Coffeyville Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Coffeyville Community College adalah institusi pembelajaran pasca-menengah dua tahun yang komprehensif. Kolej ini menawarkan 19 program akademik, 15 program teknikal, dan 14 program sijil. Pelajar boleh lulus dari Kolej dengan satu daripada empat pilihan Ijazah Bersekutu.

Kolej ini terdiri daripada tiga kampus. Kampus Utama terletak di pusat bandar Coffeyville. Dua kampus lain menjadi sebahagian daripada Kolej pada tahun 2001 berikutan penggabungan bekas Sekolah Menengah Teknik Kansas Tenggara. Kedua kampus yang bergabung kini disebut sebagai Kampus Teknikal Coffeyville dan Kampus Teknik Columbus. Kampus Teknikal Coffeyville terletak betul-betul di sebelah barat Sekolah Tinggi Field Kindley. Kampus Teknikal Columbus terletak kira-kira 50 batu timur laut timur laut Coffeyville di Columbus, Kan., Tepat di sebelah timur Sekolah Tinggi Columbus.

Fakulti sepenuh masa mengajar 91% daripada jumlah jam kredit yang ditawarkan oleh Kolej. Kolej ini menawarkan program pembelajaran jarak jauh dengan majoriti kelas yang ditawarkan dalam talian. Pelajar boleh memperoleh gelar Associate in Arts secara dalam talian melalui program ini.

Kolej ini mempunyai sejumlah 3,000 pelajar setiap tahun akademik. Kira-kira 54% pelajar ini tinggal di Montgomery County.

Lokasi

Coffeyville

Alamat
West 11th Street,400
67337 Coffeyville, Kansas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami