Baca keterangan rasmi

Regent Business School (RBS) ditubuhkan untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk pendidikan pengurusan di Afrika Selatan. RBS didaftarkan sebagai institusi pengajian tinggi swasta oleh Jabatan Pengajian Tinggi dan Latihan (DHET) di Afrika Selatan. Di samping itu, Majlis Pendidikan Tinggi (CHE) telah mengiktiraf program RBS termasuk perdana Master of Business Administration Degree (MBA). RBS juga mempunyai pelbagai pengiktirafan lain dari pelbagai institusi. RBS menawarkan pelbagai program yang diiktiraf dari sijil yang lebih tinggi kepada kelayakan pascasiswazah. Jarak RBS dan program pembelajaran yang disokong memberikan kelayakan pendidikan profesional yang akan melengkapkan graduan dengan pengetahuan perniagaan praktikal untuk membolehkan kejayaan dalam persekitaran kerja yang sangat kompetitif dan global. RBS menyedari keperluan untuk programnya untuk mencerminkan amalan perniagaan antarabangsa yang utama. Bahan kajian dan sokongan termasuk simulasi kajian kes mengenai situasi perniagaan sebenar yang direka khusus untuk mencerminkan perkembangan terkini dalam situasi kerja dan kesannya terhadap amalan perniagaan.

RBS sangat komited untuk membangunkan kemahiran perniagaan dan keusahawanan di Afrika Selatan sambil memastikan para pelajar kami mempunyai daya saing dalam persekitaran perniagaan yang pesat berubah.

Kenapa pilih Regent Business School (RBS)

RBS telah membangunkan satu siri program yang direka untuk menyediakan individu dan organisasi dengan kecekapan pengurusan dan kemahiran kritikal yang diperlukan untuk membina dan mengekalkan kelebihan daya saing dalam persekitaran perniagaan yang pesat berubah dan kompleks. Kepakaran RBS telah berkembang melalui penyelidikan dan pembangunan yang berterusan yang dilakukan dalam menyampaikan pelbagai program pendidikan dan perniagaan pendidikan tempatan dan antarabangsa.

Sebagai penyedia pendidikan dan latihan khusus bagi program pembelajaran berkaitan pengurusan, RBS mempunyai kapasiti, sistem dan sumber untuk menyampaikan kursus dengan fleksibiliti di tapak, di luar tapak serta pengajaran dan pembelajaran berasaskan web. Adalah diketahui bahawa syarikat-syarikat yang berjaya membuat usaha yang sengaja untuk memastikan bahawa latihan staf tidak menjejaskan pengeluaran dan masa perniagaan. RBS menyampaikan kursus yang fleksibel dan disokong oleh pelbagai kemudahan sokongan iaitu sokongan telefon, kuliah bersemuka, sokongan dalam talian dan web serta bilik darjah maya. Ini menempatkan organisasi di barisan hadapan daya saing yang mempunyai kakitangan mereka yang terlatih dan dinaikkan sambil mengekalkan produktiviti yang optimum.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma Pascasiswazah

Regent Business School

Diploma Pascasiswazah dalam Pengurusan Pendidikan dan Kepimpinan (PG Dip EML) adalah satu tahun ... [+]

Diploma Lepasan Ijazah dalam Pengurusan dan Kepimpinan Pendidikan (PG Dip EML) adalah satu kelayakan pasca siswazah yang bertujuan untuk membangunkan keupayaan dalam pengurusan dan kepimpinan dalam konteks pengurusan pendidikan. Tumpuan program ini adalah untuk meningkatkan amalan pengurusan dan kepimpinan dalam sektor pendidikan.

Program ini membolehkan pelajar mempunyai latar belakang pendidikan untuk membangunkan kompetensi yang mencerminkan dan berfungsi dalam pengurusan pendidikan. Ia bertujuan untuk pengurus pendidikan dan mereka yang bercita-cita untuk menduduki jawatan pengurusan di institusi pendidikan. Program ini meneliti isu-isu seperti prinsip pengurusan, tadbir urus pendidikan, kepimpinan dalam pendidikan, pengurusan kewangan di institusi pendidikan dan penggunaan teknologi maklumat dalam pendidikan.... [-]

Afrika Selatan Durban Johannesburg
Feb. 2020
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Regent Business School

Diploma Pengurusan Lepasan Ijazah (PG Dip Man) ialah kelayakan pascasiswazah 1 tahun yang membolehkan pelajar dengan pengalaman kerja yang relevan dan kelayakan yang sesu ... [+]

Diploma Pengurusan Lepasan Ijazah (PG Dip Man) ialah kelayakan pascasiswazah 1 tahun yang membolehkan pelajar memperoleh pengalaman kerja yang relevan dan kelayakan yang sesuai untuk mengembangkan lagi kecekapan fungsian dan reflektif mereka dalam pengurusan, kepimpinan dan pentadbiran. Program ini bertujuan untuk membangunkan pemahaman konseptual bersepadu, sintesis dan penggunaan kritikal mengenai isu kualitatif dan kuantitatif khusus dalam pengurusan.

Kelayakan ini diarahkan kepada pelajar yang mempunyai pengalaman kerja yang relevan dan menduduki jawatan pengurusan menengah dan kanan dan yang telah menamatkan Ijazah Sarjana Muda atau kelayakan yang setara. Kelayakan ini akan membolehkan pelajar membangunkan kemahiran khusus dan kemahiran disiplin yang mendalam dalam sektor swasta dan awam yang akan memberi peluang kepada pertumbuhan intelektual peribadi, pekerjaan yang lebih berharga dan membuat sumbangan yang lebih baik kepada masyarakat. Kelayakan ini akan memperkasakan pelajar untuk menyelesaikan masalah dengan cara yang terarah dan mengurus dan memperuntukkan sumber secara berkesan, berkomunikasi dengan berkesan dan menyumbang kepada transformasi pengetahuan dan sosio-ekonomi dengan cara yang bertanggungjawab dan beretika.... [-]

Afrika Selatan Durban Johannesburg
Feb. 2020
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu