daripada program yang tersebut di atas, ini termasuk program penyelidikan "Belajar untuk Persatuan Ilmu", "Petugas berasaskan Pembelajaran dan Pengajaran" dan "Sebagai Dapat Terangkan". Secara keseluruhan, Universiti berjalan lebih kurang. 90 projek penyelidikan. Ini meminjamkan Freiburg Universiti Pendidikan kedudukan yang utama dalam Baden-Württemberg dalam mempromosikan penyelidik muda.

Lebih daripada belajar

Akhir sekali, Universiti mempunyai kehidupan kampus kebudayaan yang sama bercita-cita tinggi dan pelbagai. Universiti ini menawarkan pelbagai peluang untuk aktiviti kreatif: koir Universiti, orkestra, band besar, aktiviti sukan, bengkel sastera, kumpulan drama dalam bahasa Jerman, Inggeris dan Perancis, dan stesen radio kampus, untuk menamakan adil beberapa.

Lokasi

  • Pädagogische Hochschule Freiburg University of Education Kunzenweg 21 , 79117, Freiburg

Soalan