Academy of York

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Academy of York , Sebuah Kolej Perniagaan untuk Orang yang Berguna.

Academy of York adalah Kolej Pendidikan dan Latihan Terakreditasi yang ditubuhkan pada tahun 2006 dan mempunyai lebih daripada 14 000 graduan yang berjaya. Pelajar kita semua mempunyai satu perkara yang sama mereka bercita-cita untuk kehidupan yang lebih baik, pekerjaan yang lebih baik, memperoleh lebih banyak atau meningkatkan pengetahuan dan kemahiran. Kami memahami cabaran yang sering dihadapi oleh pelajar semasa pengajian mereka yang masa, wang dan motivasi. Penyelesaian Academy of York untuk cabaran ini dengan menawarkan kajian koresponden yang diiktiraf sebagai salah satu kaedah pengajaran yang paling berkesan dan terbukti.

Kami menawarkan pelajar kami kelayakan pendidikan berikut:

 • Program Berasaskan Kemahiran
 • Kursus Pendek
 • Sijil Kebangsaan
 • Diploma Kebangsaan
 • Sijil diiktiraf di peringkat antarabangsa

Janji kami kepada anda

Pendidikan Terakreditasi

AOY adalah kolej perniagaan berdaftar DHET yang diiktiraf, disahkan dan diiktiraf oleh badan profesional yang diiktiraf SAQA

Yuran Bulanan Terjangkau

Kami akan menyusun pelan pembayaran bulanan yang berpatutan untuk anda

Sokongan Kajian fanatik

22 Penasihat Pelajar Profesional kami akan membuat anda termotivasi dari pendaftaran hingga tamat pengajian

Pengijazahan

Kami meraikan pencapaian anda dengan Upacara Pengijazahan yang diadakan setahun sekali

Kami tidak sabar-sabar untuk mengalu-alukan anda ke Kolej Perniagaan untuk Rakyat dengan Tujuan!

Adakah kamu tahu?

Semasa anda meneroka pendidikan lanjut sebagai penyelesaian untuk mempercepatkan pengetahuan dan peluang kerjaya anda, penting untuk memilih kolej yang diakreditasi. Di Afrika Selatan, terdapat lebih banyak kolej yang tidak bertauliah daripada yang diakreditasi? Pastikan anda membuat pilihan pintar apabila memilih kolej yang betul untuk keperluan peribadi anda.

Jadi apa akreditasi?

Akreditasi adalah satu set piawaian yang ditentukan oleh badan pentadbir, dan kolej perlu memenuhi piawaian dan keperluan tertentu untuk diakreditasi. Terdapat beratus-ratus kolej yang berbeza di Afrika Selatan, dan jika setiap kolej menetapkan tarafnya sendiri tidak akan ada cara untuk memastikan bahawa kelulusan yang dikeluarkan oleh kolej-kolej yang berbeza adalah sama. Terdapat pelbagai organisasi dan jabatan yang mengesahkan akreditasi di Afrika Selatan.

Academy of York secara sementaranya didaftarkan dengan Jabatan Pengajian Tinggi dan Latihan sebagai Kolej Swasta, mengikut Akta Pindaan Kolej Pendidikan dan Latihan yang Lebih Lanjut, No 1 tahun 2013, dan sebagaimana yang dipinda oleh Pindaan dalam Warta Kerajaan No. 38072, Jilid 592 , pada 8 Oktober 2014 - Nombor pendaftaran kami ialah 2011 / FE07 / 069

Banyak SAQA yang mengiktiraf badan-badan profesional, contohnya, SABPP (Lembaga Afrika untuk Praktik Rakyat), ICB (Institut Pengawas Bertauliah dan PMSA (Project Management SA) telah mencipta standard dan kriteria untuk kursus untuk memastikan bahawa standard profesional Academy of York menawarkan kursus yang disahkan dan diakreditasi oleh pemimpin industri tertentu, seperti SABPP, ICB, PMSA, CompTIA, dan ICDL.

Terakhir tetapi tidak kurangnya, adalah Pihak Berkuasa Kelayakan Afrika Selatan (SAQA). Kelayakan gred SAQA mengikut Rangka Kelayakan Kelayakan Kebangsaan (NQF). NQF adalah seperti jambatan dalam pembelajaran kerana anda boleh mendapatkan kredit selaras NQF untuk kursus yang berlainan. Semakin tinggi tahap kursus NQF, yang lebih maju adalah dan semakin tinggi kelayakan dinilai.

Kolej ini berbangga juga boleh diakreditasi oleh institusi berikut:

 • ICB (Institut Penyedia Khidmat Bertauliah)
 • FASSET (Perkhidmatan Kewangan SETA Provider Number 1237)
 • CompTIA
 • SABPP (Lembaga Afrika untuk Praktik Rakyat)
 • Jabatan Pengajian Tinggi dan Latihan
 • PMSA
 • SAIOSH

Lokasi

Randburg

Alamat
280 Kent Avenue, Randburg
Randburg, Gauteng, Afrika Selatan