Keystone logo
Vrije University - Summer & Winter graduate programs

Vrije University - Summer & Winter graduate programs

Vrije University - Summer & Winter graduate programs

pengenalan

VU Amsterdam Summer School menawarkan kursus berskala kecil interaktif di peringkat Sarjana Muda dan Sarjana.

Kursus satu dan dua minggu kami merangkumi pelbagai tema dan ditawarkan oleh kesemua sembilan fakulti universiti. Sarjana Muda, Sarjana dan Ph.D. pelajar, serta profesional, semua dialu-alukan untuk memohon. Dari awal hingga akhir, kami akan berada di sini untuk menyokong anda. Sebagai tambahan kepada kursus, kami menawarkan aktiviti sosial yang menarik! Adakah anda akan menyertai kami?

Terdapat banyak sebab mengapa menyertai sekolah musim panas bermanfaat untuk anda. Sama ada anda ingin meningkatkan kemahiran dan mengembangkan diri anda secara peribadi atau akademik, sekolah musim panas kami adalah tempat untuk dikunjungi. Berikut ialah beberapa faedah utama mendaftar di VU Amsterdam Summer School:

 • Mendapat kredit pengajian;
 • Kembangkan pengetahuan dan pemahaman anda tentang topik tertentu;
 • Bina rangkaian (antarabangsa) anda dan temui rakan sebaya dari seluruh dunia;
 • Pastikan otak anda aktif semasa musim panas dan elakkan kehilangan pembelajaran musim panas;
 • Pengalaman belajar di Vrije Universiteit Amsterdam;
 • Melibatkan diri dengan pensyarah terkemuka;
 • Tingkatkan CV anda.

Sertai aktiviti sosial kami!

Tambahan kepada kursus, kami menawarkan aktiviti sosial yang menarik untuk memastikan anda mempunyai pengalaman sekolah musim panas yang menakjubkan! Pastikan anda menyertai program sosial kami untuk bertemu rakan pelajar dari seluruh dunia.

Perkhidmatan jemput dari Lapangan Terbang Amsterdam Schiphol, sambutan tidak rasmi dan acara penutupan termasuk dalam yuran pengajian. Tetapi kami juga menawarkan aktiviti pilihan tambahan untuk meneroka budaya Amsterdam, Belanda dan Belanda. Teruskan membaca untuk mengetahui aktiviti sosial yang kami anjurkan untuk anda!

Pendaftaran untuk program sosial akan dibuka pada Spring (15 April terkini). Program sosial akan berdasarkan asas siapa cepat dia dapat (paling awal anda memohon dan membayar kursus anda, lebih awal anda boleh memilih aktiviti sosial anda).

Pilihan penginapan

Jika anda menyertai program musim panas kami ini bermakna anda juga boleh menggunakan perkhidmatan penginapan tambahan kami, tanpa kos perkhidmatan tambahan! Kami menawarkan pilihan penginapan yang berbeza di bahagian lain di Amsterdam. Harga untuk penginapan berbeza dan dijangka antara €39 dan €70 semalam. Bayaran akan berbeza berdasarkan jenis penginapan dan lokasi. Anda boleh memilih daripada bilik di asrama berkongsi, bilik peribadi dengan kemudahan berkongsi dan bilik peribadi dengan kemudahan peribadi.

Pilihan penginapan akan dikongsi selewat-lewatnya pada pertengahan Mac. Pendaftaran akan dibuat berdasarkan siapa cepat dia dapat (paling awal anda memohon dan membayar kursus anda, lebih awal anda boleh memilih pilihan penginapan anda).

Kemasukan

Prosedur permohonan

Proses permohonan terdiri daripada dua langkah:

Langkah 1: Sila pergi ke borang permohonan dalam talian kami.

Sebaik sahaja anda telah mengisi borang permohonan, anda akan diarahkan ke halaman pembayaran. Anda mempunyai pilihan untuk menyelesaikan pembayaran untuk mendapatkan tempat anda dalam kursus, atau anda boleh membuat keputusan untuk membayar kemudian. Jika anda ingin memohon berbilang kursus, anda hanya perlu mengisi borang sekali sahaja.

Sebaik sahaja kami menerima permohonan anda dan dengan itu pembayaran anda, pasukan sekolah musim panas akan menyemak permohonan anda dan akan memaklumkan anda dalam masa 5 hari bekerja jika kemasukan anda diterima atau ditolak. Sekiranya kemasukan anda ditolak maka anda akan menerima bayaran balik penuh.

Dalam borang permohonan dalam talian, anda akan diminta untuk menyediakan tiga dokumen berikut (tidak lebih besar daripada 1 MB setiap dokumen):

 • Surat motivasi . Sila pastikan untuk menerangkan motivasi anda untuk kursus khusus yang anda mohon: Mengapa topik ini? Bagaimanakah kursus ini akan menyumbang kepada kerjaya masa depan (akademik) anda? (250-500 patah perkataan)
  Jika anda memohon untuk beberapa kursus, jawab soalan untuk kedua-dua kursus dalam surat motivasi yang sama.
 • Curriculum Vitae/Résumé
 • Transkrip rekod (skrin cetakan gred terkini anda sudah memadai dan perlu memasukkan nama anda dan nama Universiti anda)

Dokumen akan dikongsi dengan profesor sebelum permulaan kursus.

Langkah 2: Pada musim bunga anda akan dapat memohon penginapan dan program sosial. Borang pendaftaran ini akan dikongsikan dengan semua peserta kursus pada 15 April selewat-lewatnya. Kami akan membahagikan bilik dan program sosial berdasarkan siapa cepat dia dapat (paling awal anda memohon dan membayar kursus anda, lebih awal anda boleh memilih penginapan dan program sosial anda)

 • Tarikh Akhir Pemberian Awal : 15 Mac 2022 (23:59 CET)
 • Tarikh akhir permohonan : 1 Mei 2022 (23:59 CET)

Pengesahan kursus

Pertengahan Mei anda akan dimaklumkan sekiranya kursus tersebut disahkan berjalan. Dalam kes malang kursus anda dibatalkan, anda akan dapat berpindah ke kursus lain (berdasarkan ketersediaan) atau meminta bayaran balik.

Syarat kemasukan

Kursus diajar di peringkat Sarjana Muda, Sarjana Muda Lanjutan atau Sarjana, dan sesuai untuk pelajar serta kakitangan PhD dan profesional. Beberapa kursus ditawarkan di peringkat Sarjana Muda dan Sarjana. Semasa menghantar permohonan anda, anda boleh memilih tahap.

Keperluan kemasukan berikut ditetapkan:

 • Sarjana Muda: sekurang-kurangnya mendaftar dalam tahun pertama pengajian Sarjana Muda
 • Sarjana Muda Lanjutan: sekurang-kurangnya mendaftar dalam tahun ke-2 pengajian Sarjana Muda
 • Sarjana: sekurang-kurangnya mendaftar dalam tahun akhir pengajian Sarjana Muda - profesional perlu memiliki diploma Sarjana Muda

Kursus individu mungkin mempunyai syarat kemasukan mereka sendiri, sila semak halaman kursus di bawah gambaran keseluruhan kursus.

Keperluan bahasa Inggeris

Anda tidak perlu memberikan kami bukti bahasa Inggeris anda. Kami mengharapkan bahasa Inggeris anda mencukupi untuk memahami kelas dan kesusasteraan kursus. Ini bermakna anda harus mempunyai sekurang-kurangnya tahap B2 bahasa Inggeris, seperti yang dibangunkan dalam Rangka Kerja Rujukan Eropah Biasa untuk Bahasa (CEFR). Ini adalah setanding dengan ujian internet TOEFL dengan skor 92 atau skor IELTS 6.5.

Biasiswa dan Pembiayaan

Biasiswa Kecemerlangan Akademik

Permohonan untuk Biasiswa Kecemerlangan Akademik dibuka sehingga 1 April (23:59 CET).

Anda boleh memohon melalui Borang Permohonan Biasiswa.

Untuk permohonan biasiswa anda, kami meminta perkara berikut:

1. Curriculum Vitae/Résumé (CV) yang menyatakan latar belakang pendidikan anda;

2 . Transkrip rekod terkini (skrin cetakan sudah memadai) menunjukkan anda mempunyai purata mata gred sekurang-kurangnya 85%. Sebagai contoh, jika markah tertinggi yang mungkin ialah 10, anda perlu mempunyai purata sekurang-kurangnya 8.5. Kami akan mengambil kira perbezaan dalam budaya penggredan. Salinan diploma anda (Sarjana Muda, Sarjana, Ph.D.) juga mencukupi jika anda memiliki ini.

3. Surat Rujukan Profesional Termasuk:

 • Pengalamannya bekerja dengan anda (sama ada dalam suasana akademik, profesional atau sukarelawan)
 • Motivasi beliau untuk mengesyorkan anda untuk biasiswa
 • Maklumat hubungan lengkap

Semasa mengisi borang biasiswa, kami akan bertanya soalan berikut:

 1. Mengapa anda berminat untuk menyertai VU Amsterdam Summer School?
 2. Apakah motivasi anda untuk memilih kursus ini?
 3. Bagaimanakah anda akan menggunakan maklumat yang anda pelajari untuk memberi kesan positif pada masa hadapan untuk diri anda dan komuniti anda?
 4. Mengapa anda layak mendapat biasiswa ini?

Biasiswa Kecemerlangan Akademik meliputi tuisyen untuk satu kursus dan penginapan dalam salah satu pilihan penginapan kami (jika perlu) + satu aktiviti sosial. Sila ambil perhatian bahawa tidak mungkin untuk memilih lebih daripada satu kursus untuk biasiswa. Jika anda berminat dengan kursus tambahan dalam sesi yang berbeza, sila mohon kursus ini melalui borang pendaftaran biasa kami.

Prosedur permohonan

 • Sila isi Borang Permohonan Biasiswa.
 • Harap maklum bahawa hanya boleh memilih satu kursus.

Biasiswa Jurugambar

Adakah anda suka merakam detik, orang dan persekitaran pada telefon pintar/kamera anda? Adakah anda mempunyai kemahiran menyunting yang baik dan minat terhadap media sosial? Jadi jurugambar sekolah musim panas kami!

Apa yang kami tawarkan:

 • Diskaun €500 untuk yuran pengajian
 • Semua aktiviti sosial secara percuma (tetapi mesti mengambil gambar)

Apa yang kami harapkan daripada anda:

 • Foto masa anda di VU Amsterdam Summer School (foto rakan pelajar, Amsterdam, lawatan dan program sosial)
 • Mencipta pengambilalihan kandungan/cerita pada akaun Instagram VU Amsterdam
 • Penyertaan dalam program sosial (percuma)
 • Menghadiri mesyuarat sepak mula jurugambar

Prosedur permohonan

Sila hantarkan kami video pendek untuk memperkenalkan diri anda (lebih kurang 30 saat -1 minit) dan beberapa contoh kerja foto anda. Adalah penting untuk menggunakan telefon pintar atau kamera anda sendiri. Tarikh tutup permohonan adalah pada 15 Mei 2021.

Lokasi

Lokasi
 • De Boelelaan 1105, 1081, Amsterdam

 • De Boelelaan 1105, 1081, Amsterdam

Soalan