Keystone logo

University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

A logo

pengenalan

SEJARAH

Pada tahun 1471 terima kasih kepada Bull of Pope Sixtus IV Republik Genoa boleh memberi ijazah. Pada tahun 1670 Universiti Jesuit ditubuhkan dan di bawah Empayar Perancis, ia digabungkan ke Universiti Imperial Paris. Selepas kejatuhan Napoleon, ia sekali lagi berada dalam Kerajaan Sardinia. Di dewan masuk Universiti Palace, terdapat patung-patung Mazzini, Garibaldi, Mameli dan Bixio yang, bersama-sama dengan profesor Genoese seperti Cesare Cabella dan Cesare Parodi, berani mengambil bahagian dalam pergerakan Risorgimento. Universiti Genoa mempunyai peranan utama dalam pembaharuan sistem universiti semasa, dengan Statut baru berkuat kuasa pada 29 Disember 2011.

IDENTITI

Universiti Genoa membentangkan kira-kira 300 kursus - termasuk kursus pasca lauream - yang dianjurkan mengikut aspirasi dan sikap golongan muda, memandangkan kepentingan kelayakan yang tinggi dan dimensi berdasarkan keperluan pasaran buruh di Eropah dan - banyak kes - tahap global. Universiti Genoa adalah Universiti Liguria kerana ia hadir di seluruh wilayah wilayah dengan pusat pendidikan juga di Savona, Imperia dan La Spezia.

Universiti menawarkan para pelajar pendidikan budaya dan ilmiah yang mantap dan memberi mereka banyak instrumen untuk menghadapi masa depan profesional. Ini menawarkan kemungkinan integrasi nyata antara teori dan praktik, juga melalui tahap dengan institusi dan syarikat dan tempoh latihan di luar negara. Terdapat banyak bentuk kolaborasi dan kerjasama dengan Universiti dan Institusi asing yang membolehkan mobiliti profesor dan pelajar yang tinggi dari dan ke luar negara. Universiti Genoa sangat mementingkan kualiti pengajaran dan penyelidikan, kerana ini merupakan elemen asas untuk memastikan pengembangan pengetahuan yang menjadi asas inovasi dan daya saing sebenar.

Penyelidikan memungkinkan untuk mencapai hasil prestij yang diakui juga di peringkat antarabangsa dan untuk mengembangkan kecemerlangan. Mengenai pengajaran, corak hubungan antara pelajar dan profesor meningkatkan timbal balik hubungan dan suasana pembelajaran terbuka dan fleksibel, menggunakan alat komputer baru: platform e-pembelajaran, aksesibilitas orang kurang upaya ke laman Universiti, 7 Mata Akademi (bilik darjah untuk jarak jauh pembelajaran diedarkan di wilayah wilayah).

Dengan bekerjasama dengan Agensi Wilayah untuk Layanan Pendidikan dan Pekerjaan (Agenzia Regionale per i Servizi Educativi e per il Lavoro - ARSEL) dan Wilayah Liguria, University of Genoa menerapkan dirinya untuk meningkatkan sambutan pelajar bukan pemastautin dan keadaan hidup mereka , melalui pelaburan yang signifikan untuk biasiswa dan penginapan di bandar yang semakin dinamik dan penuh dengan cabaran budaya.

Lokasi

  • Via Balbi 5, 16126 Genova, 16126, Genoa

  • Varazze

  • La Spezia

Soalan