Keystone logo
Vrije University - Summer & Winter graduate programs

Vrije University - Summer & Winter graduate programs

Vrije University - Summer & Winter graduate programs

Kemasukan

Prosedur permohonan

Proses permohonan terdiri daripada dua langkah:

Langkah 1: Sila pergi ke borang permohonan dalam talian kami.

Sebaik sahaja anda telah mengisi borang permohonan, anda akan diarahkan ke halaman pembayaran. Anda mempunyai pilihan untuk menyelesaikan pembayaran untuk mendapatkan tempat anda dalam kursus, atau anda boleh membuat keputusan untuk membayar kemudian. Jika anda ingin memohon berbilang kursus, anda hanya perlu mengisi borang sekali sahaja.

Sebaik sahaja kami menerima permohonan anda dan dengan itu pembayaran anda, pasukan sekolah musim panas akan menyemak permohonan anda dan akan memaklumkan anda dalam masa 5 hari bekerja jika kemasukan anda diterima atau ditolak. Sekiranya kemasukan anda ditolak maka anda akan menerima bayaran balik penuh.

Dalam borang permohonan dalam talian, anda akan diminta untuk menyediakan tiga dokumen berikut (tidak lebih besar daripada 1 MB setiap dokumen):

 • Surat motivasi . Sila pastikan untuk menerangkan motivasi anda untuk kursus khusus yang anda mohon: Mengapa topik ini? Bagaimanakah kursus ini akan menyumbang kepada kerjaya masa depan (akademik) anda? (250-500 patah perkataan)
  Jika anda memohon untuk beberapa kursus, jawab soalan untuk kedua-dua kursus dalam surat motivasi yang sama.
 • Curriculum Vitae/Résumé
 • Transkrip rekod (skrin cetakan gred terkini anda sudah memadai dan perlu memasukkan nama anda dan nama Universiti anda)

Dokumen akan dikongsi dengan profesor sebelum permulaan kursus.

Langkah 2: Pada musim bunga anda akan dapat memohon penginapan dan program sosial. Borang pendaftaran ini akan dikongsikan dengan semua peserta kursus pada 15 April selewat-lewatnya. Kami akan membahagikan bilik dan program sosial berdasarkan siapa cepat dia dapat (paling awal anda memohon dan membayar kursus anda, lebih awal anda boleh memilih penginapan dan program sosial anda)

 • Tarikh Akhir Pemberian Awal : 15 Mac 2022 (23:59 CET)
 • Tarikh akhir permohonan : 1 Mei 2022 (23:59 CET)

Pengesahan kursus

Pertengahan Mei anda akan dimaklumkan sekiranya kursus tersebut disahkan berjalan. Dalam kes malang kursus anda dibatalkan, anda akan dapat berpindah ke kursus lain (berdasarkan ketersediaan) atau meminta bayaran balik.

Syarat kemasukan

Kursus diajar di peringkat Sarjana Muda, Sarjana Muda Lanjutan atau Sarjana, dan sesuai untuk pelajar serta kakitangan PhD dan profesional. Beberapa kursus ditawarkan di peringkat Sarjana Muda dan Sarjana. Semasa menghantar permohonan anda, anda boleh memilih tahap.

Keperluan kemasukan berikut ditetapkan:

 • Sarjana Muda: sekurang-kurangnya mendaftar dalam tahun pertama pengajian Sarjana Muda
 • Sarjana Muda Lanjutan: sekurang-kurangnya mendaftar dalam tahun ke-2 pengajian Sarjana Muda
 • Sarjana: sekurang-kurangnya mendaftar dalam tahun akhir pengajian Sarjana Muda - profesional perlu memiliki diploma Sarjana Muda

Kursus individu mungkin mempunyai syarat kemasukan mereka sendiri, sila semak halaman kursus di bawah gambaran keseluruhan kursus.

Keperluan bahasa Inggeris

Anda tidak perlu memberikan kami bukti bahasa Inggeris anda. Kami mengharapkan bahasa Inggeris anda mencukupi untuk memahami kelas dan kesusasteraan kursus. Ini bermakna anda harus mempunyai sekurang-kurangnya tahap B2 bahasa Inggeris, seperti yang dibangunkan dalam Rangka Kerja Rujukan Eropah Biasa untuk Bahasa (CEFR). Ini adalah setanding dengan ujian internet TOEFL dengan skor 92 atau skor IELTS 6.5.

Biasiswa dan Pembiayaan

Biasiswa Kecemerlangan Akademik

Permohonan untuk Biasiswa Kecemerlangan Akademik dibuka sehingga 1 April (23:59 CET).

Anda boleh memohon melalui Borang Permohonan Biasiswa.

Untuk permohonan biasiswa anda, kami meminta perkara berikut:

1. Curriculum Vitae/Résumé (CV) yang menyatakan latar belakang pendidikan anda;

2 . Transkrip rekod terkini (skrin cetakan sudah memadai) menunjukkan anda mempunyai purata mata gred sekurang-kurangnya 85%. Sebagai contoh, jika markah tertinggi yang mungkin ialah 10, anda perlu mempunyai purata sekurang-kurangnya 8.5. Kami akan mengambil kira perbezaan dalam budaya penggredan. Salinan diploma anda (Sarjana Muda, Sarjana, Ph.D.) juga mencukupi jika anda memiliki ini.

3. Surat Rujukan Profesional Termasuk:

 • Pengalamannya bekerja dengan anda (sama ada dalam suasana akademik, profesional atau sukarelawan)
 • Motivasi beliau untuk mengesyorkan anda untuk biasiswa
 • Maklumat hubungan lengkap

Semasa mengisi borang biasiswa, kami akan bertanya soalan berikut:

 1. Mengapa anda berminat untuk menyertai VU Amsterdam Summer School?
 2. Apakah motivasi anda untuk memilih kursus ini?
 3. Bagaimanakah anda akan menggunakan maklumat yang anda pelajari untuk memberi kesan positif pada masa hadapan untuk diri anda dan komuniti anda?
 4. Mengapa anda layak mendapat biasiswa ini?

Biasiswa Kecemerlangan Akademik meliputi tuisyen untuk satu kursus dan penginapan dalam salah satu pilihan penginapan kami (jika perlu) + satu aktiviti sosial. Sila ambil perhatian bahawa tidak mungkin untuk memilih lebih daripada satu kursus untuk biasiswa. Jika anda berminat dengan kursus tambahan dalam sesi yang berbeza, sila mohon kursus ini melalui borang pendaftaran biasa kami.

Prosedur permohonan

 • Sila isi Borang Permohonan Biasiswa.
 • Harap maklum bahawa hanya boleh memilih satu kursus.

Biasiswa Jurugambar

Adakah anda suka merakam detik, orang dan persekitaran pada telefon pintar/kamera anda? Adakah anda mempunyai kemahiran menyunting yang baik dan minat terhadap media sosial? Jadi jurugambar sekolah musim panas kami!

Apa yang kami tawarkan:

 • Diskaun €500 untuk yuran pengajian
 • Semua aktiviti sosial secara percuma (tetapi mesti mengambil gambar)

Apa yang kami harapkan daripada anda:

 • Foto masa anda di VU Amsterdam Summer School (foto rakan pelajar, Amsterdam, lawatan dan program sosial)
 • Mencipta pengambilalihan kandungan/cerita pada akaun Instagram VU Amsterdam
 • Penyertaan dalam program sosial (percuma)
 • Menghadiri mesyuarat sepak mula jurugambar

Prosedur permohonan

Sila hantarkan kami video pendek untuk memperkenalkan diri anda (lebih kurang 30 saat -1 minit) dan beberapa contoh kerja foto anda. Adalah penting untuk menggunakan telefon pintar atau kamera anda sendiri. Tarikh tutup permohonan adalah pada 15 Mei 2021.

Testimoni Pelajar

Lokasi

 • Amsterdam

  De Boelelaan 1105, 1081, Amsterdam

 • Amsterdam

  De Boelelaan 1105, 1081, Amsterdam

Soalan