American Language Academy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Di ALA kami percaya kepada kuasa anda dan keupayaan anda untuk berjaya. Itulah sebabnya setiap pelajar dianggap sebagai sebahagian daripada keluarga ALA yang paling penting dan dihormati. Jaringan penyayang, pemeliharaan dan sokongan kami yang berkualifikasi dan kakitangan perkhidmatan pelajar profesional akan memberikan persekitaran pembelajaran yang unggul yang membolehkan anda mencapai matlamat anda. Kami menjaga saiz bilik darjah kecil supaya guru dapat memberikan perhatian peribadi maksimum kepada setiap pelajar.

Semua program kami dirancang dengan keperluan pembelajaran anda. Falsafah pengajaran kami telah dibangunkan menggunakan teori terkini dan pendekatan berasaskan penyelidikan untuk pembelajaran dan pengajaran bahasa yang memberi tumpuan kepada menyediakan banyak hasil pembelajaran yang berjaya untuk setiap pelajar.

KENAPA PILIH KAMI

 • Semua kampus ALA di Amerika Syarikat diiktiraf oleh CEA.
 • Kami diberi kuasa di bawah undang-undang persekutuan untuk mendaftarkan pelajar bukan imigran dan mengeluarkan Form I-20 untuk pelajar visa F-1.
 • ALA mengkhususkan diri dalam Bahasa Inggeris akademik yang intensif - Akademik Persiapan, Akademik dan Lanjutan dalam tujuh peringkat yang berbeza.
 • Rakan-rakan ALA University menyediakan Pathway (pengecualian ujian TOEFL) untuk graduan dari kursus Level 5 ALA.
 • Rakan kongsi ALA University mengeluarkan surat pengesahan bersyarat untuk pelajar ALA yang terdaftar dan berkelayakan.
 • ALA adalah rakan kongsi dengan Global Student Exchange (GSE) yang membantu pelajar mendapatkan kemasukan ke mana-mana 80 sekolah swasta dan sekolah menengah persendirian di seluruh 28 negeri. Rakan sekolah menengah akan menyediakan Surat Kemasukan Bersyarat untuk pelajar yang layak.
 • ALA mempunyai guru yang berkelayakan dengan ijazah BA / MA / Ph.D TESOL, dengan pengalaman bertahun-tahun.
 • ALA mempunyai kelas kecil, pelbagai dan interaktif.
 • ALA menawarkan aktiviti kebudayaan, lawatan lapangan, dan acara sosial.
  * Sesetengah kampus ALA mempunyai homestay keluarga Amerika yang ada.

Misi

Misi kami adalah untuk menyediakan pengalaman pembelajaran yang terbaik dan sokongan kepada pelajar Bahasa Inggeris untuk memenuhi keperluan pembelajaran mereka untuk tujuan akademik, profesional dan sosial.

Janji kami

Nilai terbaik dan kualiti terbaik bahasa Inggeris sebagai pendidikan bahasa kedua

Kepimpinan ALA menjanjikan untuk memberi setiap pelajar apa yang kami anggap nilai terbaik dan kualiti pendidikan ESL di dunia. Kami berterima kasih kepada anda untuk mendapatkan kepercayaan anda.

Pathway kami

Pathway anda untuk berjaya

Kami mempunyai banyak pilihan untuk membantu anda mencapai matlamat bahasa Inggeris anda. Kami menawarkan pelbagai program untuk memenuhi keperluan anda. Anda boleh belajar sepenuh masa atau separuh masa, di pusat kami di Amerika Syarikat atau dengan pembelajaran jarak jauh "Kampus Sky".

Mulailah masa depan anda dengan ALA. Kita boleh menjadi Pathway anda untuk berjaya.

AKREDITASI American Language Academy

American Language Academy diakreditasi oleh Suruhanjaya Akreditasi Program Bahasa Inggeris untuk tempoh April 2018 hingga April 2028 dan bersetuju untuk menegakkan Piawaian CEA untuk Program dan Institusi Bahasa Inggeris. CEA diiktiraf oleh Jabatan Pendidikan AS sebagai agensi pengiktirafan yang diiktiraf secara nasional untuk program dan institusi bahasa Inggeris di Amerika Syarikat. Untuk maklumat lanjut mengenai akreditasi ini, sila hubungi CEA, 1001 N. Fairfax Street, Suite 630, Alexandria, VA 22314, ( 703) 665-3400, www.cea-accredit.org.

Akreditasi Kursus Dalam Talian: CEA telah mengiktiraf Tahap Program Bahasa Inggeris Intensif ALA 1-3 dan Tahap Program Bahasa Inggeris untuk Akademik 1-3.

Kenapa Mempelajari di Sekolah Terakreditasi

 • Jadilah yakin bahawa anda akan menerima arahan dan perkhidmatan yang berkualiti tinggi

Melangkah ke sekolah yang diiktiraf akan membantu anda yakin bahawa ia menawarkan pengalaman pembelajaran berkualiti tinggi.

 • Memenuhi Keperluan Pembelajaran Pelajar

Kami mempunyai kurikulum yang menumpukan pada memenuhi keperluan pelajar yang dinilai.

 • Sistem untuk Menilai Pelajar

Kami mengekalkan sistem yang berkesan untuk menilai pelajar untuk penempatan awal dalam kursus dan untuk kemajuan dari tahap ke peringkat.

 • Fakulti berpengalaman

Kami mengekalkan fakulti yang berpengalaman, profesional yang komited untuk mengajar.

 • Persekitaran Pembelajaran Cemerlang

Kami mempunyai kemudahan dan sumber pentadbiran untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang cemerlang.

 • Pelbagai Perkhidmatan Pelajar Pelbagai

Kami menyediakan pelbagai orientasi perkhidmatan pelajar yang berterusan; visa akademik, dan nasihat imigresen; dan sosial, rekreasi, dan aktiviti kebudayaan

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari: www.cea-accredit.org

This school offers programs in:
 • English

Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:


Program Bahasa Inggeris Intensif

Online Campus September 2019 Amerika Syarikat Greensboro

Program Bahasa Intensif American Language Academy (IEP) direka untuk menawarkan pengalaman pembelajaran yang terbaik dan sokongan kepada pelajar Bahasa Inggeris untuk memenuhi keperluan mereka untuk tujuan akademik mereka. ALA menawarkan tujuh tahap kecekapan bahasa Inggeris intensif: Pengantar Bahasa Inggeris, Yayasan Bahasa Inggeris (Tahap 1-3), Akademik Bahasa Inggeris (Tahap 4-5), dan Advanced Academic English (Tahap 6). Semua peringkat tujuh kursus, dari Pengenalan Bahasa Inggeris hingga Tahap Bahasa Akademik Bahasa Inggeris Tahap 6 adalah sebahagian daripada Program Bahasa Inggeris Intensif. Siswa lulus setelah berjaya menamatkan Tahap 5. [+]

Mengenai Program

Program Bahasa Intensif American Language Academy (IEP) direka untuk menawarkan pengalaman pembelajaran yang terbaik dan sokongan kepada pelajar Bahasa Inggeris untuk memenuhi keperluan mereka untuk tujuan akademik mereka. ALA menawarkan tujuh tahap kecekapan bahasa Inggeris intensif: Pengantar Bahasa Inggeris, Yayasan Bahasa Inggeris (Tahap 1-3), Akademik Bahasa Inggeris (Tahap 4-5), dan Advanced Academic English (Tahap 6). Semua peringkat tujuh kursus, dari Pengenalan Bahasa Inggeris hingga Tahap Bahasa Akademik Bahasa Inggeris Tahap 6 adalah sebahagian daripada Program Bahasa Inggeris Intensif. Siswa lulus setelah berjaya menamatkan Tahap 5.

IEP kami mengkhusus dalam menyediakan arahan bahasa Inggeris untuk pelajar yang ingin menghadiri universiti atau kolej Amerika untuk pengajian sarjana dan siswazahnya. ALA mempunyai perkongsian dengan banyak kolej dan universiti cemerlang di seluruh Amerika Syarikat. ALA menyediakan pelajar antarabangsa dengan cara untuk memasuki program sarjana dan siswazah di universiti rakan kongsi di Amerika Syarikat apabila tamat pengajian dari IEP kami. Rakan kongsi kami bersetuju bahawa pengijazahan dari Tahap 5 memenuhi keperluan penguasaan Bahasa Inggeris mereka untuk kemasukan sebagai ganti TOEFL, IELTS, atau ujian bahasa Inggeris yang lain. Sijil graduasi ALA memberi jaminan kepada institusi bahawa pelajar memiliki kemahiran bahasa Inggeris yang diperlukan untuk berjaya di peringkat universiti.... [-]


Bahasa Inggeris untuk Program Tujuan Akademik

Online Campus September 2019 Amerika Syarikat Greensboro

The English for Academic Purposes Program (EAP) adalah setara dengan Program Bahasa Inggeris Intensif American Language Academy (IEP) yang diberikan dalam tempoh yang lebih lama. EAP direka untuk menawarkan pengalaman pembelajaran terbaik dan sokongan kepada pelajar Bahasa Inggeris untuk memenuhi keperluan mereka untuk tujuan akademik atau profesional mereka. Program ini dibuat untuk pelajar Bahasa Inggeris yang tidak dapat melakukan program pengajian bahasa Inggeris sepenuh masa. [+]

Mengenai Program

The English for Academic Purposes Program (EAP) adalah setara dengan Program Bahasa Inggeris Intensif American Language Academy (IEP) yang diberikan dalam tempoh yang lebih lama. EAP direka untuk menawarkan pengalaman pembelajaran terbaik dan sokongan kepada pelajar Bahasa Inggeris untuk memenuhi keperluan mereka untuk tujuan akademik atau profesional mereka. Program ini dibuat untuk pelajar Bahasa Inggeris yang tidak dapat melakukan program pengajian bahasa Inggeris sepenuh masa.

EAP mengkhususkan diri dalam memberikan arahan bahasa Inggeris untuk pelajar yang ingin menghadiri universiti atau kolej Amerika untuk pengajian sarjana dan siswazahnya. Sijil graduasi Program ALA English for Academic Purposes memastikan pelajar mempunyai kemahiran bahasa Inggeris yang diperlukan untuk berjaya di peringkat universiti.... [-]


Contact