Keystone logo

4 Di kampus Program dalam Pembruan 2024

Penapis

Penapis

  • Pengajian Makanan dan Minuman
  • Pengajian Minuman
  • Pembruan
  • Di kampus
Bidang pengajian
  • Pengajian Makanan dan Minuman (4)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

    Di kampus Program dalam Pembruan

    Kajian pembuatan bir sering kali bermula dengan mempelajari kimia, sains biologi, fizik atau kejuruteraan. Pengetahuan awal pelajar kemudiannya boleh digunakan di industri pembuatan bir kerana mereka melanjutkan pendidikan mereka meneliti proses penapaian, teknologi minuman rumah, sains penyejukan dan biokimia pembuatan bir.

    Pembelajaran di kampus merujuk kepada menghadiri kelas secara peribadi. Ia biasanya melibatkan pergi ke kelas dan kuliah tradisional, mengambil bahagian dalam aktiviti kumpulan, dan melibatkan diri dengan fakulti dan rakan sebaya secara peribadi. Pembelajaran di kampus juga selalunya merangkumi akses kepada makmal, perpustakaan dan sumber kampus lain seperti kelab pelajar, pejabat perkhidmatan kerjaya dan pusat rekreasi.