Cal Poly English Language Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang Cal Poly English Language Institute (CPELI) pakar dalam Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL) arahan dan persediaan akademik untuk pelajar antarabangsa yang merancang untuk meneruskan pendidikan mereka lebih tinggi dalam Amerika Syarikat. kami ESL program terdiri daripada lima tahap pengajaran, dari pemula untuk maju. Kursus-kursus yang direka untuk membangunkan bahasa dan belajar kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam kolej Amerika atau universiti. Selain sepenuh masa kami Intensive Program Bahasa Inggeris, institut kami, dengan kerjasama Cal Poly Pomona College of the Extended University, Juga menawarkan program latihan profesional jangka pendek serta Bahasa Inggeris dan Kebudayaan Orang Amerika Camps. Kami berusaha untuk meningkatkan arahan kami dengan pelbagai peluang kepada pelajar untuk mengamalkan apa yang dipelajari, baik dalam perbualan Club, Dan dalam persekitaran budaya yang lebih formal seperti lawatan ke muzium, konsert, festival dan acara sukan. Kami percaya bahawa pelajar yang belajar dengan "melakukan" dan dengan dicabar setiap hari dengan bahan baru dan idea-idea baru.

Kami menganggap ia amat penting untuk melampaui kemahiran bahasa dengan mengarahkan pelajar-pelajar kita kepada budaya bilik darjah. Budaya ini terdiri daripada bagaimana untuk belajar, bagaimana untuk mengambil ujian, bagaimana untuk menggunakan komputer, bagaimana untuk penyelidikan dan menyusun idea dan bagaimana untuk bertindak dalam persekitaran akademik. Taktik yang kita ajar adalah berdasarkan kepada apa yang kita sendiri lalui selaku pelajar dan kepada apa yang profesor di Cal Poly Pomona memerlukan pelajar mereka. Inilah sebabnya mengapa kita menyediakan pelajar dengan latihan asas komputer, persediaan TOEFL, Dan kelas kredit yang berfaedah bagi pelajar peringkat atasan. Kami amat percaya bahawa tidak ada pelajar antarabangsa adalah bersedia untuk belajar di universiti tanpa kemahiran akademik. Ia hanya melalui gabungan kemahiran bahasa yang kukuh dan kemahiran akademik yang bertanggungjawab yang pelajar boleh mencapai kejayaan.

Pada CPELI fokus kami adalah pelajar, jadi anggota staff yang sentiasa ada untuk memberi nasihat kepada pelajar mengenai perumahan, insurans kesihatan, undang-undang imigresen, keperluan pendaftaran, dan penempatan kolej. Jadi, sila datang dan menyertai kami. Kami telah menyediakan pelajar untuk belajar di universiti sejak tahun 1991, dan kami ingin anda untuk menjadi sebahagian daripada Cal Poly English Language Institute. Matlamat kami adalah untuk membantu anda mencapai matlamat anda.

Lokasi

Pomona

Cal Poly English Language Institute

Alamat
3801 W. Temple Ave., Bldg. 86
CA 91768 Pomona, California, Amerika Syarikat
Telefon
+1 909.869.4814