Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai Kursus-kursus Program dalam Kaedah Penyelidikan Saintifik 2024

1 Kursus Program dalam Kaedah Penyelidikan Saintifik 2024

Gambaran keseluruhan

Apabila ingin mengembangkan kemahiran profesional, kerja kursus mungkin menjadi penyelesaian. Kursus menyediakan individu yang mempunyai pengalaman akademik yang mendalam meneroka konsep dan maklumat yang perlu tahu tentang mana-mana mata pelajaran tertentu.

Apakah kursus dalam metodologi penyelidikan saintifik? Pelajar boleh mengharapkan untuk mencari kelas dalam reka bentuk penyelidikan, proses, etika, pensampelan dan pengumpulan serta analisis data dalam kursus metodologi penyelidikan. Direka untuk memperkenalkan para sarjana kepada pelbagai kaedah yang ada, kursus boleh meliputi kemahiran khusus untuk setiap kaedah penyelidikan dan bagaimana melakukan eksperimen dalam skop kaedah. Kaedah kualitatif, kuantitatif, dan kaedah campuran mungkin dilindungi mengikut permohonan mereka dalam pelbagai bidang seperti perubatan, kejuruteraan, psikologi dan sains.

Kaedah metodologi yang berorientasi dan teliti adalah kemahiran luar biasa yang berguna untuk bidang kerjaya yang berurusan dengan data, nombor, atau proses. Pemikiran kritikal, analisis data, dan penyelesaian masalah secara individu dan sebagai satu pasukan adalah kemahiran yang dicari-cari dalam kepemimpinan yang berpotensi. Pengalaman etika dan pengawalseliaan membangunkan pengauditan dan kemahiran kawalan kualiti yang berguna dalam mana-mana bidang kerjaya.

Sifat metodologi penyelidikan yang luas telah mewujudkan permintaan yang dipenuhi oleh peluang pembelajaran jarak jauh dan tempatan. Variasi dalam fokus kursus mewujudkan hala tuju yang unik untuk setiap pelajar, mewujudkan kewajipan kewangan yang boleh berubah mengikut institusi. Sekolah kepentingan boleh memberi lebih banyak maklumat mengenai kos.

Terdapat banyak peluang kerjaya bagi mereka yang mempunyai pengetahuan dan pengalaman metodologi penyelidikan saintifik. Pengajaran dan penyeliaan dalam bidang penyelidikan memegang potensi, seperti pengurusan di dalam jabatan R & D dari mana-mana syarikat pembuatan, kosmetik, farmaseutikal, atau air. Ramai pelajar mungkin mencari kerjaya sebagai juruaudit jaminan kualiti, penyelaras jualan dan pemasaran teknikal, atau pakar pengawalseliaan. Pelbagai disiplin dapat memperlihatkan banyak bukaan.

Bidang metodologi penyelidikan saintifik disokong oleh kursus yang ditawarkan secara global melalui pelbagai program jarak jauh. Kursus kelas fizikal juga mewujudkan peluang untuk pelajar memilih untuk tinggal di kawasan tempatan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • Kursus
 • Sains Semula Jadi
 • Kaedah Penyelidikan Saintifik
Bidang pengajian
 • Sains Semula Jadi (1)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian