Keystone logo

3 Sijil Siswazah Program dalam Pengajian Undg-undg Kajian Undang-Undang Am Pengajian Paralegal 2024

Penapis

Penapis

  • Sijil Siswazah
  • Pengajian Undg-undg
  • Kajian Undang-Undang Am
  • Pengajian Paralegal
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sijil Siswazah Program dalam Pengajian Undg-undg Kajian Undang-Undang Am Pengajian Paralegal

Sijil siswazah adalah kelayakan profesional. Mereka biasanya dicapai setelah menyelesaikan sekurang-kurangnya empat kursus peringkat siswazah yang memberi tumpuan kepada bidang pengajian tertentu. Oleh kerana skop sempit, sijil boleh diperoleh dalam tempoh setahun.

Apakah sijil lepasan dalam kajian paralegal? Dibangunkan untuk mereka yang sudah mempunyai ijazah sarjana muda, ia direka untuk menyediakan pelajar untuk bekerja dalam pelbagai bidang undang-undang. Individu boleh mendapatkan pengalaman praktikal dan teori dengan mengambil bahagian dalam pengadilan-pengadilan. Alat dan sistem teknologi boleh digunakan semasa kursus untuk membolehkan pelajar memenuhi objektif paralegal. Calon yang berjaya biasanya dapat bertemu dengan pelanggan, saksi temu janji, undang-undang kes penyelidikan dan dokumen draf. Pelajar mungkin boleh memilih jenis undang-undang yang mereka mahukan dalam kajian, dari litigasi ke hartanah kepada bukan keuntungan.

Graduan biasanya menguasai kemahiran penyelidikan yang penting untuk kerja paralegal. Ini berfaedah apabila menyediakan dokumen dan mencari kes-kes penetapan pendahuluan. Pelajar dapat meningkatkan kemahiran menulis dan komunikasi yang bernilai di tempat kerja serta dalam kehidupan seharian.

Akademi dan universiti di seluruh dunia sering mempunyai program yang disediakan untuk melatih kakitangan paralegal untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat. Walau bagaimanapun, kos berbeza antara institusi. Akibatnya, adalah disyorkan agar calon pelajar menghubungi sekolah yang menarik untuk keperluan kemasukan dan pakej bantuan kewangan.

Sijil siswazah dalam kajian paralegal boleh meningkatkan peluang dalam bidang undang-undang, dari amalan kecil kepada syarikat dan pekerjaan sektor awam. Graduan boleh menjadi paralegals di agensi pengumpulan dan pejabat undang-undang. Individu yang ingin menjadi ejen atau perunding paralegal boleh mendapatkan kepuasan dalam pekerjaan sendiri. Jabatan kerajaan, pejabat wilayah dan firma insurans juga menggunakan kemahiran paralegals. Pengalaman dan pengetahuan dalam bidang khusus boleh membantu pertumbuhan pendapatan.

Kampus maya menawarkan fleksibiliti kepada profesional aktif yang ingin meneruskan pendidikan mereka. Pilihan dalam talian ini membolehkan individu untuk mencapai matlamat akademik. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.