Keystone logo

14 Sijil Program dalam Pengurusan Perkhidmatan Makanan 2024

Penapis

Penapis

  • Sijil
  • Pelancongan dan Hospitaliti
  • Hospitaliti
  • Pengurusan Perkhidmatan Makanan
Bidang pengajian
  • Pelancongan dan Hospitaliti (14)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sijil Program dalam Pengurusan Perkhidmatan Makanan

Walaupun beberapa bidang teknikal memerlukan sijil, ramai pelajar memilih untuk mendapat satu supaya mereka boleh berdaya saing dalam bidang pilihan mereka. Biasanya dalam jumlah yang singkat masa, program-program khusus mengajar individu kecekapan dalam mata pelajaran atau kemahiran set yang sangat sempit.

Apakah suatu perakuan dalam pengurusan perkhidmatan makanan? Memperoleh sijil dalam pengurusan perkhidmatan makanan biasanya dicapai selepas melengkapkan satu siri kursus pengurusan dan jumlah tertentu pengalaman kerja. Pelajar akan mempelajari kemahiran yang diperlukan untuk menguruskan semua aspek perniagaan restoran atau perkhidmatan makanan. Kursus boleh termasuk sanitasi, pemasaran, perakaunan, dan perancangan dan penyediaan makanan. latihan khusus lain boleh termasuk operasi perkhidmatan makanan, teknologi maklumat, pengurusan hartanah dan perdagangan dan pemasaran.

Terdapat banyak faedah mungkin untuk mendapatkan sijil dalam pengurusan perkhidmatan makanan.Sesetengah individu boleh mendapat manfaat dengan mempelajari kemahiran moden, teknik dan peraturan yang mereka boleh memohon terus di tempat kerja. Mereka yang berharap untuk mewujudkan kerjaya yang mungkin mendapati bahawa sijil ini boleh membuat mereka yang mudah memasuki pasaran di kawasan yang mereka minat.

Kos sijil dalam pengurusan perkhidmatan makanan dipengaruhi oleh pelbagai faktor termasuk jenis sekolah atau kolej, di mana ia terletak dan kursus-kursus yang ditawarkan. Pelajar perlu mencari satu program akademik yang sesuai dengan keperluan mereka dan menghubungi untuk mencari maklumat khusus mengenai perbelanjaan.

Seorang individu dengan sijil dalam pengurusan perkhidmatan makanan akan bersedia untuk menjalankan semua aspek perniagaan perkhidmatan makanan, termasuk menu perancangan, mengambil pekerja, pembelian bekalan dan pengiklanan. Jawatan-jawatan ini boleh didapati dalam pelbagai tempat termasuk hotel, hospital, pusat peranginan, restoran dan tempat makan halus.Sesetengah pilihan kerjaya termasuk pengurus katering, chef eksekutif, pembeli makanan dan pakar kesihatan.

Jika anda berminat untuk menyegarkan kemahiran perkhidmatan makanan anda atau melancarkan kerjaya baru, program sijil boleh membantu. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.