American Film Institute Conservatory AFI

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institut Filem Amerika memperjuangkan imej bergerak sebagai bentuk seni. Kami percaya pada kekuatan revolusi penceritaan visual untuk berkongsi perspektif, menginspirasi empati, dan mendorong budaya ke hadapan.

Ditubuhkan pada tahun 1967, Institut Filem Amerika adalah organisasi nirlaba negara yang didedikasikan untuk mendidik dan memberi inspirasi kepada seniman dan penonton melalui inisiatif yang memperjuangkan masa lalu, masa kini, dan masa depan imej bergerak.

Konservatori AFI - program latihan pembuat filem terkenal di dunia - membuka pintunya pada tahun 1969 ke kelas perdana yang merangkumi Terrence Malick, Caleb Deschanel, dan Paul Schrader. Hari ini, Konservatori menawarkan ijazah MFA dua tahun dalam enam disiplin pembuatan filem: Sinematografi, Mengarahkan, Menyunting, Menghasilkan, Reka Bentuk Produksi, dan Penulisan Skrin. Dalam persekitaran produksi kolaboratif, AFI Fellows belajar menguasai seni bercerita, secara kolektif membuat sehingga 175 filem setahun. Felo secara aktif mengambil bahagian dalam keseluruhan kitaran hidup filem, dari pembangunan hingga produksi dan pameran. Alumni program elit ini, mulai dari tuan moden hingga suara baru yang berani yang menentukan bentuk seni, termasuk Andrea Arnold, Darren Aronofsky, Ari Aster, Sam Esmail, Brad Falchuk, Liz Hannah, Patty Jenkins, Janusz Kamiński, Matthew Libatique, David Lynch, Melina Matsoukas, Polly Morgan, Rachel Morrison, dan Wally Pfister, antara lain.

Program perintis AFI yang lain merangkumi pameran sepanjang tahun di Pusat Teater dan Budaya Perak AFI dan di AFI FEST dan AFI DOCS di seluruh negara; bengkel yang bertujuan untuk meningkatkan kepelbagaian dalam komuniti penceritaan, termasuk Bengkel Pengarahan AFI untuk Wanita dan Sinematografi Intensif untuk Wanita; menghormati tuan hari ini melalui AFI Life Achievement Award dan AFI AWARDS; dan usaha ilmiah seperti AFI Catalog of Feature Films dan projek pemeliharaan AFI Archive yang menegakkan sejarah filem untuk generasi akan datang.

Lokasi

Los Angeles

Alamat
North Western Avenue,2021
90027 Los Angeles, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: