Coahoma Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Coahoma Community College adalah institusi pengajian tinggi dua tahun, terakreditasi, awam, dan komprehensif yang komited untuk berperanan sebagai pemangkin pembangunan masyarakat dan ekonomi di luar bandar, wilayah Delta Mississippi Barat Laut dan seterusnya. Kolej ini menyediakan peluang pendidikan yang mudah diakses, pelbagai, berkualiti, saksama dan perkhidmatan sokongan yang mendorong pertumbuhan holistik dalam persekitaran pembelajaran yang berpusatkan pelajar. Kolej ini komited untuk mempersiapkan pelajar untuk pemindahan kolej atau universiti dan kemasukan ke tenaga kerja mahir.

Kolej kami menyediakan program pertukaran akademik yang selari dengan dua tahun pertama program kuliah / universiti dan program kerjaya dan pendidikan teknikal yang mempersiapkan pelajar untuk memasuki pasaran pekerjaan atau berpindah ke kolej atau universiti. Kami memenuhi keperluan perniagaan dan industri kawasan dengan menyediakan program latihan tenaga kerja. Kami memperkasakan pelajar dengan alat yang diperlukan untuk memaksimumkan potensi mereka dengan menyediakan rangkaian perkhidmatan dan aktiviti sokongan. Kolej ini menggunakan teknologi instruksional yang muncul dengan menyediakan peluang belajar yang inovatif untuk pelajar, memulai program baru, atau melengkapkan program yang ada dengan mendapatkan dan mempertahankan dana persekutuan, negeri, dan lokal.

Coahoma Community College diiktiraf oleh Persatuan Selatan Kolej dan Suruhanjaya Sekolah di Kolej untuk menganugerahkan Associate of Arts Degree, Associate of Applied Science Degree dan Sijil.

Lokasi

Clarksdale

Alamat
Friars Point Road,3240
38614 Clarksdale, Mississippi, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: