Keystone logo
University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

pengenalan

Ditubuhkan pada 1343, Universiti Pisa adalah salah satu universiti paling berprestij di Itali.
Alumni Universiti yang terkenal termasuk Galileo Galilei, 3 pemenang hadiah Nobel dan 2 pemenang pingat Fields.
Ia adalah antara 3 universiti terbaik di Itali (ARWU) .
Pada masa kini, Universiti Pisa mewakili pusat moden yang berprestij untuk pengajaran dan penyelidikan lanjutan.

Pisa menawarkan pelajar antarabangsa peluang unik untuk belajar dan mengalami kekayaan sejarah dan budaya Itali dalam persekitaran yang indah dan merangsang. Terkenal di seluruh dunia untuk Menara Condong, hampir semua jabatannya terletak di tengah-tengah bandar. Lokasi geografi yang strategik, lapangan terbang antarabangsa, dan sambungan kereta api yang sangat baik menawarkan kemungkinan perjalanan hujung minggu ke bahagian lain di Itali dan Eropah.

***

Kursus Asas ialah program satu tahun yang diajar secara eksklusif dalam bahasa Inggeris, yang merapatkan jurang antara pengajian Sekolah Menengah dan Universiti dan ia melengkapkan pelajar dengan asas akademik yang sesuai untuk ijazah Itali di Universiti Pisa.
Program ini bertujuan untuk pelajar antarabangsa yang mempunyai 11 atau 10 tahun persekolahan dan telah berjaya menamatkan Sekolah Menengah dan pelajar Amerika yang tidak mengambil kursus Penempatan Lanjutan (AP) pada tahun terakhir Sekolah Menengah atau telah menghadiri 2 tahun Kolej.

***

Sekolah Musim Panas adalah kursus akademik intensif untuk pelajar antarabangsa dan juga untuk graduan.
Kebanyakannya berlangsung dari 4 hari hingga 6 minggu dan berlangsung dalam konteks antarabangsa, dengan pelajar dan pensyarah datang dari pelbagai bahagian dunia dan semua kuliah disampaikan dalam bahasa Inggeris.
Ia dicirikan oleh format pengajaran bukan konvensional (bengkel, tutorial, lawatan, acara kebudayaan, testimoni perniagaan, dll.) dan pendekatan pelbagai disiplin. Profesor adalah pakar dalam bidang mereka dan mempunyai minat yang mendalam dalam apa yang mereka lakukan.
Sekolah Musim Panas memenuhi peraturan akademik yang ketat: setiap satu memberikan sekurang-kurangnya 3 kredit ECTS dan peserta yang berjaya lulus peperiksaan akhir akan menerima transkrip akademik rasmi.

***

Kenalan:

Universiti Pisa
Palazzo Modica - Piazza Torricelli, 4 - 56126 Pisa (PI) Itali
Maklumat tentang Kursus Asasi: [email protected]
Maklumat tentang Sekolah Musim Panas: [email protected]

Ciri-ciri Kampus

  Lokasi

  • Pisa

   Pisa, Itali

   • Vinci

    Vinci, Itali

   Program

   Soalan