Keystone logo
© Vancouver Film School (VFS)
Vancouver Film School

Vancouver Film School

Vancouver Film School

Ciri-ciri Kampus

Daripada 8 kampus tercanggih kami yang berkeluasan 150,000 kaki persegi kepada salah satu studio tangkapan prestasi terbesar di Amerika Utara, kemudahan VFS menawarkan pelajar akses tiada tandingan kepada alatan yang mereka perlukan untuk melaksanakan visi kreatif mereka.

  Kemasukan

  Kelayakan dan Keperluan

  Untuk layak mendapat tempat di Vancouver Flim School, anda perlu memenuhi kriteria tertentu, serta keperluan khusus untuk program anda. Hubungi Penasihat kami terlebih dahulu, sebelum anda memenuhi semua keperluan, supaya mereka boleh membantu anda melalui proses dan mendapatkan tempat anda apabila anda memenuhi kriteria.

  Keperluan Universal:

  Anda mesti lulus dari sekolah menengah ATAU berumur sekurang-kurangnya 19 tahun

  Pemohon perlu menyerahkan transkrip daripada semua institusi menengah atau pasca menengah yang dihadiri dalam tempoh lima tahun yang lalu (termasuk diploma sekolah tinggi anda, jika berkenaan), serta sekeping pengenalan yang dikeluarkan kerajaan yang menunjukkan tarikh lahir anda.

  Anda boleh memberikan nama dan butiran hubungan dua rujukan

  Sebaik-baiknya ini adalah daripada seseorang yang boleh mengulas minat dan kebolehan anda dalam bidang yang anda mohon. Sila ambil perhatian, ahli keluarga tidak layak sebagai rujukan.

  Anda mempunyai rancangan kewangan

  Semua program VFS adalah sepenuh masa, jadi anda memerlukan pelan kewangan untuk menampung perbelanjaan tuisyen dan sara hidup anda semasa mendaftar dalam program anda. (Jangan risau. Penasihat anda boleh membimbing anda melalui perkara ini).

  Anda mesti mempunyai perlindungan perubatan

  Untuk warga Kanada - semak dengan wilayah asal anda untuk mendapatkan liputan di BC.

  Bagi bukan warga Kanada - anda perlu membeli insurans kesihatan sehingga anda dilindungi di bawah Pelan Perkhidmatan Perubatan. Lihat halaman Pelajar Antarabangsa untuk maklumat lanjut.

  Selepas tiga bulan tinggal di BC, semua pelajar layak mendapat perlindungan Pelan Perkhidmatan Perubatan.

  Keperluan untuk Penduduk Bukan Kanada:

  Jika anda bukan pemastautin Kanada, anda mungkin memerlukan dokumen berikut.

  Permit belajar

  Semua program Sekolah Vancouver Flim memerlukan Pelajar Antarabangsa mendapatkan permit belajar. Lihat halaman Pelajar Antarabangsa untuk maklumat lanjut.

  Bukti bahawa anda memenuhi keperluan bahasa Inggeris

  Untuk berjaya dalam mana-mana program VFS, anda perlu memahami istilah teknikal dan boleh mengambil bahagian dalam pembentangan dan perbincangan mendalam dalam bahasa Inggeris. Bergantung pada program pengajian anda, anda mesti memenuhi sama ada keperluan bahasa Inggeris Tahap 1 atau Tahap 2. Lihat halaman Pelajar Antarabangsa untuk maklumat lanjut.

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Biasiswa VFS

  VFS teruja untuk mengumumkan pelbagai biasiswa baharu untuk pemohon domestik dan antarabangsa dalam program berikut.

  Wanita dalam Biasiswa Reka Bentuk Permainan

  Biasiswa VFS, Mentorship dan Peluang Pengalaman Kerja untuk Wanita dalam Reka Bentuk Permainan telah Dilancarkan Semula

  Dari segi sejarah, industri yang didominasi lelaki walaupun 44% pemain adalah wanita, pembangun permainan menyedari keperluan untuk perubahan. Ekuiti untuk wanita dalam ruang kerja permainan harus menjadi keutamaan dan cara terbaik untuk mencapainya adalah dengan menyokong lebih ramai wanita untuk mendapatkan kerjaya dalam industri permainan. Oleh itu, Vancouver Film School telah bekerjasama dengan The Coalition, Blackbird Interactive, East Side Games, Timbre Games, Relic Entertainment, dan A Thinking Ape untuk mencipta dana biasiswa melebihi $150,000 secara eksklusif untuk wanita dan bukan binari yang ingin memasuki industri permainan .

  Biasiswa, bimbingan dan peluang pekerjaan akan ditawarkan untuk program Reka Bentuk Permainan bermula dari Mei 2023 hingga Januari 2024.

  Biasiswa Bakat Antarabangsa

  Tunjukkan kepada kami bakat anda untuk memenangi biasiswa untuk belajar di Vancouver, Kanada

  Vancouver Film School (VFS) menawarkan, buat kali pertama, sehingga 3 juta dolar dalam bentuk biasiswa supaya kreatif dari seluruh dunia berpeluang memohon, melatih dan memulakan kerjaya mereka di Vancouver. Kreatif dari wilayah terpilih berpeluang untuk menunjukkan kepada kami projek terbaik mereka untuk mendapatkan biasiswa dan belajar di institusi seni hiburan pasca menengah utama Kanada. VFS berbangga kerana mendapat kedudukan Sekolah Animasi Global #1, Sekolah Reka Bentuk Permainan #1 di Kanada dan Sekolah Filem Terkemuka di Seluruh Dunia.

  Biasiswa Bakat Antarabangsa akan ditawarkan kepada bakat dari setiap empat wilayah ini:

  • India
  • Tanah Besar China
  • Eropah/Australasia/Komanwel Negara Merdeka (CIS)
  • Asia-Pasifik/Asia Tenggara

  APA YANG TERSEDIA

  Satu (1) biasiswa tuisyen penuh (100%) dan dua (2) biasiswa separuh tuisyen (50%), setiap wilayah, untuk setiap program:

  • Animasi 3D dan Kesan Visual (12 bulan)
  • Animasi Klasik (12 bulan)
  • Pengeluaran Filem (12 bulan)
  • Pengaturcaraan untuk Permainan, Web dan Mudah Alih (12 bulan)
  • Reka Bentuk Permainan (12 bulan)
  • Reka Bentuk Digital (12 bulan)
  • Reka Bentuk Bunyi untuk Media Visual (12 bulan)
  • Reka Bentuk dan Pembangunan VR/AR (8 bulan)
  • Reka Bentuk Solek untuk Filem dan Televisyen (12 bulan)
  • Menulis untuk Filem, Televisyen dan Permainan (12 bulan)

  Tarikh akhir permohonan biasiswa ini ialah 31 Julai 2023.

  Pemenang akan dimaklumkan pada 18 Ogos 2023.

  Biasiswa Orang Asli

  Memupuk Kepelbagaian dan Kemasukan dalam Industri Seni Media Kreatif

  Artis, penghibur dan pencerita orang asli ialah benang asas dalam fabrik naratif Kanada, yang terus berkembang lebih kuat sebagai suara utama dalam landskap kreatif multidimensi negara kita. Di VFS, kami berbangga dengan ramai graduan Orang Asli daripada program seni kreatif kami yang bekerja merentasi spektrum industri media, mencari penonton untuk kerja mereka di rumah dan di peringkat antarabangsa. Bagi menyokong pertumbuhan berterusan artis Orang Asli, Vancouver Film School menawarkan biasiswa sehingga $162,000 kepada pelajar Orang Asli yang ingin mendaftar dalam program produksi VFS terpilih.

  Permohonan dibuka: 21 Jun 2023

  Tarikh akhir permohonan: 21 Julai 2023

  Pengumuman pemenang: 7 Ogos 2023

  Statistik Alumni

  Lokasi

  • Vancouver

   West Hastings Street,198, V6B 1H2, Vancouver

  Soalan