Keystone logo
University of Fribourg - Department of Medicine

University of Fribourg - Department of Medicine

University of Fribourg - Department of Medicine

pengenalan

The University of Fribourg adalah tempat di mana pembelajaran, penyelidikan, pekerjaan dan aktiviti semua berlaku pada masa yang sama. daya inovatif menjadikannya penggerak penting dalam hidup perdagangan dan kebudayaan di rantau ini. Sejak ia menarik pelajar dan penyelidik dari setiap bahagian Switzerland dan dari seluruh dunia ia telah membentuk kehidupan di bandar dwibahasa Fribourg sejak ia ditubuhkan pada tahun 1889. rangkaian meluas penawaran kursus, bersama-sama dengan saiz yang selesa, membuat University of Fribourg tempat di mana hubungan antara disiplin dan peribadi adalah perintah hari.

Bahasa dan peribadi The University of Fribourg merangkumi lima fakulti di mana orang belajar, mengajar dan penyelidikan. Ini adalah Kesenian dan Kemanusiaan, Sains, Ekonomi dan Sains Sosial, Undang-undang dan Teologi. Selain ini terdapat banyak institusi antara disiplin dan pusat kecemerlangan. Kira-kira 10,000 pelajar dalam Sarjana Muda, Sarjana dan PhD menerima sokongan peribadi kelas pertama dari lebih 800 profesor, pensyarah dan pembantu penyelidik. Hubungan peribadi dalam pembelajaran dan pengajaran kami amat menitikberatkan pada hubungan secara langsung antara tenaga pengajar dan pelajar kerana kami percaya bahawa ini adalah cara yang optimum untuk melanjutkan perkembangan setiap individu.

kajian Bilingual: unik di Eropah Sebagai satu-satunya universiti dwibahasa di Switzerland, University of Fribourg menawarkan pelbagai kursus pengajian dalam bahasa Perancis, Jerman atau kedua-duanya. Terdapat juga beberapa kursus dengan aspek antarabangsa yang ditawarkan dalam bahasa Inggeris. Bahasa tidak hanya belajar di sini, tetapi mereka membentuk sebahagian daripada kehidupan seharian dalam masyarakat USM.

Pusat kecemerlangan Dengan kerja mereka di pusat-pusat kecemerlangan dan projek-projek penyelidikan, penyelidik kami yang komited terus menyumbang untuk meluaskan ufuk ilmu dalam semua bidang. Dengan berbuat demikian, perhatian mereka sentiasa memberi tumpuan kepada menyelesaikan cabaran semasa dan masa depan masyarakat. The University of Fribourg juga menikmati reputasi antarabangsa yang cemerlang dalam penyelidikan. Selain pelbagai projek penyelidikan yang dibiayai oleh SNSF, Universiti menjadi tuan rumah kepada Pusat Kebangsaan Kecekapan dalam Research (NCCR) serta pelbagai disiplin Pusat Penyelidikan.

Sebuah bandar universiti "kecemerlangan par" Ahli-ahli masyarakat USM datang dari 110 negara dan membuat Fribourg dengan 40,000 orang yang bandar universiti "kecemerlangan par". Selain daripada kedua-dua lokasi utama Miséricorde dan Pérolles, terdapat banyak bangunan Universiti lain yang tersebar di seluruh bandar.

Jarak yang pendek, sehingga seluruh de Fribourg menjadi, kerana ia adalah, satu kampus. Gabungan warisan zaman pertengahan dan kehidupan pelajar animasi yang menyampaikan daya tarikan yang tiada tandingan untuk bandar ini Duke Zahringen.

Lokasi

  • Fribourg

    University of Fribourg Av. de l'Europe 20 CH-1700 Fribourg, , Fribourg

Program

    Institusi juga menawarkan:

    Soalan