Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Elizabeth Galloway Academy Of Fashion Rekaan Elizabeth Galloway Academy Of Fashion

Kursus yang diakreditasi secara nasional kami memberi peluang kepada pelajar untuk membangunkan kemahiran praktikal, vokasional, kreatif dan komersial. Kami berusaha untuk menghasilkan kaliber pengamal reka bentuk yang mampu bekerja dengan berkesan dalam industri fesyen.
Kami bertujuan untuk melengkapkan individu dengan kemahiran dan pengalaman praktikal yang mereka perlukan untuk mengendalikan keseluruhan proses kreatif fesyen - dari konsep kepada pengguna. Perhatian peribadi kepada pelajar individu memastikan pertumbuhan dan keaslian. Kami berusaha untuk menghasilkan pengamal rekabentuk reflektif yang bersedia untuk memasuki industri fesyen dengan kepakaran dan keyakinan yang sangat.

Kenyataan Misi kami

Kami bertujuan untuk melengkapkan individu dengan kemahiran dan pengalaman praktikal yang mereka perlukan untuk mengendalikan keseluruhan proses kreatif fesyen - dari konsep kepada pengguna. Perhatian peribadi kepada pelajar individu memastikan pertumbuhan dan keaslian. Kami berusaha untuk menghasilkan pengamal rekabentuk reflektif yang bersedia untuk memasuki industri fesyen dengan kepakaran dan keyakinan yang sangat.

Matlamat dan Visi

Matlamat kami adalah untuk memperkasakan pelajar melalui latihan dan pembangunan kemahiran, sehingga membolehkan mereka menjadi bebas dari segi ekonomi dan memindahkan kemahiran mereka kepada orang lain. Pengasas institusi, Elizabeth, mengakui bahawa industri fesyen memerlukan individu yang berpendidikan dan terlatih untuk mengekalkan piawaian industri fesyen yang tinggi, baik di dalam dan di luar negara. Oleh itu akademi itu ditubuhkan pada tahun 1996 untuk menangani keperluan ini. Elizabeth bersemangat untuk mendidik pelajar dan memastikan mereka dilengkapi dengan kemahiran yang diperlukan untuk menambah nilai kepada industri tempatan, dan juga untuk membuat tanda di peringkat antarabangsa. Di samping itu, akademi itu mengakui dan mempromosikan kepentingan kompetensi akademik, yang boleh memberikan suara yang lebih kuat kepada pereka fesyen di kalangan profesional lain.

Akreditasi Kebangsaan

  • Jabatan Pengajian Tinggi dan Latihan (DHET)
  • Majlis Pendidikan Tinggi (CHE)
  • Pihak Berkuasa Kelayakan Afrika Selatan (SAQA)

Dari Konsep kepada Pengguna

Misi, visi dan matlamat kami disimpulkan dengan indah dalam frasa: dari konsep kepada pengguna. Selepas pertimbangan yang teliti, pengasas dan pengarah akademi meluluskan kenyataan misi, yang menyokong perancangan dan pembangunan program pembelajaran. Sumber yang sesuai ¬ (intelektual, celik huruf, sokongan kewangan dan vokasional bersempadan dengan infrastruktur institusi yang direka dengan baik) telah digunakan untuk memastikan penghantaran kursus kami berjaya. Melalui jaminan kualiti dalaman dan luaran, kami dapat menilai dan mengkaji semula misi dan matlamat institusi secara berkala.

Konsep pembelajaran berterusan adalah sebahagian daripada pernyataan misi. Matlamat kami adalah untuk membolehkan graduan bekerja dalam industri fesyen tempatan dan antarabangsa yang sentiasa berubah melalui pemerhatian, penemuan, pembelajaran berterusan, penilaian diri dan pantulan diri. Dengan membangunkan kemahiran ini, graduan diharapkan dapat mengoptimumkan reka bentuk canggih mereka sendiri dan menyampaikannya kepada industri dan pengguna.

Institusi ini juga berusaha untuk menghasilkan kaliber pereka yang siap memasuki industri fesyen dengan kecekapan dan keyakinan dalam hal perkara. Dengan menyediakan pelajar dengan peluang untuk membangunkan kemahiran praktikal, vokasional, kreatif dan komersial, program kami berharap dapat menghasilkan graduan yang mampu bekerja dengan berkesan dalam industri dan cemerlang sebagai pereka fesyen masa depan.

Strategi Pengajaran dan Pembelajaran

Sejak pertengahan tahun 90an, Elizabeth Galloway Academy Of Fashion Rekaan Elizabeth Galloway Academy Of Fashion telah melatih individu yang ingin memasuki industri fesyen atau menjadi usahawan reka bentuk fesyen. Pengalaman praktikal memainkan peranan penting dalam program kami, kerana ia memastikan bahawa pelajar memperoleh pengetahuan khusus industri *. Tambahan lagi, penekanan pada refleksi teoritis mencetuskan pemahaman dan pemahaman, yang membolehkan fasilitator menyesuaikan strategi pengajaran mereka dengan sewajarnya.

Baru-baru ini, institusi tersebut telah mula memfokuskan diri untuk membangunkan keyakinan diri pelajar supaya mereka dapat mengatasi industri fesyen yang pantas dan pantas. Untuk menyokong cara kerja baru ini, kami telah membawa sumber tambahan - seperti perpustakaan dengan akses internet dan penggunaan Rangkaian Gaya Bernilai (WGSN), serta pustakawan sepenuh masa yang menawarkan sokongan penyelidikan. Pada masa yang sama, badan kakitangan telah berkembang dan ahli kakitangan yang sedia ada telah digalakkan untuk melanjutkan pengajian mereka.

Strategi pengajaran dan pembelajaran kami disokong oleh idea bahawa pengajaran dan pembelajaran harus bersifat timbal balik. Fasilitator bertujuan untuk menyediakan pembelajaran dan pengajaran yang relevan dan heuristik. Pelajar diajar kemahiran praktikal, maka mereka berpandukan mengapa, bagaimana, bila dan di mana untuk menerapkannya. Pelajar dicabar menerusi tugas, ringkas atau persoalan untuk mencapai hasil tertentu. Mereka kemudiannya diperlukan untuk menyelesaikan cabaran melalui arahan diri, penerokaan dan bimbingan dari seorang fasilitator. Tugas direka untuk mempromosikan pembelajaran kreatif, menggalakkan kemahiran mudah alih dan menyokong pilihan yang sesuai dan relevan. Penilaian hasil melalui penilaian dan refleksi diri membantu dalam persediaan keseluruhan untuk bekerja dalam industri.

Pengalaman industri memainkan peranan penting dalam memastikan latihan tidak berlaku dalam vakum. Komponen teori, praktikal dan komponen pengalaman memainkan peranan yang sama penting dalam strategi pengajaran dan pembelajaran kami.

* Ginns et al (seperti yang dijelaskan di Norton, 2009) melaporkan bahawa pengalaman praktikal memainkan peranan yang penting dalam pembelajaran dan pengajaran tetapi tidak mencukupi, kerana ia hanya mencapai tahap pertama (dan paling mendasar) dalam Taksonomi mekar pembelajaran - pengetahuan . Winkler (seperti yang disebutkan dalam Norton, 2009) adalah bersetuju dengan Ginns et al (seperti yang dijelaskan di Norton, 2009), ketika dia melaporkan pentingnya refleksi teoritis dalam mewujudkan wawasan dan pemahaman, yang membolehkan fasilitator membuat hubungan konseptual yang berbeza dalam pengajaran mereka dan strategi pembelajaran dan pelajar untuk mengintegrasikan pengetahuan. Ia juga dianggap penting oleh Oblinger dan Rush (1997) kerana mereka melaporkan bahawa apabila masyarakat dan ekonomi mengubahnya adalah penting untuk memastikan pendidikan tinggi ditujukan untuk memenuhi keperluan dan cabaran baru ini.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Elizabeth Galloway Academy Of Fashion

Diploma dalam Reka Bentuk Fesyen merangkumi semua aspek yang diperlukan untuk memenuhi keperluan canggih yang semakin canggih dan berteknologi dari Pengamal Kreatif dalam ... [+]

DIPLOMA DALAM Reka bentuk FesyenTUJUAN

Diploma dalam Reka Bentuk Fesyen merangkumi semua aspek yang diperlukan untuk memenuhi keperluan canggih yang semakin canggih dan berteknologi dari Pengamal Kreatif dalam konteks reka bentuk fesyen dan industri. Ia juga meliputi semua aktiviti dan kemahiran sehari-hari yang diperlukan oleh seorang pereka fesyen yang berjaya. Pelajar dilatih dan terdedah kepada peranan yang berkaitan dan peluang pekerjaan dalam amalan reka bentuk fesyen, tekstil, penyuntingan / kewartawanan, gaya, runcit reka bentuk fesyen dan industri pakaian.

KEPERLUAN KEMASUKAN

Untuk dimasukkan ke dalam Diploma dalam Reka Bentuk Fesyen, pemohon mesti:

berumur lebih daripada 18 tahun pada pendaftaranmempunyai Sijil Kanan Negara (NSC) di peringkat NQF yang dikeluarkan oleh Umalusi ATAUmempunyai Sijil Kebangsaan (Vokasional) (NCV) tahap 4 yang dikeluarkan oleh Umalusi ATAUmempunyai Gred 12 atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Umalusi atau lembaga peperiksaan bersamaan antarabangsa.... [-]
Afrika Selatan Cape Town
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Diploma Lanjutan

Elizabeth Galloway Academy Of Fashion

Kami mendapati bahawa ia memberi manfaat kepada pelajar untuk melanjutkan pendidikan dan latihan mereka dengan tahun pengkhususan yang mendedahkan mereka kepada persekita ... [+]

Diploma Lanjutan dalam Fesyen (satu tahun, separuh masa)

Kami mendapati bahawa ia memberi manfaat kepada pelajar untuk melanjutkan pendidikan dan latihan mereka dengan tahun pengkhususan yang mendedahkan mereka kepada persekitaran kerja untuk tempoh masa yang panjang. Ini membolehkan para pelajar untuk bertindak balas dengan lebih baik terhadap cabaran yang ditunjukkan dalam industri fesyen yang semakin kompleks. Selama satu tahun program sepenuh masa atau dua tahun waktu paruh waktu, pelajar akan mengembangkan pemahaman yang lebih mendalam tentang keseluruhan rantaian nilai dan memperoleh pengalaman industri dalam bidang khusus yang khusus sama ada pakaian, desain aksesori atau bidang khusus lain dalam fesyen .... [-]

Afrika Selatan Cape Town
Feb. 2020
English
Sambilan
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Tahun Penubuhan

Elizabeth Galloway Academy Of Fashion

Pengenalan kepada Kursus Rekaan Fesyen Elizabeth Galloway mempunyai tujuan dua kali. Pertama, ia boleh bertindak sebagai pengenalan kepada diploma sepenuh masa tiga tahun ... [+]

Pengenalan kepada Reka Bentuk Fesyen (asas, sambilan)

Pengenalan kepada Kursus Rekaan Fesyen Elizabeth Galloway mempunyai tujuan dua kali. Pertama, ia boleh bertindak sebagai pengenalan kepada diploma sepenuh masa tiga tahun dalam Reka Bentuk Fesyen. Program ini membolehkan calon-calon untuk memulakan meneroka teknik-teknik reka bentuk fesyen dengan mengembangkan kemahiran di luar tahap asas ke tahap yang diperlukan untuk penerimaan ke program sepenuh masa. Kedua, setelah berjaya menyempurnakan pengenalan calon kursus Rekabentuk Fesyen yang ingin menjadi berkuasa secara ekonomi dan mandiri akan mengembangkan kemahiran untuk membantu mereka dalam usaha mereka.

Program ini bertujuan untuk:Sediakan pengenalan praktikal kepada kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk memulakan proses reka bentuk.Perlindungan kemahiran dan pengetahuan praktikal yang diperlukan untuk membuat item memakai fesyen siap.Paparkan kandidat kepada pelbagai bahan, medium dan cara merekabentuk proses reka bentuk.Membangunkan pemahaman tentang implikasi visual proses reka bentuk.Hasil program adalah:Gunakan idea reka bentuk asas untuk membuat barangan memakai fesyen.Rancang, sediakan dan uruskan pembuatan barangan pakai fesyen untuk ringkas reka bentuk.Mengendalikan peralatan dan peralatan yang berkaitan dengan fesyen memakai dengan teliti, selamat dan berkesan.Buat barangan yang dipakai dengan baik dengan reka bentuk ringkas.Menghargai pengaruh kontekstual yang berkaitan dengan pakaian fesyen.Pengenalan kepada Reka Bentuk Fesyen dibentangkan pada hari Sabtu.Berjalan lebih dari 38 minggu dari Mac hingga November.Kelas berlangsung dari 9 pagi hingga 4 petang Sabtu.Pengenalan kepada Ringkasan Rekaan Fesyen... [-]
Afrika Selatan Cape Town
Feb. 2020
English
Sambilan
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
26 Techno Road, Techno Park, Stellenbosch
7600 Cape Town, Western Cape, Afrika Selatan