Keystone logo
Warsaw Film School

Warsaw Film School

Warsaw Film School

pengenalan

Warsaw Film School – 18 tahun dalam filem dan inovasi

Warsaw Film School diasaskan pada tahun 2004 oleh pengarah, penerbit dan penulis skrip filem Poland Maciej Slesicki dan salah seorang pelakon paling popular di negara itu, Boguslaw Linda - protagonis thespian filem terakhir Andrzej Wajda "Afterimage".

Akademi itu merupakan sebuah institusi perfileman yang unik, salah satu daripada tiga di negara ini yang memberikan diploma BA dan satu-satunya sekolah seni di bawah naungan Kementerian Kebudayaan yang memiliki BA Pengajian Antarabangsa dalam bahasa Inggeris.

Berpusat di ibu negara Poland, Warsaw Film School berada di tengah-tengah hab pendidikan filem, yang turut termasuk sekolah menengah berprofil filem, sekolah menengah, kolej vokasional, pawagam rumah seni Kino Elektronik dan syarikat penerbitan.

Pensyarah Warsaw Film School seperti jurumudi Krzysztof Zanussi dan Bartosz Konopka yang dicalonkan Anugerah Akademi adalah antara pembuat filem Poland dan antarabangsa yang paling diiktiraf, pakar dalam bidang filem dan media baharu. Pada tahun 2010 Warsaw Film School berpindah ke kampus serba baharu, dengan kapasiti 2,600 kaki persegi. m, menawarkan ruang untuk penggambaran filem dan fotografi, bilik gelap, kemudahan pasca produksi dan studio bunyi mewah.

Graduan kami Dorota Kobiela telah dicalonkan untuk The Oscars 2018 untuk "Loving Vincent". Ini adalah pencalonan Oscar kedua yang boleh dibanggakan oleh graduan Sekolah kami. Yang pertama diberikan pada tahun 2015 kepada Tomasz Śliwiński untuk Subjek Pendek Dokumentarinya "Kutukan Kami".

Warsaw Film School berada di tengah-tengah Poland, sebuah negara yang menghasilkan sekitar 60 filem cereka setahun dan terlibat dalam 20 hingga 30 projek pengeluaran bersama antarabangsa setiap tahun. Kami berpusat di tengah-tengah pasaran audiovisual yang sedang berkembang secara dinamik, dengan tradisi filem yang kukuh dan keterikatan yang ikhlas terhadap filem sebagai cara ekspresi peribadi dan politik.

Warsaw Film School menganjurkan pelbagai acara pendidikan, artistik dan profesional, termasuk Script Fiesta – satu-satunya festival terbuka sepenuhnya di Eropah yang didedikasikan untuk seni penulisan untuk skrin. Setiap tahun beratus-ratus profesional berkumpul selama seminggu untuk kelas induk, bengkel, sesi pitching dan acara sosial. Senarai tetamu istimewa termasuk Joe Eszterhas, Pilar Alessandra, Linda Aronson, Jane Campion dan pemenang Sundance 2016 dari Israel - Elite Zexer.

Lokasi

  • Warsaw Film School 7 gen. Zajączka st., 01-518, Warsaw

Soalan