Keystone logo

University of Riverside

A logo

pengenalan

University of Riverside adalah universiti antarabangsa swasta yang terletak di California Selatan. Kami menawarkan program Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua melalui School of Extended Education. Universiti ini diberi lesen untuk menyediakan program ESL oleh pihak berkuasa Biro California untuk Postsecondary dan Pendidikan Swasta.

University of Riverside diberi kuasa di bawah undang-undang Persekutuan untuk mendaftarkan pelajar asing bukan pendatang. Institusi ini telah mengambil bahagian dalam Program Pengunjung Pertukaran Pelajar (SEVIS) sejak Mei 2009.

University of Riverside adalah institusi pengajian tinggi swasta, antarabangsa, dan bebas yang terdiri daripada Sekolah Perniagaan dan Pendidikan Lanjutan. University of Riverside menyediakan pendidikan sarjana, siswazah, dan pascasiswazah. University of Riverside ditubuhkan untuk memenuhi keperluan para pelajarnya agar mereka dapat mempromosikan masyarakat sipil di sebuah desa global, dan kesejahteraan kewangan masyarakat di mana mereka tinggal.

Lokasi

  • Pierce Street,11840, 92505, Riverside

Soalan