Alaska Bible College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Seseorang pernah berkata, "Karakter adalah siapa Anda ketika tidak ada yang melihat!" Di Alaska Bible College , kami berkomitmen untuk melatih pemimpin dengan watak seperti Kristus. Kami telah berusaha untuk melakukan ini sejak 50 tahun yang lalu! Saya sangat teruja kerana anda memikirkan untuk menjadi pelajar di Alaska Bible College . Saya boleh berjanji kepada anda, jika anda memilih Alaska Bible College , anda akan memilih pengembaraan seumur hidup.

Di Alaska Bible College , kami percaya bahawa watak seperti Kristus sangat penting. Kurikulum dan kehidupan pelajar kita mendorong setiap pelajar untuk tumbuh mengasihi Tuhan, Firman-Nya dan gereja-Nya. Terletak di tengah-tengah Palmer yang indah, Alaska dan dikelilingi oleh pemandangan gunung yang tiada duanya di dunia, anda setiap hari akan didorong untuk menyembah Tuhan yang mengasihi anda dan merindukan anda untuk hidup dengan Dia.

Kami adalah satu-satunya kolej Bible empat tahun yang diiktiraf di Alaska! Oleh itu, jika anda memilih untuk menyertai pengembaraan kami di Alaska, anda akan mendapat pendidikan berdasarkan alkitabiah, teologi dan pelayanan berkualiti tinggi yang akan mempersiapkan anda untuk melayani Tuhan dengan penuh integriti seumur hidup anda. Anda juga akan bergabung dengan daftar panjang pemimpin-pemimpin hamba yang setelah dilatih dengan watak seperti Kristus di Alaska Bible College memimpin dengan penuh integritas dalam pelayanan sepenuh waktu di lapangan misi, di gereja setempat, atau dalam panggilan yang Tuhan miliki disediakan.

Lokasi

Palmer

Alamat
East Elmwood Avenue,248
99645 Palmer, Alaska, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami