Keystone logo
University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

pengenalan

Sekiranya anda mahukan lebih banyak maklumat mengenai program pengajian menarik ini, Universiti Wrocław yang terkenal, bandar Wrocław yang meriah dan kehidupan pelajar yang menarik, sila lawati laman web kami di sini.

Universiti Wrocław mempunyai sejarah yang kaya lebih dari tiga abad. Diasaskan oleh Leopold I Habsburg universiti ini berkembang dari sekolah sederhana yang dikendalikan oleh Jesuit menjadi salah satu institusi akademik terbesar di Poland. Pada awal abad ke-19, universiti ini mempunyai lima Fakulti: falsafah, teologi Katolik, teologi evangelis, undang-undang, dan perubatan. Kemudiannya dikembangkan oleh banyak bahagian, makmal dan muzium semula jadi, yang wujud hingga hari ini. Hari ini, fokus pertama dan terpenting dari University of Wrocław adalah penyelidikan saintifik. Para cendekiawan kami mempunyai banyak kaitan dengan rakan penyelidik mereka dari institusi pendidikan tinggi lain di Poland dan seluruh dunia. Kejayaan penyelidik kami baru-baru ini diakui oleh pihak berkuasa Poland, yang secara signifikan meningkatkan pembiayaan untuk kedua-dua peralatan dan penyelidikan di Universiti kami sebanyak 80% berbanding tahun-tahun sebelumnya. Inkubator Akademik Keusahawanan adalah unit baru University of Wrocław yang dirancang untuk membantu pelajar dalam memulakan perniagaan mereka sendiri dengan memberikan nasihat keusahawanan percuma, mengatur persidangan, seminar, mensubsidi pelaburan terpilih dan menawarkan ruang pejabat. Inkubator Keusahawanan Akademik bekerjasama dengan Taman Teknologi Wrocław, pusat teknologi dengan makmal, ruang pejabat, pusat persidangan dan peralatan multimedia moden. Objektif Taman Teknologi adalah untuk mewujudkan keadaan untuk penggunaan potensi saintifik dan perindustrian Wrocław dan rantau ini dan untuk merangsang industri teknologi maju. University of Wrocław bangga menjadi salah satu pemegang sahamnya. Hari ini University of Wrocław adalah universiti terbesar di rantau ini dan mengajar lebih daripada 40,000 pelajar dan sekitar 1300 pelajar kedoktoran di 10 Fakulti. 9000 pelajar lulus dari Universiti setiap tahun.

Fakulti Undang-Undang, Pentadbiran, dan Ekonomi

Fakulti Undang-undang, Pentadbiran, dan Ekonomi adalah salah satu yang terbesar di Poland. Tradisinya bermula dari sekolah undang-undang Prusia yang ditubuhkan pada tahun 1811. Lebih 12,000 pelajar diajarkan di Fakulti ini sebanyak 200 sarjana dan 170 pelajar mendaftar di Ph.D. program. Fakulti menawarkan program pertukaran antarabangsa dan bangga menjadi tuan rumah pelajar antarabangsa dari negara-negara Eropah, Rusia, Kazakhstan, dan Afrika. Pelajar boleh menjadi ahli kelab dan masyarakat dan mengambil bahagian dalam persidangan dan simposium negara dan antarabangsa. Bidang pengajian:

 • Undang-undang
 • Pentadbiran
 • Ekonomi

Penyelidikan: Bidang kepakaran termasuk:

 • Sejarah Poland dan undang-undang Poland
 • Undang-undang pentadbiran, sivil, hukuman, kewangan dan swasta
 • Undang-undang antarabangsa dan Eropah
 • Teori ekonomi

Hubungan Antarabangsa: Fakulti mempunyai perkongsian akademik dengan sekitar 40 institusi di lebih daripada 18 buah negara di seluruh dunia, termasuk:

 • Pusat Pengajian Tinggi Hidalgos di Mexico,
 • Pusat Undang-Undang Perlembagaan Amerika Latin di Buenos Aires,
 • Sekolah Undang-undang Jerman,
 • Pusat Pengajian Siswazah, Strasbourg
 • Institut CEDIMES, Perancis
 • Kursus Bahasa Inggeris Cambridge dan Inggeris.

Kemudahan: salah satu perpustakaan undang-undang terbesar di Poland dengan peralatan terkini, dewan kuliah, bilik darjah, makmal komputer dan ruang belajar dengan akses ke Internet dan pangkalan data

Lokasi

 • Pl. Uniwersytecki 1, 50-137, Wrocław

Soalan