Keystone logo

Penapis

 • Kursus
 • Penerbangan
 • Latihan Juruterbang
 • Lesen Juruterbang Persendirian
Bidang pengajian
 • Penerbangan (3)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

3 Kursus Program dalam Lesen Juruterbang Persendirian 2024

  Kursus Program dalam Lesen Juruterbang Persendirian

  Kursus diajar di kolej, institusi profesional dan universiti untuk mendapatkan kredit ke peringkat ijazah atau lesen. Diploma dan sijil boleh didapati dalam pelbagai subjek atau kemahiran.

  Apakah kursus dalam lesen perintis persendirian? Asas yang diperlukan memberi tumpuan kepada prinsip penerbangan, aerodinamik, data cuaca dan perkhidmatan meteorologi, komunikasi radio, sistem pesawat terbang, perancangan penerbangan, prosedur terbang malam, Peraturan Penerbangan Persekutuan, manuver penerbangan dan banyak lagi. Pelajar akan log jam penerbangan untuk mendapatkan pengalaman melompat dan waktu penerbangan yang diperlukan untuk menyelesaikan lesen. Kursus mengambil masa dari lapan minggu hingga dua tahun untuk diselesaikan.

  Belajar bagaimana untuk terbang boleh menjadi keyakinan besar kepada pelajar dalam kehidupan peribadi dan profesional mereka. Di samping itu, terbang memberi ganjaran kepada dirinya sendiri. Mengendalikan situasi kecemasan dan memiliki pengetahuan asas perubatan melampaui persiapan penerbangan untuk menyediakan sarjana untuk situasi yang sama di lapangan.

  Kos kursus berbeza bergantung kepada sekolah pilihan dan tempoh kursus lesen. Penyelidikan menyeluruh membantu individu yang berminat membuat keputusan terbaik untuk masa dan wang mereka.

  Kebanyakan pelajar mendapat lesen perintis swasta untuk keseronokan untuk terbang pesawat persendirian sendiri, untuk keluarga dan rakan-rakan, untuk bekerja atau untuk tempat bercuti mereka yang seterusnya. Ada yang menggunakannya untuk menjadi pengajar penerbangan atau pemandu pelancong, memberi mereka laluan kerjaya baru. Juruterbang telah menyertai kelab penerbangan untuk mengembangkan kalangan sosial mereka untuk memasukkan minat mereka. Ada yang bercabang dengan hobi baru, termasuk aerobatik, bangunan pesawat dan pemulihan pesawat. Anda juga boleh menggunakan lesen untuk menjadi orang Samaria yang baik dengan menyediakan tunggangan untuk sakit parah.

  Kursus untuk sijil dan lesen boleh didapati untuk pendaftaran sepenuh masa dan separuh masa. Mulakan kerjaya atau hobi anda dengan mencari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.