Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 56 Kursus-kursus Program dalam Ujian Persediaan Bahasa 2024

56 Kursus Program dalam Ujian Persediaan Bahasa 2024

Gambaran keseluruhan

Kursus menawarkan cara untuk lulusan sekolah menengah atau menengah untuk melanjutkan perkembangan peribadi mereka, sama ada untuk kemajuan kerjaya atau hanya mengejar minat baru. Dipasangkan dengan pengajar dan kurikulum yang fokus, pelajar terlibat dalam kajian intensif dalam tempoh beberapa minggu atau bulan.

Apakah kursus dalam ujian penyediaan bahasa? Bagi pelajar yang mencari pekerjaan atau akademik di luar negara, kursus ini menawarkan cara untuk menggunakan kemahiran mereka dalam bahasa kedua dan mempersiapkan peperiksaan pensijilan untuk memenuhi syarat untuk perniagaan atau universiti. Menempatkan atau membina asas-asas bahasa baru, pelajar biasanya belajar melalui komunikasi dan pemahaman secara bertulis dan lisan, sambil menyediakan ujian piawai dengan soalan amali dan kemahiran pengambilan ujian.

Pelajar mendapat manfaat daripada mengambil kursus dalam ujian persediaan bahasa dengan mengembangkan keupayaan mereka dalam membaca, menulis, mendengar dan bercakap dalam bahasa kedua pilihan mereka. Tumpuan untuk menyediakan peperiksaan pensijilan juga meningkatkan kemahiran pengurusan masa dan tugas-keutamaan.

Kursus dalam ujian penyediaan bahasa boleh didapati melalui beberapa program dan sekolah, dengan kos yang berbeza berdasarkan subjek, sekolah dan tempoh. Pelajar harus menghubungi sekolah yang mereka berminat untuk mendapat butiran.

Melalui kursus dalam ujian persediaan bahasa, pelajar bersedia untuk pendidikan atau kerjaya di luar negara dalam bidang yang bergantung kepada kelancaran dalam pelbagai bahasa. Penterjemah dan jurubahasa, serta pengajar bahasa, kebanyakannya menggunakan kemahiran ini secara langsung. Diplomat, wartawan dan pakar jenama juga mendapat manfaat daripada mengetahui satu atau lebih bahasa tambahan apabila pekerjaan mereka membawa mereka ke luar negara. Pekerja bantuan antarabangsa, berdasarkan garis kerja mereka, juga dapat mengetahui banyak bahasa.

Banyak sekolah antarabangsa menawarkan kursus dalam ujian penyediaan bahasa sebagai program pembelajaran dalam talian atau jarak jauh, yang menyediakan pelajar yang tinggal jauh dari peluang untuk belajar. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Kursus
  • Bahasa
  • Ujian Persediaan Bahasa
Bidang pengajian
  • Bahasa (56)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian