4 Di kampus Program dalam Pembruan 2024
Penapis
Penapis
- Pengajian Makanan dan Minuman
- Pengajian Minuman
- Pembruan
- Di kampus
4 Di kampus Program dalam Pembruan 2024
Popular degree type
Popular locations
Di kampus Program dalam Pembruan
Kajian pembuatan bir sering kali bermula dengan mempelajari kimia, sains biologi, fizik atau kejuruteraan. Pengetahuan awal pelajar kemudiannya boleh digunakan di industri pembuatan bir kerana mereka melanjutkan pendidikan mereka meneliti proses penapaian, teknologi minuman rumah, sains penyejukan dan biokimia pembuatan bir.
Pembelajaran di kampus merujuk kepada menghadiri kelas secara peribadi. Ia biasanya melibatkan pergi ke kelas dan kuliah tradisional, mengambil bahagian dalam aktiviti kumpulan, dan melibatkan diri dengan fakulti dan rakan sebaya secara peribadi. Pembelajaran di kampus juga selalunya merangkumi akses kepada makmal, perpustakaan dan sumber kampus lain seperti kelab pelajar, pejabat perkhidmatan kerjaya dan pusat rekreasi.