Keystone logo

3 Kursus Program dalam Pengajian Makanan dan Minuman Seni Kulinari Coklat dan Konfeksioneri 2024

Penapis

Penapis

  • Kursus
  • Pengajian Makanan dan Minuman
  • Seni Kulinari
  • Coklat dan Konfeksioneri
Bidang pengajian
  • Pengajian Makanan dan Minuman (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular study format

Popular education type

Popular locations

Kursus Program dalam Pengajian Makanan dan Minuman Seni Kulinari Coklat dan Konfeksioneri

Satu kursus mata pelajaran hanya satu unit pengajian tinggi. Kursus boleh bertahan dari beberapa minggu hingga setahun, bergantung kepada fokus dan pengkhususan yang terlibat. Para pelajar boleh menggunakan kursus-kursus ini untuk menambah pengetahuan yang sedia ada, merapatkan jurang antara program pendidikan atau memenuhi cita-cita peribadi.

Apakah kursus dalam coklat dan kuih-muih? Satu kursus coklat dan konfeksi memberikan pelajar pemahaman asas kepada aspek kreatif dan profesional pastri. Kelas memberi tumpuan kepada elemen praktikal dan teori, jadi pelajar akan menghabiskan masa yang sama mempelajari resipi dan menghasilkan pelbagai makanan gula-gula. Kursus boleh meliputi roti, doh, kek, coklat, penyaduran dan hiasan. Sesetengah program memerlukan pelajar untuk mengambil bahagian dalam latihan yang singkat untuk membina pengalaman di lapangan.

Pelajar boleh mengambil bahagian dalam kursus konfeksi untuk melanjutkan pengetahuan mereka memasak pastri dan membina portfolio profesional dan resume mereka.Walaupun sebahagian ulama hanya akan berusaha untuk mendapatkan keseronokan peribadi, kursus pastri boleh membantu orang lain memulakan kerjaya sebagai chef pastri atau pekerjaan yang sama.

Kos keseluruhan untuk kursus dalam coklat dan kuih-muih akan berbeza-beza bergantung kepada tahap pengajaran, jenis arahan dan tempoh kursus. Pelajar boleh mengurangkan kos dengan mengambil kelas berasaskan teori-online atau mengambil bahagian dalam perjalanan yang lebih pendek dan lebih intensif.

Berikutan penyelesaian coklat dan kuih-muih tentu, ulama boleh bersedia untuk masukkan terus ke dalam pasaran kerja atau memohon untuk program konfeksi peringkat yang lebih tinggi. Graduan boleh mencari pekerjaan di restoran atau kedai roti. Selain itu, yang lain mempertimbangkan usaha keusahawanan dan boleh membuka kedai gula mereka sendiri atau kedai roti.

Jika anda tinggal di kawasan yang jauh atau mempunyai penggunaan yang terhad kemudahan pendidikan, pertimbangkan arahan dalam talian sebagai alternatif yang fleksibel dan mampu untuk kelas tradisional di kampus program manisan eksklusif. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.