Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai Kursus-kursus Program dalam EMT dalam Santa Barbara, Amerika Syarikat 2024

1 Kursus Program dalam EMT dalam Santa Barbara, Amerika Syarikat 2024

Gambaran keseluruhan

Santa Barbara terletak di California, Amerika Syarikat. Ekonomi bandar adalah berdasarkan sebagai sektor perkhidmatan, pendidikan, kejuruteraan, penjagaan kesihatan, kewangan, pertanian dan pembuatan. Profesional muda biasanya membuat peluang yang baik untuk memulakan kerjaya di dalam bandar.

Apakah itu EMT?
EMT bermaksud juruteknik perubatan kecemasan. EMT ialah profesional terlatih yang menyediakan rawatan perubatan kecemasan kepada pesakit yang memerlukan. EMT menyediakan sokongan hayat asas, yang termasuk CPR, dan penggunaan AED (defibrilator luaran automatik). Mereka juga dilatih untuk menilai keadaan pesakit dan menyediakan rawatan untuk kecederaan dan penyakit. EMT selalunya merupakan responden pertama di tempat kejadian kecemasan, dan memainkan peranan penting dalam penjagaan pesakit.

Bagaimanakah saya boleh menjadi EMT?
Mereka yang ingin menjadi EMT boleh mencari program di banyak kolej komuniti dan sekolah teknikal. Ijazah EMT boleh didapati di kedua-dua peringkat bersekutu dan sarjana muda. Program ijazah bersekutu EMT biasanya akan mengambil masa dua tahun untuk disiapkan, manakala program ijazah sarjana muda akan mengambil masa empat tahun. EMT mesti melengkapkan program latihan bertauliah agar layak mendapat pensijilan.

Apakah yang akan saya pelajari semasa ijazah EMT saya?
Program latihan EMT merangkumi pelbagai topik, termasuk anatomi, fisiologi, prosedur perubatan kecemasan dan farmakologi. Pelajar dalam program EMT juga akan belajar tentang penilaian pesakit, tanda-tanda vital, dan cara berkomunikasi secara berkesan dengan pesakit dan keluarga mereka.

Amerika Syarikat kekal sebagai destinasi paling popular di dunia untuk pelajar antarabangsa. Universiti di AS mendominasi kedudukan dunia dan negara ini juga menawarkan pelbagai lokasi pengajian yang menarik. Sistem universiti negeri disubsidi sebahagiannya oleh kerajaan negeri, dan mungkin mempunyai banyak kampus yang tersebar di seluruh negeri, dengan ratusan ribu pelajar.

Kursus adalah kelas akademik yang diajar oleh tenaga pengajar yang berkelayakan yang bertujuan untuk meningkatkan pengetahuan peserta daripada kawasan atau latihan yang diberikan di dalam sesuatu bidang. Kursus berbeza-beza secara meluas dari segi panjang, saiz, kandungan dan tempoh.

Baca lagi

Penapis

  • Kursus
  • Amerika Syarikat
  • Penjagaan Kesihatan
  • Perubatan Kecemasan
  • EMT
  • Santa Barbara
Bidang pengajian
  • Penjagaan Kesihatan (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan