Keystone logo
Yokohama Design College

Yokohama Design College

Yokohama Design College

pengenalan

76265_YDCxiaoshe2013.jpg

YDC, Yokohama Design College , merupakan salah satu sekolah Vokasional terkemuka untuk mengajar Designs, yang juga terkenal di Jepun untuk pendidikan Jepun yang tinggi.

YDC terletak di Yokohama, yang hanya 30 minit jauhnya dari pusat Tokyo, hanya satu minit berjalan kaki dari stesen terdekat, tempat yang sangat mudah.

Di YDC kita mempunyai 3 buah sekolah dalam satu bangunan, sekolah bahasa Jepun, Sekolah Reka bentuk, sekolah menengah, pelajar antarabangsa dan pelajar Jepun menggunakan peralatan yang sama, kemudahan, mudah berkawan dengan penduduk Jepun, menikmati pertukaran bahasa / budaya.

76266_Minato_Mirai_In_Blue.jpg

Yokohama adalah bandar bayside dengan gabungan pelbagai budaya dan penafsiran eksklusif dunia dan telah berkembang secara fungsional setiap tahun, diisi dengan laman web alam sekitar yang mencukupi untuk belajar reka bentuk. Sekolah ini secara agresif mempromosikan kuliah perjalanan dengan agresif menggunakan ciri lokasi seperti pemotretan gambar / video di daerah Minatomirai, lakaran di Red Brick Park dan melihat di Muzium Yokohama.

Pada masa ini, kami mempunyai 420 pelajar, 180 dalam jabatan Bahasa Jepun, 170 dalam jabatan Reka Bentuk, 70 jabatan Sekolah Tinggi.

Di jabatan Bahasa Jepun, kami mempunyai pelajar dari kira-kira 25 negara di seluruh dunia.

Mereka belajar bahasa Jepun untuk matlamat mereka sendiri, Universiti di Jepun, aktiviti Seni (Art University, sekolah kejuruan) hanya pengalaman hidup di negara impiannya, pengalaman kerja ... ..

76267_samafasshonhebubaggu.jpg

YDC menawarkan banyak program bebas kos pilihan untuk membantu pelajar-pelajar kami mencapai impian mereka, juga aktiviti untuk memahami budaya Jepun / cara pemikiran dan sebagainya.

Apa yang difikirkan guru dan kakitangan YDC adalah "Semoga impianmu menjadi kenyataan !!!"

Kami juga menawarkan kursus trem pendek untuk pelajar-pelajar yang tidak dapat datang ke Jepun untuk jangka masa panjang kerana mereka belajar atau jadual kerja. Anda boleh datang ke Jepun dengan visa pelawat sementara, tinggal dan belajar di sini selama 3 bulan.

76289_zhonghuajie.jpg

Lokasi

  • Yokohama

    1-33-6 Chuo, Nishi-ku, Yokohoma-shi, Kanagawa-ken, 220-0051, Yokohama

Soalan