Contemporary China Studies Programme (Semester)

Contemporary China Studies Programme

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

<span Translate="no">Contemporary China Studies Programme</span> (Semester)

Contemporary China Studies Programme

Contemporary China Studies Programme memberikan anda peluang yang unik untuk belajar dan pengalaman masa kini China semasa program pengajian satu semester yang luar biasa yang membawa kredit ECTS untuk program pengajian anda di rumah. CCSP adalah pengalaman pembelajaran yang unik untuk pelajar-pelajar Sarjana Muda yang ingin tahu tentang budaya dan gaya hidup Asia, yang ingin belajar di universiti bertaraf dunia dan yang ingin meneroka dunia perniagaan di China dengan sangat menarik dan antarabangsa persekitaran yang boleh diakses. CCSP terletak di Shanghai, salah satu daripada bandar-bandar yang paling menarik di dunia hari ini, dan mengajar dengan kerjasama Fudan University, salah satu universiti berorientasikan penyelidikan paling berprestij di China dan menduduki tempat ke-40 di dunia oleh QS. Dengan CCSP, anda mempunyai pilihan kursus bahasa Cina, kursus akademik yang diajar oleh Inggeris dalam pelbagai topik serta latihan dalam organisasi tempatan atau syarikat multinasional. Bersama-sama dengan lawatan kumpulan biasa dan aktiviti sosial yang memperkenalkan anda kepada budaya Cina tradisional, CCSP adalah program akademik pelbagai disiplin yang memberikan perspektif teori dan praktikal yang mendalam mengenai status baru China sebagai kuasa global.

Program ini terdiri daripada tiga bahagian:

 • Kursus akademik
 • Kursus bahasa
 • Satu latihan

Anda boleh memilih mana-mana kombinasi kursus akademik dan bahasa dan magang yang ditawarkan semasa semester, dengan beban pembelajaran maksimum bersamaan dengan 30 ECTS. Kami akan meminta anda membuat pemilihan kursus awal semasa proses permohonan anda. Walau bagaimanapun, pemilihan akhir anda boleh dibuat seminggu ke dalam program ini, selepas anda mempunyai peluang untuk duduk di mana-mana kursus minat anda. Sekiranya anda memerlukan kredit CCSP untuk pengajian anda di rumah, kami amat mengesyorkan agar anda berunding dengan universiti rumah anda pada pemilihan kursus anda sebelum permulaan program.

KURSUS AKADEMIK

Kursus-kursus akademik mengenai topik-topik yang bermula dari budaya Cina kontemporari dan masyarakat, ekonomi, perniagaan dan pemasaran kepada politik, diplomasi, agama dan psikologi Cina semuanya diajar dalam bahasa Inggeris. Semua kursus diajarkan untuk satu tempoh 2 atau 3 jam seminggu, menggunakan campuran kaedah pengajaran yang berkesan, serta bahan kajian Cina dan Barat. Peperiksaan boleh terdiri daripada ujian bertulis, kumpulan atau persembahan individu, kertas kerja atau tugasan, bergantung kepada kursus. Senarai lengkap kursus yang ada adalah di bawah:
 • Perniagaan
 • Rantaian bekalan
 • Pemasaran
 • Kerja lapangan
 • Pasaran
 • Persatuan Cina Transisi
 • Persatuan dan Kebudayaan
 • Pengajian Shanghai
 • Filem Cina
 • Perbandaran dan Pembangunan
 • Psikologi dan Kehidupan
 • Kebudayaan dan Kesihatan
 • Ekonomi politik

KURSUS BAHASA

Kursus bahasa ditawarkan oleh guru bahasa Fudan University berlesen dalam tetapan kelas kecil pada peringkat permulaan dan peringkat pertengahan. Penempatan berlaku berdasarkan kemahiran berbahasa Cina anda, yang diuji pada permulaan program.

INTERNSHIP

Anda akan diberi peluang yang unik untuk melakukan latihan di organisasi tempatan atau syarikat antarabangsa. Melakukan magang di Shanghai memberikan peluang yang tidak ternilai untuk mendapatkan pengalaman kerja di persekitaran global, pendedahan praktikal kepada dunia perniagaan dan pengurusan di China, dan peluang untuk mengembangkan kemahiran profesional dan peribadi yang unik.

Pra-keberangkatan

Lama sebelum keberangkatan anda, anda akan dijemput untuk menyertai kumpulan CCSP WeChat kami, di mana maklumat penting dan berguna akan dikongsi, dan anda akan menerima Panduan Pra Pelepasan CCSP yang luas, penuh dengan maklumat praktikal mengenai hidup dan belajar di Shanghai.

Orientasi

Tinggal di Shanghai bermula dengan mengambil secara percuma dari lapangan terbang dan program orientasi yang luas untuk membuat anda akrab dengan universiti anda, dengan Shanghai dan rakan sekelas anda yang baru.

Lawatan

Anda akan dijemput secara berkala untuk menyertai aktiviti ekstrakurikuler kami, seperti aktiviti sosial, persembahan kebudayaan dan lawatan ke tempat menarik di sekitar Shanghai.

Penginapan

Kami akan menjaga penginapan anda di Tohee International Students Village, hanya beberapa langkah dari kampus Fudan University.

This school offers programs in:
 • English
 • Cina


Tarikh Akhir Kemaskini January 23, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
57,750 CNY
Locations
China - Shanghai, Shanghai
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
China - Shanghai, Shanghai
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat