Keystone logo

University of Lisbon - Medfor

A logo

pengenalan

Universidade de Lisboa (ULisboa) adalah universiti terbesar dan paling berprestij di Portugal dan merupakan salah satu universiti terkemuka di Eropah. Pewaris tradisi universiti yang merangkumi lebih dari tujuh abad, ULisboa memperoleh statusnya sekarang pada bulan Julai 2013, berikutan penggabungan bekas Universidade Técnica de Lisboa dan Universidade de Lisboa.

ULisboa menyatukan pelbagai bidang pengetahuan dan mempunyai kedudukan istimewa untuk memfasilitasi evolusi sains, teknologi, seni, dan kemanusiaan kontemporari. Kualiti pengajaran, penyelidikan, inovasi, dan budaya ULisboa menarik banyak bakat dari seluruh dunia.

Selamat datang ke ULisboa

Universidade de Lisboa (ULisboa) adalah institusi Pengajian Tinggi terbesar di Portugal dan salah satu universiti paling berprestij di Eropah.

Untuk belajar di ULisboa adalah menghadiri universiti yang berorientasi kepada orang-orang yang mempunyai hak istimewa dan sangat komited untuk pendidikan berkualiti tinggi dan unjurannya dalam bidang sains dan inovasi antarabangsa.

ULisboa memberikan lebih daripada 400 darjah di semua bidang yang berpengetahuan. Dengan staf akademik sekitar 3.500 profesor dan lebih daripada 400 penyelidik, institusi ini melayani seluruh universiti 50.000 pelajar.

Kualiti dalam penyelidikan, inovasi, dan budaya di ULisboa Schools menarik semakin banyak bakat antarabangsa yang berusaha untuk mengembangkan projek di peringkat tertinggi dengan Unit Penyelidikan dan Kumpulan.

ULisboa mempersiapkan para profesional untuk Dunia, memberikan mereka kemahiran untuk memenuhi permintaan pasaran global. Menyumbang kepada tujuan ini, adalah lebih dari 550 perjanjian dan protokol yang disambut dengan institusi antarabangsa, memperkuat komitmen harian ULisboa untuk memberikan pendidikan lengkap, berkualiti tinggi, dan terkenal.

Akses dan Kemasukan ke ULisboa

Statut Pelajar Antarabangsa, yang diterbitkan pada bulan Mac 2014, menetapkan kemasukan pelajar antarabangsa dalam Pendidikan Tinggi Portugis, kitaran pertama dan sarjana bersepadu, melalui Peraduan Kemasukan Khas untuk Pelajar Antarabangsa, yang dibenarkan pelajar calon asing yang memiliki diploma yang mengesahkan tamatnya Pendidikan Menengah di negara asal mereka.

Dari Statut Pelajar Antarabangsa dikecualikan pelajar nasional yang tergolong dalam negara Kesatuan Eropah, atau tidak menjadi pelajar kebangsaan negara EU, tinggal secara sah di Portugal selama lebih dari dua tahun tanpa gangguan. Pelajar-pelajar ini boleh mendapatkan kemasukan ke Sistem Pendidikan Tinggi Portugis melalui rejim umum untuk kemasukan, jika mereka telah menamatkan pendidikan menengah, mengadakan ujian masuk, dan memenuhi syarat-syarat yang diperlukan.

Sekolah Pertanian - ISA

Instituto Superior de Agronomia (ISA), Sekolah Pertanian, adalah sekolah siswazah dan pascasiswazah terbesar dan paling berkelayakan dalam Sains Pertanian, di Portugal, dan pengetahuannya diiktiraf di peringkat nasional dan antarabangsa.

Dengan pengalaman lebih dari 100 tahun, ia telah menyesuaikan pengajarannya dengan evolusi teknologi dan realiti negara, dengan fokus pada kualiti dan modenisasi.

ISA disatukan ke Universiti Teknikal Lisbon pada tahun 1930. Sejak tahun 2013 ia menjadi sebahagian daripada Universiti Lisbon, hasil penggabungan Universiti Teknikal Lisbon dan bekas Universiti Lisbon. Ia mempunyai kira-kira 1500 pelajar dalam program siswazah dan sarjana, fakulti 116 guru dan 47 Penyelidik.

Terletak di tengah-tengah Lisbon, Tapada da Ajuda - Taman Alam Sekitar dan Botani dengan kawasan seluas 100 hektar, diakui - ia juga merupakan tempat yang menyenangkan untuk acara, aktiviti rekreasi, dan penemuan tempat, seperti Amfiteater Batu yang menarik , Belvedere, Taman Parada, padang Rugby, Balai Cerap Astronomi, Paviliun Pameran, Auditorium Lagoa Branca, antara lain.

Lokasi

  • Tapada da Ajuda 1349-017, Lisboa Portugal, 1349-017, Lisbon

  • Via 8 Febbraio, 2 - 35122 Padova, , Padua

  • Plaza Victor Siurana, 1, 25003 Lleida, Spain, , Lleida

  • C/Plaza de Santa Cruz, 8, 47002 Valladolid, Spain, , Palencia

  • Üniversite Mahallesi, 61080 Merkez/Trebizonda, Turkey, , Trabzon

  • Via Santa Maria in Gradi, 4, 01100 Viterbo VT, Italy, , Viterbo

  • R. de Diogo Botelho 1327, 4169-005 Porto, Portugal, , Porto

Soalan