Keystone logo
© Carrianna Field
University of Valencia

University of Valencia

University of Valencia

pengenalan

The University of Valencia, yang diasaskan sejak lima abad yang lalu oleh juri Valencia, telah menjadi satu, universiti awam yang moden yang mengajar semua bidang ilmu sosial, sains ekonomi dan undang-undang, sains eksperimen, kejuruteraan, sains kesihatan, sains pendidikan dan kemanusiaan .

Lebih daripada 45,800 pelajar sarjana muda dan 8,600 pelajar siswazah mengambil kelas yang diajar oleh lebih 3,300 profesor, pensyarah dan penyelidik di kampus kami (Blasco Ibáñez, Burjassot-Paterna dan Tarongers) dengan sokongan lebih 1,700 pentadbiran dan perkhidmatan kakitangan.

UniversitatValencia102

Misi

Misi Universitat de València jelas menggariskan raison d'être institusi itu, mengikut rangka kerja perundangan dan berkanun. Proses perancangan strategik yang dijalankan untuk menentukan Pelan Strategik Universitat de València 2008-2011 menyebabkan definisi misi Universiti.

Kami memahami bahawa kenyataan ini masih aktif sepenuhnya, walaupun pencapaian mereka akan memerlukan objektif yang berbeza dan garis tindakan yang memberi tumpuan kepada cabaran dan suasana baru.

"Misi Universitat de València adalah untuk melatih profesional yang kompeten di peringkat Eropah dan menggalakkan penyelidikan berprestij dengan kesan antarabangsa menyumbang kepada pembangunan masyarakat kita. Latihan dan penyelidikan menggalakkan tugas UV dalam bidang penyebaran sains dan budaya, dan dalam penegasan semula daripada nilai-nilai demokrasi masyarakat secara umum, dan masyarakat Valencia khususnya. "

UniversitatValencia101

Lihat

Dalam rangka misi UV, dan sekali ditakrifkan skop aktiviti (pengajaran, penyelidikan, pemindahan dan budaya), ia adalah mungkin untuk menjelaskan tujuan institusi dari segi matlamat yang menentukan dan memenuhi syarat perkhidmatan kami yang boleh diperolehi dan menetapkan pencapaian kita mahu mencapai dalam tempoh Pelan Strategik ini 2012-2015.

The Universitat de València mahu diiktiraf pada masa akan datang oleh:

 • Sebagai sebuah institusi pengajian tinggi yang berkualiti, menyeluruh dan tawaran akademik antarabangsa, terbuka kepada semua orang dan meliputi keperluan latihan tetap di seluruh pelbagai peringkat kitaran hidup pengguna.
 • Keupayaan untuk memberi panduan yang komprehensif untuk pelajar-pelajar mereka, seperti yang termaktub dalam kualiti pengalaman sarjana muda di Universitat de València dan kelayakan yang meningkatkan kebolehpasaran graduan.
 • Jumlah dan kesan hasil penyelidikan yang dihasilkan oleh pasukan mereka.
 • Keupayaan untuk menangkap sumber penyelidikan khusus: menarik dan membangunkan bakat dan sependapat dalam panggilan kompetitif antarabangsa.
 • Keupayaan untuk menawarkan pelbagai perkhidmatan pemindahan dan perkhidmatan saintifik dan teknikal, melalui proses yang boleh dilihat dan boleh diakses, mudah difahami oleh pengguna-pengguna sedia ada dan berpotensi.
 • Keupayaan untuk mewujudkan hubungan yang stabil dengan pengguna perkhidmatan pemindahan, dan menawarkan mereka penyelesaian yang menyeluruh yang melampaui urus niaga tertentu.
 • Sejauh, kualiti dan kekayaan tawaran budaya dan penyertaan dalam kehidupan universiti, menyumbang dalam usaha menawarkan pengalaman UV yang 'a yang memenuhi keperluan pengguna.
 • Sebagai rujukan budaya dalam masyarakat Valencia, dengan perhatian khusus kepada budaya dan bahasa mereka.

Dari pandangan ini, matlamat institusi itu dalam setiap satu daripada empat bidang aktiviti dan objektif strategik yang membolehkan untuk mencapai matlamat yang dinyatakan boleh dikenal pasti. Oleh itu, Pelan Strategik UV bagi tempoh 2012-2015 ditetapkan.

Nilai

Setiap institusi mempunyai budaya berdasarkan satu set nilai-nilai yang meresap prinsip-prinsip yang mengawal tindakannya. Nilai-nilai UV telah dibentuk sepanjang sejarah dan mereka telah dinyatakan dalam Perlembagaan Universiti.

Pembentangan nilai UV bertujuan untuk menetapkan rangka kerja rujukan yang kukuh yang membimbing tingkah laku dan sikap institusi itu, yang mempengaruhi keputusan dan cara di mana melakukan aktivitinya, dan mereka merupakan konsep pusat yang menyatakan dengan jelas persekitaran yang berbeza daripada Universiti Tanggungjawab sosial (USR) daripada UV.

Oleh itu, nilai-nilai yang meresap tindakan UV dan yang berkhidmat sebagai asas untuk pembangunan Pelan Strategik 2012-2015 adalah seperti berikut:

 • Komitmen identiti. UV adalah sebuah institusi kuat berakar umbi dalam wilayah dan dikaitkan dengan realiti Valencia, atas sebab ini memberikan perhatian khusus untuk melindungi dan mempromosikan budaya dan bahasa, dan juga sebagai kajian semua manifestasi budaya budaya yang rapat dan alam sekitar wilayah.
 • Kecemerlangan dalam pembangunan semua kami aktiviti pengajaran, carian, pemindahan dan penyebaran budaya. Nilai ini dinyatakan dalam komitmen kami terhadap kualiti, penilaian dan penambahbaikan yang berterusan.
 • Inovasi. The UV mencapai kerjaya kepimpinan intelektual dari prinsip rasional dan kesejagatan, memudahkan, merangsang dan hosting aktiviti-aktiviti intelektual dan kritikal dalam semua bidang pengetahuan dan pembelajaran.
 • Sosial dan ekonomi kemajuan, menyebabkan komitmen UV untuk perkembangan intelek dan bahan-bangsa dan kemajuan ilmu.
 • Ketelusan dalam pengurusan dan terbuka dialog dengan masyarakat, yang menggalakkan penyertaan, kepercayaan dan komitmen kepada institusi berkenaan. Untuk memudahkan komunikasi dalaman dan pengetahuan bersama antara kumpulan yang berlainan kepentingan yang membentuk warga universiti untuk membuat mungkin pembangunan yang harmoni pengetahuan yang ditujukan untuk meningkatkan kemahiran manusia dan kewujudan bersama mereka dalam masyarakat yang majmuk dan demokratik.
 • Keadilan, menyebabkan berkenaan dengan kesaksamaan dan peluang daripada semua orang hak ', tanpa diskriminasi atas alasan bangsa, jantina, pendapat, bahasa, agama atau apa-apa syarat lain atau keadaan sosial atau peribadi. Mengenai dasar dalaman, UV yang menggalakkan langkah-langkah pengukuhan positif untuk penyertaan sama rata semua ahli-ahli institusi dan menyokong untuk bahasa dan kebudayaan mereka, yang tengah-tengah identitinya. tindakan sama positif untuk orang kurang upaya dinaikkan pangkat, supaya mereka boleh mempunyai kehidupan universiti penuh dan memuaskan.
 • Kesaksamaan UV menjalankan fungsi-fungsi dan aktivitinya (pengajaran, penyelidikan, budaya dan pengurusan) di bawah prinsip peluang sama rata antara lelaki dan wanita, dan ia membangunkan dan menggunakan ini melalui 'Pelan Kesaksamaan' sepadan.
 • Perpaduan dan kerjasama dengan kumpulan yang berbeza kepentingan dengan institusi itu berinteraksi dalam persekitaran sosial, budaya, ekonomi dan akademik. Dalam persekitaran akademik, UV tersebut dilakukan dengan mewujudkan peluang dan keadaan yang sama untuk nombor besar manusia (dimensi sosial pengajian tinggi). Sama-sama, UV bekerjasama dengan universiti lain dan institusi akademik, dengan perhatian khusus di universiti-universiti Valencia dan orang-orang yang dimiliki oleh kawasan linguistik Catalan, termasuk dalam rangkaian daripada Joan Lluís Vives Institut semasa.
 • Kemampanan UV adalah dalam perkhidmatan pertahanan ekologi dan alam sekitar dan ia menggalakkan dan terpakai aktif langkah penambahbaikan perlindungan dan kesihatan ahli komuniti universiti. Institusi membangunkan nilai ini melalui aplikasi aktif dua puluh lima dasar termasuk dalam program "Kampus Lestari. Pendidikan dan Penyelidikan untuk Kelestarian ".

Nilai-nilai yang disebut berkhidmat untuk menyokong pendekatan strategi dan faktor kejayaan utama di mana UV bertujuan untuk mencapai matlamatnya dalam bidang yang berbeza aktivitinya.

Lokasi

 • Valencia

  University of Valencia Av. Blasco Ibáñez, 13, 46010, Valencia

Program

  Institusi juga menawarkan:

  Soalan