Elizabeth Galloway Academy Of Fashion

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Elizabeth Galloway Academy Of Fashion Rekaan Elizabeth Galloway Academy Of Fashion

Kursus yang diakreditasi secara nasional kami memberi peluang kepada pelajar untuk membangunkan kemahiran praktikal, vokasional, kreatif dan komersial. Kami berusaha untuk menghasilkan kaliber pengamal reka bentuk yang mampu bekerja dengan berkesan dalam industri fesyen.
Kami bertujuan untuk melengkapkan individu dengan kemahiran dan pengalaman praktikal yang mereka perlukan untuk mengendalikan keseluruhan proses kreatif fesyen - dari konsep kepada pengguna. Perhatian peribadi kepada pelajar individu memastikan pertumbuhan dan keaslian. Kami berusaha untuk menghasilkan pengamal rekabentuk reflektif yang bersedia untuk memasuki industri fesyen dengan kepakaran dan keyakinan yang sangat.

Kenyataan Misi kami

Kami bertujuan untuk melengkapkan individu dengan kemahiran dan pengalaman praktikal yang mereka perlukan untuk mengendalikan keseluruhan proses kreatif fesyen - dari konsep kepada pengguna. Perhatian peribadi kepada pelajar individu memastikan pertumbuhan dan keaslian. Kami berusaha untuk menghasilkan pengamal rekabentuk reflektif yang bersedia untuk memasuki industri fesyen dengan kepakaran dan keyakinan yang sangat.

Matlamat dan Visi

Matlamat kami adalah untuk memperkasakan pelajar melalui latihan dan pembangunan kemahiran, sehingga membolehkan mereka menjadi bebas dari segi ekonomi dan memindahkan kemahiran mereka kepada orang lain. Pengasas institusi, Elizabeth, mengakui bahawa industri fesyen memerlukan individu yang berpendidikan dan terlatih untuk mengekalkan piawaian industri fesyen yang tinggi, baik di dalam dan di luar negara. Oleh itu akademi itu ditubuhkan pada tahun 1996 untuk menangani keperluan ini. Elizabeth bersemangat untuk mendidik pelajar dan memastikan mereka dilengkapi dengan kemahiran yang diperlukan untuk menambah nilai kepada industri tempatan, dan juga untuk membuat tanda di peringkat antarabangsa. Di samping itu, akademi itu mengakui dan mempromosikan kepentingan kompetensi akademik, yang boleh memberikan suara yang lebih kuat kepada pereka fesyen di kalangan profesional lain.

Akreditasi Kebangsaan

  • Jabatan Pengajian Tinggi dan Latihan (DHET)
  • Majlis Pendidikan Tinggi (CHE)
  • Pihak Berkuasa Kelayakan Afrika Selatan (SAQA)

Dari Konsep kepada Pengguna

Misi, visi dan matlamat kami disimpulkan dengan indah dalam frasa: dari konsep kepada pengguna. Selepas pertimbangan yang teliti, pengasas dan pengarah akademi meluluskan kenyataan misi, yang menyokong perancangan dan pembangunan program pembelajaran. Sumber yang sesuai ¬ (intelektual, celik huruf, sokongan kewangan dan vokasional bersempadan dengan infrastruktur institusi yang direka dengan baik) telah digunakan untuk memastikan penghantaran kursus kami berjaya. Melalui jaminan kualiti dalaman dan luaran, kami dapat menilai dan mengkaji semula misi dan matlamat institusi secara berkala.

Konsep pembelajaran berterusan adalah sebahagian daripada pernyataan misi. Matlamat kami adalah untuk membolehkan graduan bekerja dalam industri fesyen tempatan dan antarabangsa yang sentiasa berubah melalui pemerhatian, penemuan, pembelajaran berterusan, penilaian diri dan pantulan diri. Dengan membangunkan kemahiran ini, graduan diharapkan dapat mengoptimumkan reka bentuk canggih mereka sendiri dan menyampaikannya kepada industri dan pengguna.

Institusi ini juga berusaha untuk menghasilkan kaliber pereka yang siap memasuki industri fesyen dengan kecekapan dan keyakinan dalam hal perkara. Dengan menyediakan pelajar dengan peluang untuk membangunkan kemahiran praktikal, vokasional, kreatif dan komersial, program kami berharap dapat menghasilkan graduan yang mampu bekerja dengan berkesan dalam industri dan cemerlang sebagai pereka fesyen masa depan.

Strategi Pengajaran dan Pembelajaran

Sejak pertengahan tahun 90an, Elizabeth Galloway Academy Of Fashion Rekaan Elizabeth Galloway Academy Of Fashion telah melatih individu yang ingin memasuki industri fesyen atau menjadi usahawan reka bentuk fesyen. Pengalaman praktikal memainkan peranan penting dalam program kami, kerana ia memastikan bahawa pelajar memperoleh pengetahuan khusus industri *. Tambahan lagi, penekanan pada refleksi teoritis mencetuskan pemahaman dan pemahaman, yang membolehkan fasilitator menyesuaikan strategi pengajaran mereka dengan sewajarnya.

Baru-baru ini, institusi tersebut telah mula memfokuskan diri untuk membangunkan keyakinan diri pelajar supaya mereka dapat mengatasi industri fesyen yang pantas dan pantas. Untuk menyokong cara kerja baru ini, kami telah membawa sumber tambahan - seperti perpustakaan dengan akses internet dan penggunaan Rangkaian Gaya Bernilai (WGSN), serta pustakawan sepenuh masa yang menawarkan sokongan penyelidikan. Pada masa yang sama, badan kakitangan telah berkembang dan ahli kakitangan yang sedia ada telah digalakkan untuk melanjutkan pengajian mereka.

Strategi pengajaran dan pembelajaran kami disokong oleh idea bahawa pengajaran dan pembelajaran harus bersifat timbal balik. Fasilitator bertujuan untuk menyediakan pembelajaran dan pengajaran yang relevan dan heuristik. Pelajar diajar kemahiran praktikal, maka mereka berpandukan mengapa, bagaimana, bila dan di mana untuk menerapkannya. Pelajar dicabar menerusi tugas, ringkas atau persoalan untuk mencapai hasil tertentu. Mereka kemudiannya diperlukan untuk menyelesaikan cabaran melalui arahan diri, penerokaan dan bimbingan dari seorang fasilitator. Tugas direka untuk mempromosikan pembelajaran kreatif, menggalakkan kemahiran mudah alih dan menyokong pilihan yang sesuai dan relevan. Penilaian hasil melalui penilaian dan refleksi diri membantu dalam persediaan keseluruhan untuk bekerja dalam industri.

Pengalaman industri memainkan peranan penting dalam memastikan latihan tidak berlaku dalam vakum. Komponen teori, praktikal dan komponen pengalaman memainkan peranan yang sama penting dalam strategi pengajaran dan pembelajaran kami.

* Ginns et al (seperti yang dijelaskan di Norton, 2009) melaporkan bahawa pengalaman praktikal memainkan peranan yang penting dalam pembelajaran dan pengajaran tetapi tidak mencukupi, kerana ia hanya mencapai tahap pertama (dan paling mendasar) dalam Taksonomi mekar pembelajaran - pengetahuan . Winkler (seperti yang disebutkan dalam Norton, 2009) adalah bersetuju dengan Ginns et al (seperti yang dijelaskan di Norton, 2009), ketika dia melaporkan pentingnya refleksi teoritis dalam mewujudkan wawasan dan pemahaman, yang membolehkan fasilitator membuat hubungan konseptual yang berbeza dalam pengajaran mereka dan strategi pembelajaran dan pelajar untuk mengintegrasikan pengetahuan. Ia juga dianggap penting oleh Oblinger dan Rush (1997) kerana mereka melaporkan bahawa apabila masyarakat dan ekonomi mengubahnya adalah penting untuk memastikan pendidikan tinggi ditujukan untuk memenuhi keperluan dan cabaran baru ini.

Lokasi

Cape Town

Alamat
26 Techno Road, Techno Park, Stellenbosch
7600 Cape Town, Cape Barat, Afrika Selatan