Keystone logo
University Of Zurich

University Of Zurich

University Of Zurich

pengenalan

Sekali pandang

Sejak tahun 1833

Dengan hampir 30,000 pelajar yang mendaftar, University Of Zurich (UZH) ialah universiti terbesar di Switzerland. Ditubuhkan pada tahun 1833, UZH ialah universiti pertama di Eropah yang ditubuhkan oleh sistem politik demokrasi; hari ini, UZH ialah salah satu universiti terkemuka di dunia berbahasa Jerman. Terdiri daripada tujuh fakulti yang meliputi kira-kira 100 bidang subjek yang berbeza, Universiti menawarkan pelbagai jenis Sarjana Muda, Sarjana dan Ph.D. program. Di samping itu, program pendidikan berterusan UZH menawarkan peluang pembelajaran yang sangat baik.

Rangkaian Luar Biasa

Sebagai ahli rangkaian "Liga Universiti Penyelidikan Eropah" (LERU), "Universitas 21" (U21) dan pakatan "Una Europa", University Of Zurich tergolong dalam institusi penyelidikan paling berprestij di Eropah. Pada tahun 2022, University Of Zurich menjadi ahli "Una Europa", rangkaian unik 11 universiti terkemuka Eropah yang bertujuan untuk menyumbang kepada bidang saintifik Eropah melalui kerjasama intensifnya.

Banyak perbezaan menonjolkan kemasyhuran antarabangsa Universiti dalam bidang perubatan, imunologi, genetik, neurosains, dan biologi struktur serta ekonomi. Sehingga kini, Hadiah Nobel telah diberikan kepada dua belas sarjana UZH.

Berkongsi Ilmu

Kecemerlangan akademik University Of Zurich membawa manfaat kepada sektor awam dan swasta bukan sahaja di Canton of Zurich tetapi di seluruh Switzerland. Pengetahuan dikongsi dalam pelbagai cara: selain memberi akses kepada masyarakat umum ke dua belas muzium dan banyak perpustakaannya, Universiti membuat penemuan dari penyelidikan canggih yang tersedia untuk umum dalam siri kuliah dan perbincangan panel yang mudah dicapai dan menarik.

Keperluan Visa

Akreditasi

Lokasi

  • Rämistrasse,71, 8006, Zürich

Soalan