Keystone logo
University of Minnesota – Carlson School of Management Sijil Siswazah Kepimpinan Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus Mampan
University of Minnesota – Carlson School of Management

Sijil Siswazah Kepimpinan Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus Mampan

Minneapolis, Amerika Syarikat

2 Semesters

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

Di kampus

pengenalan

Bersedia untuk menerajui penyelesaian yang mampan kepada cabaran alam sekitar dan sosial yang dihadapi oleh organisasi di Minnesota dan di seluruh dunia.

Banyak organisasi hari ini berusaha untuk memenuhi triple bottom line — manusia, planet dan keuntungan. Dengan mengejar Sijil Graduan Kepimpinan Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus Mampan anda, anda boleh bersedia untuk mengawasi usaha mencapai sasaran pelepasan sifar bersih dan komited terhadap amalan beretika di syarikat di Minnesota dan di seluruh dunia.

Dibangunkan melalui kerjasama antara Sekolah Pengurusan Carlson, Sekolah Hal Ehwal Awam Humphrey dan Institut Persekitaran (IonE), program Sijil ESG Lestari memfokuskan pada dasar awam dan konsep kemampanan yang berkaitan dengan kedudukan perniagaan moden. Anda akan belajar daripada fakulti yang memberikan kepakaran daripada pelbagai disiplin, membolehkan anda mereka bentuk dan melaksanakan penambahbaikan ESG dalam pelbagai sektor pekerjaan.

Kursus/topik termasuk: Perubahan Kepimpinan untuk Tindakan Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus; Asas dalam Sains Kelestarian.

Kakitangan daripada organisasi rakan kongsi korporat kami secara automatik layak mendapat diskaun tuisyen sebanyak 15%.

Mengenai Sekolah

Soalan