American Indian College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

American Indian College (AIC) pada mulanya ditubuhkan pada tahun 1957 oleh mubaligh Alta Washburn yang melihat keperluan besar untuk mempersiapkan Orang Asli Amerika untuk pelayanan gereja. Selama bertahun-tahun perkembangannya, AIC berjaya menambahkan gelar Associates dalam Perniagaan dan ijazah Sarjana Muda dalam Pendidikan. Pada tahun 2016, AIC bekerjasama dengan Southwestern Assemblies of God University (SAGU), Waxahachie, Texas, menjadi SAGU AIC.

SAGU AIC adalah satu-satunya kampus kolej Kristian di negara kita yang melayani terutamanya pelajar Asli Amerika. Pentadbiran, fakulti, dan kakitangan AIC bersemangat untuk melengkapkan pemimpin generasi baru. SAGU AIC komited untuk pengembangan akademik, profesional, dan kerohanian setiap pelajar.

Hari ini alumni SAGU AIC merangkumi pendeta, pendidik, profesional perniagaan, pemimpin suku dan lain-lain yang membawa perubahan positif kepada masyarakat mereka. Sejarah SAGU AIC adalah salah satu visi yang bersemangat, usaha koperasi, keberkesanan kementerian dan misi, dan pertumbuhan akademik untuk memenuhi tujuan institusi.

Lokasi

Online Amerika Syarikat

Alamat
North 15th Avenue,10020
85021 Phoenix, Arizona, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami