Keystone logo
Welch College

Welch College

Welch College

pengenalan

mengenai Welch College dimiliki dan dikendalikan oleh Persatuan Kebangsaan Free Will Baptist dan ditadbir oleh lembaga pemegang amanah yang dilantik oleh persatuan itu. Kolej ini berpegang dengan kepercayaan dan amalan yang ditetapkan dalam Free Will Baptist Treatise.

Persatuan Kebangsaan Free Will Baptist mengasaskan kolej sebagai Free Will Baptist Bible College pada tahun 1942. Lembaga Pendidikan Persatuan Kebangsaan memilih Nashville sebagai tapak yang sesuai untuk kolej baru, di tengah-tengah antara pusat utama penduduk mazhab di Tenggara, Barat Daya, dan Midwest.

Lembaga Pendidikan dipilih Georgia asli Linton C. Johnson sebagai presiden pertama di kolej itu, jawatan yang dipegang selama 34 tahun. Kementerian Dr. Johnson dan isterinya Rut pengaruh tunggal dalam membentuk watak kolej, denominasi penajaan, dan ungkapan teologi pada abad kedua puluh. Di bawah kepimpinan beliau, kolej ini berpindah dari sebuah sekolah Bible yang baru ditubuhkan untuk, kolej Alkitab bertauliah yang komprehensif dengan pelbagai bangunan dan program-program pengajian baru.

kolej yang dibeli satu bangunan atas Richland Avenue dalam kejiranan Richland-West End yang bersejarah, yang kemudiannya dikenali sebagai Davidson Hall. Lapan pelajar berkumpul di sana pada tahun 1942, yang terdiri daripada badan pelajar asal. Fakulti asal dan kakitangan bernombor empat, termasuk tokoh seperti Laura Belle Barnard, JR Davidson, dan Henry Melvin. Asalnya sebuah institusi dua tahun, kolej menambah tahun ketiga pengajian pada tahun 1949 dan tahun keempat pada tahun 1950, dan dianugerahkan ijazah sarjana muda pertama kepada lima warga emas pada tahun 1951.

Pada tahun 2012 kolej menukar namanya kepada Welch College untuk menandakan pembangunan ke dalam kolej Kristian yang lebih menyeluruh. Kolej ini dinamakan sempena John L Welch dan isterinya Mary. Welch merupakan watak utama dalam menyatukan timur dan barat Free Will Baptist untuk menubuhkan Persatuan Kebangsaan Free Will Baptist pada tahun 1935, setelah berkhidmat sebagai moderator pertama dan Setiausaha pendidikan persatuan itu.

Selain Dr. LC Johnson, Welch College telah diterajui oleh empat presiden: LR Ennis (1944-1947), Dr. Charles A. Thigpen (1979-1990), Dr. C. Thomas Malone (1990-2002), dan Dr. J. Matthew Pinson (2002-kini). Hari ini College mendaftarkan kira-kira 315 pelajar setiap tahun daripada kira-kira 22 negara dan beberapa negara-negara antarabangsa.

Campus Life Komuniti - Kita lebih baik bersama-sama Ini adalah masa yang menarik untuk berada di Welch College di mana pendidikan terdiri daripada lebih daripada kursus dan buku teks. Walaupun kebanyakan pelajar telah meninggalkan keluarga di belakang apabila datang ke sini, masyarakat yang rapat di kolej itu akan membolehkan mereka untuk berasa seperti di rumah. Fakulti dan kakitangan yang ramah dan boleh diakses, dan pelbagai organisasi-termasuk pelbagai kumpulan kementerian, persatuan, aktiviti antara dinding, kumpulan dramatik dan muzik, dan banyak lagi-menyediakan pelajar banyak peluang untuk membangunkan hubungan yang bermakna yang akan berlangsung keseluruhan hidup mereka pelajar.

Mengenai Aktiviti Kampus Block Party Block Party adalah berkelah keluarga kolej yang mengambil tempat pada hari Jumaat minggu penuh kedua setiap semester jatuh. berkelah diikuti oleh perarakan kelab kampus, permainan, dan hiburan.

Rush Malam Rush Night berlaku hari Jumaat minggu penuh ketiga setiap semester jatuh. Empat kelab lelaki (Apha Chi Society Omega, John Bunyan Society, Pi Gamma Chi Society, dan William Jennings Bryan Society), kelab empat wanita (Christina Rossetti Society, Elizabeth Barrett Browning Society, Louisa Mae Alcott Society, dan Persatuan Charlotte Bronte) , dan Majlis Komuter telah bertanding sejak awal semester untuk ahli. malam ini dipenuhi dengan komedi video yang dicipta oleh kelab-kelab yang membuat satu percubaan terakhir untuk meyakinkan pelajar baru untuk menyertai organisasi mereka. Acara ini berakhir di gym apabila pelajar baru diletakkan pada tengah mahkamah dan diberi dua minit untuk "tergesa-gesa" untuk kelab yang mereka pilih. Setiap pelajar dijangka menyertai salah satu kelab yang mereka akan menjadi ahli semasa mereka menghadiri Welch College. Kelab-kelab ini membantu memberikan setiap orang rasa tempat sosial, tujuan dan keterkaitan ke kampus kami.

Festival Filem Welch Festival Filem Welch adalah acara tahunan yang telah dimulakan pada tahun 2008 sebagai satu cara untuk menggalakkan pembangunan dan penghayatan videografi sebagai satu bentuk seni dan alat kementerian. Pesta ini adalah terbuka kepada penyertaan daripada kumpulan belia gereja, alumni, dan ahli-ahli keluarga Welch College. Anugerah yang diberikan adalah untuk Filem Terbaik, Persembahan Terbaik, Best dalam Merit teknikal, dan kategori lain mengikut budi bicara hakim. Klik pada nama perayaan di atas untuk maklumat lanjut.

Junior / Jamuan Kanan Setiap tahun kelas junior menganjurkan jamuan rasmi dan hiburan untuk menghormati kelas Kanan. Terdapat bayaran untuk hadir.

Khidmat Masyarakat Pemacu darah Dua atau tiga kali setahun fakulti, kakitangan, dan badan pelajar kita mengambil bahagian dalam pemacu darah di kampus. Palang Merah menghantar pasukan bergerak di lokasi untuk peristiwa-peristiwa ini. Welch College mempunyai reputasi dalam Nashville sebagai salah satu bahagian per kapita kampus pemberian kolej.

Super Bowl Menjaga Setiap tahun, sebelum Super Bowl, Kelab kampus kami bersaing untuk melihat siapa yang boleh mengumpul tin sebahagian besar makanan. Dalam kerjasama dengan Super Bowl organisasi Prihatin, mereka akan didermakan kepada Harvest Kedua untuk diagihkan kepada keluarga yang memerlukan dalam masyarakat kita.

projek Labu Projek Labu berlaku 31 Okt setiap tahun, melainkan jika hari itu adalah hari Ahad. Sebagai jangkauan kepada masyarakat, badan pelajar yang menjadi tuan rumah karnival mini sebagai alternatif perayaan bagi mana-mana kanak-kanak yang mungkin mahu hadir. kelab kampus mengendalikan gerai. Beratus-ratus belia gereja dan kejiranan kanak-kanak dan orang dewasa tempatan biasanya hadir.

Pembentukan rohani Days of Prayer Salah satu ciri unik Welch College adalah sebuah badan pentadbiran, fakulti, kakitangan dan pelajar yang mengetepikan aktiviti lain satu hari setiap semester untuk berdoa. Walaupun kita menghidupkan hati kita kepada Allah lebih daripada sekali semester, kami menikmati Hari Doa sebagai masa untuk menumpukan perhatian kepada berkat TUHAN dan meminta campur tangan-Nya dalam kehidupan kita.

Jumpa Anda di Kutub Jumpa Anda di Kutub (SYATP) adalah perhimpunan tahunan pelajar Kristian dari semua peringkat umur di tiang bendera di hadapan sekolah tempatan mereka untuk solat, kitab-membaca, dan menyanyi lagu pujian semasa awal pagi sebelum sekolah bermula. Peristiwa ini berlaku pada setiap hari Rabu keempat September.

Pemulihan pelajar Biasanya, Majlis Pelajar akan merancang acara seperti perkhidmatan kebangkitan pelajar yang dipimpin, tempoh doa dan puasa, atau konsert doa untuk menggesa satu sama lain ke arah komitmen yang lebih tinggi untuk terkemuka dan ketaatan Allah kepada Firman-Nya.

Pembangunan kepimpinan Latihan kepimpinan Pembantu Residen, ahli-ahli Majlis Pelajar, mentor pelajar, dan pemimpin SpirituaLife datang seminggu awal jatuh semester mengharapkan waktu latihan intensif. Mereka juga mempunyai peluang untuk tangan-on aplikasi kemahiran hamba-pemimpin kerana mereka membantu pelajar baru semasa Orientasi Freshman, minggu sebelum kolej bermula. sesi latihan Brush-up kemudian terus sepanjang tahun.

Tennessee Intercollegiate Perundangan Negeri (TISL) Welch College menyokong Tennessee Intercollegiate Perundangan Negeri (TISL) dengan menghantar perwakilan dari Majlis Pelajar sesi biasanya tahunan mereka di tingkat perundangan ibu negeri. Wakil kami memenangi anugerah "Best Senator" pada musim gugur tahun 2011.

Pembelajaran dalam talian Mendapat ijazah anda dari mana-mana sahaja Adakah anda tidak serius mempertimbangkan untuk menempatkan semula untuk pengajian sebagai pelajar kampus Welch College? Tiada masalah! Welch College boleh datang di mana anda berada, asalkan anda mempunyai sambungan Internet yang baik.

Ini adalah program yang sesuai untuk orang dewasa yang mendapati diri mereka telah menjaga keluarga, gereja, pekerjaan, atau kerjaya. Mereka boleh bekerja untuk menjadi gereja atau perniagaan pekerja lebih berkesan, tanpa perlu mengganggu tanggungjawab semasa mereka.

Jika anda mempunyai komitmen yang sama kepada kesetiaan, kecemerlangan dan perkhidmatan dalam semua perkara, maka kita perlu bercakap! Program kami diiktiraf, sama seperti program kampus. Kesetiaan kepada Firman Tuhan dalam semua perkara, dalam semua kursus, antara semua pelajar dan semua fakulti. Itulah Welch College, di kampus atau dalam talian.

Lokasi

  • Nashville

    3606 West End Avenue Nashville, Tennessee 37205, 37205, Nashville

    Soalan