Keystone logo
Varna University of Management

Varna University of Management

Varna University of Management

pengenalan

Varna University of Management ( VUM ) adalah sebuah sekolah perniagaan antarabangsa yang terletak di Eropah, Bulgaria. Pelajar dari lebih dari 50 negara menerima pendidikan yang sangat baik dalam Pengurusan Perniagaan dan Pemasaran, IT, Pelancongan dan Hospitaliti, Gastronomi dan Seni Kulinari.

VUM menawarkan program sarjana muda dan Sarjana, diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, dengan kerjasama universiti di negara-negara seperti UK (Cardiff Met), Switzerland (BHMS), Belanda (Stenden University). Pelajar mengkaji kurikulum yang diselaraskan seperti dalam institusi perkongsian dan harus memenuhi standard tinggi yang sama dalam peperiksaan. Mereka lulus dengan ijazah dari kedua-dua universiti perkongsian dan VUM .

VUM mengekalkan hubungan yang sangat baik dengan perniagaan dan mempunyai kejayaan yang lama untuk meletakkan pelajarnya dengan majikan tertinggi di Amerika Syarikat, Australia, Inggeris, Jerman, Sepanyol, Itali, hanya untuk menamakan beberapa.

VUM dalam Kedudukan Global

  • VUM memegang tempat ke-1 di kalangan 1600 HEI di seluruh dunia untuk Mobility Pelajar, menurut pangkat U-Multirank berprestij
  • VUM telah diberikan 3 Palmes of Excellence - Sekolah Perniagaan Cemerlang dengan pengukuhan pengaruh antarabangsa - oleh klasifikasi Palme of Excellence untuk Eropah Timur.
  • Universiti ini menduduki tempat ke-9 di Eropah Timur untuk gelaran MBA oleh Best-masters.com.
  • Universiti ini menduduki tempat ke-20 di dunia untuk gelaran Pengurusan Hospitality dan Pelancongan Antarabangsa (MSc) oleh Best-masters.com.
  • Bilangan penerbitan oleh fakulti dan pelajar VUM telah memperoleh kedudukan universiti di peringkat 300 di kalangan sekolah perniagaan di seluruh dunia, menurut Rangkaian Penyelidikan Sains Sosial (SSRN) .

Lokasi

  • 13A Oborishte Street , , Varna

Soalan