Keystone logo

The University of Waikato

A logo

pengenalan

The University of Waikato - Te Whare Wānanga o Waikato

Kajian di The University of Waikato , New Zealand. The University of Waikato adalah universiti yang moden dan inovatif dengan cita-cita yang besar.

Kami menawarkan pilihan kajian fleksibel dengan tumpuan untuk membuktikan pengalaman industri melalui latihan, penempatan kerja dan projek kajian kes.

Universiti kami adalah rumah kepada 12,500 pelajar, termasuk lebih daripada 2,500 pelajar antarabangsa dari lebih daripada 86 buah negara. Kami adalah salah satu universiti penyelidikan utama New Zealand, terdiri daripada lapan fakulti dan sekolah yang menawarkan pelbagai subjek.

Kampus utama kami terletak di bandar Hamilton di Pulau Utara New Zealand. Di kampus, anda akan dapati suasana santai dan mesra, dan beberapa perkhidmatan dan kemudahan, termasuk pusat pelajar yang canggih, kemudahan sukan hebat, dan beberapa kafe dan restoran.

Di Tauranga kami memperluaskan penawaran pendidikan kami dan telah membina sebuah kampus yang canggih di daerah perniagaan pusat Tauranga. Kelas-kelas bermula pada awal tahun 2019. Tauranga menawarkan gaya hidup pesisir yang santai di sekitar beberapa pantai yang paling indah di New Zealand. Rantau ini mempunyai ekonomi yang berkembang pesat dengan pelabuhan eksport terbesar di New Zealand dan indsutries hortikultur dan buah kiwi.

Ramai pelajar antarabangsa memilih untuk belajar di Universiti selama satu atau dua semester pengajian di luar negara dan memindahkan kredit akademik yang mereka peroleh di Waikato ke gelar mereka di universiti rumah mereka.

Di The University of Waikato , pelajar memperoleh pendidikan berkualiti yang diiktiraf di peringkat global sambil pada masa yang sama menikmati pengalaman universiti yang unik dan penuh di negara yang terkenal dengan pemikiran inovatif dan persekitaran semula jadi yang menakjubkan.

Merangkul identiti Māori

The University of Waikato menonjol dari universiti lain kerana ia merangkumi identiti dan warisan Māori yang kuat sebagai ciri utama ciri khasnya. Universiti ini terletak di tanah air orang Waikato dan Kīngitanga (Raja Māori) dan mencapai banyak suku kaum iwi di Pulau Utara. Di kampus, terdapat kaupapa yang berkaitan dengan acara-acara yang diadakan sepanjang tahun akademik untuk pelajar Māori dan bukan Māori. Semua pelajar antarabangsa dialu-alukan ke kampus di pōwhiri (selamat datang) di Te Kohinga Mārama marae (tempat pertemuan) dan akan merasakan pengaruh budaya Māori dari saat mereka melangkah ke kampus.

Pendidikan berkualiti

Institusi kami berdiri dengan bangga di peringkat dunia dalam bidang pendidikan, penyelidikan dan pengalaman pelajar. Pelajar boleh yakin bahawa kelayakan Universiti Waikato akan menetapkan mereka untuk di mana dunia akan berlaku.

 • Peringkat 266 - Kedudukan Universiti Dunia QS 2020, peningkatan 135 tempat dalam enam tahun
 • 72 di dunia untuk kualiti dan impak penyelidikan - QS World University Ramkings 2020
 • Lapan bidang subjek yang telah disenaraikan di kedudukan teratas 300 di dunia (Peringkat Universiti QS World oleh Subjek 2020).

Kenapa Waikato berbeza

 • Saiz kelas kami yang lebih kecil memberikan peluang pembelajaran satu-satu kepada pelajar dari pensyarah yang memenangi anugerah.
 • Pelajar berpeluang untuk mengambil bahagian dalam pembelajaran praktikal dan latihan di semua program.
 • Kami telah merancang program sarjana secara khusus yang boleh disiapkan dalam masa 12 bulan pengajian sepenuh masa.
 • Pelajar boleh belajar di kampus di Hamilton atau Tauranga dan kebanyakan program kami boleh dimulakan pada Mac atau Julai setiap tahun. Terdapat juga enam minggu kursus-kursus yang kental pada bulan November dan Januari yang dapat membantu para pelajar meneruskan pengajian mereka.

Untuk maklumat lanjut, lawati waikato.ac.nz atau e-mel [email protected]

 • Ditubuhkan: 1964
 • Lokasi: Hamilton
 • Penduduk pelajar: 12,500

Lokasi

 • University of Waikato Te Whare Wananga o Waikato Gate 1 Knighton Road Private Bag 3105, 3240, Hamilton

 • Physical 101-121 Durham Street Tauranga 3110 Postal (via Hamilton): Private Bag 3105 Hamilton 3240 New Zealand, 3110, Tauranga

Soalan