Keystone logo
Wallace State Community College

Wallace State Community College

Wallace State Community College

pengenalan

Wallace State Community College , dengan kampus utamanya di Hanceville dan sebuah kampus satelit di Oneonta, adalah sebahagian daripada sistem yang memenuhi keperluan lebih daripada 300,000 individu dan secara konservatif dianggarkan menghasilkan kesan ekonomi tahunan $ 3 bilion pada negeri ini dan dalam komuniti kita. Walau bagaimanapun, kesan sebenar adalah meningkatkan kehidupan pelajar melalui pendidikan.

Sejak membuka pintu kami pada tahun 1966, Wallace State telah berkhidmat beratus-ratus ribu pelajar. Sejak awal, Negara Wallace memeluk komitmen keunggulan yang telah menjadi bukan hanya tradisi tetapi sumber inspirasi kami. Hari ini Wallace State adalah salah satu kolej terbesar di Alabama Community College System, yang menawarkan lebih daripada 7,000 pelajar setiap semester. Kolej ini adalah rumah kuasa maya dalam pengaturcaraan pendidikan, dengan lebih daripada 50 jurusan yang membawa kepada ijazah, sijil dan peluang perpindahan.

Tumpuan kami terhadap kecemerlangan jelas dalam komitmen peribadi kami untuk memberi khidmat kepada pelajar dan dalam persekitaran pembelajaran berteknologi tinggi yang memastikan pelajar kami mendapat pendidikan yang paling berkesan. Di Wallace State anda akan menemui bilik darjah yang dilengkapi dengan teknologi terkini, termasuk SmartBoards interaktif dan Tegrity. Melalui pembelajaran dalam talian, videoconferencing, podcasting, dan pusat-pusat kampus, kami menyediakan pendidikan yang mudah untuk kehidupan sibuk pelajar kami.

Wallace State menyediakan peluang pendidikan lancar dari kemasukan sekolah rendah awal ke peringkat siswazah. Melalui pendaftaran dua, Akademi FastTrack, Tech-Prep, dan program lain, pelajar sekolah menengah yang mencari kredit kolej dalam program pemindahan akademik, pendidikan teknikal kerjaya, keselamatan awam, penjagaan kesihatan atau teknologi automotif akan dapat memenuhi keperluan mereka di sini. Sistem artikulasi STAR menjamin kebolehpindahan pelajar kami kepada mana-mana kolej awam atau universiti Alabama. Bagi mereka yang ingin menyiapkan gelar sarjana muda dan sarjana di kampus, pelajar Wallace State boleh mengambil kesempatan daripada perkongsian Pusat Universiti kami dan perjanjian artikulasi khas, termasuk mereka dengan Universiti Negeri Athens, Universiti Alabama, Universiti Aeronautical Embry-Riddle, Universiti Auburn , dan Universiti Troy.

Pelajar kami memperoleh tahap kejayaan yang tidak pernah berlaku sebelum ini, sama ada memindahkan, mengambil ujian lesen atau mencari kerja, dan kepuasan mereka telah tercermin dalam kadar pengekalan Kolej di kalangan pelajar yang melebihi purata negeri dan negara. Pelajar yang memindahkan ke universiti secara konsisten mengungguli mereka yang memulakannya. Graduan kami mendapat pekerjaan yang kompetitif dan pujian yang tinggi dari majikan. Kadar pelesenan berada di peringkat negeri atau negara, dan pelajar kami mendapat skor di atas purata kebangsaan pada Penilaian Kolej Prestasi Akademik (CAAP) .

Yang paling penting, di Wallace State anda akan dihidangkan oleh fakulti dan kakitangan yang memenangi anugerah dan pelajar yang merupakan tuan kerajinan mereka. Mereka berada di sini untuk membantu anda dalam setiap aspek pengalaman kolej, dari pendaftaran berasaskan web, kepada nasihat peribadi di Pusat Penasihat, dan Perkhidmatan Sokongan Pelajar di Pusat Kejayaan Pembelajaran. Kami percaya pelajar adalah sebab kami wujud dan meletakkan pembelajaran pelajar dan kejayaan di barisan hadapan aktiviti dan inisiatif kami.

Kenyataan Misi

Wallace State Community College komited untuk belajar yang mengubah kehidupan dan masyarakat. Sebagai menyokong misinya, Wallace State Community College berkomitmen untuk kejayaan pelajar melalui persekitaran pembelajaran pelajar yang berpusatkan, inovatif, menarik, dan menyokong; pengajaran kecemerlangan; menghormati keunikan dan kepelbagaian; perkongsian strategik yang memajukan masyarakat, tenaga kerja dan pembangunan ekonomi; pengayaan budaya masyarakat kita; dan akauntabiliti dan integriti.

Dasar Bukan Diskriminasi

Ia adalah dasar Alabama Community College System Board of Trustees dan Wallace State Community College , sebuah institusi postecondary di bawah kawalannya, bahawa tidak ada orang yang boleh, berdasarkan alasan bangsa, warna, jenis kelamin, agama, asal kebangsaan, kecacatan, orientasi seksual , atau umur, dikecualikan daripada penyertaan, ditolak faedah, atau tertakluk kepada diskriminasi di bawah mana-mana program, aktiviti, atau pekerjaan.

Akreditasi

Wallace State Community College diiktiraf oleh Persatuan Kolej Selatan dan Suruhanjaya Sekolah di Kolej untuk menganugerahkan ijazah bersekutu. Hubungi Suruhanjaya Kolej di 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097 atau hubungi 404-679-4500 untuk pertanyaan mengenai akreditasi Wallace State Community College .

Banyak program mempunyai akreditasi tambahan daripada organisasi yang bersesuaian dengan disiplin tertentu. Pertanyaan rutin mengenai Wallace State, seperti keperluan kemasukan, bantuan kewangan, program pendidikan, dan sebagainya, harus ditangani secara langsung ke Wallace State.

Ciri-ciri Kampus

  Lokasi

  • Hanceville

   Wallace State Community College, 801 Main Street NW, 35077-2000 , Hanceville

  • Oneonta

   McCay Avenue,701, 35121, Oneonta

   Soalan