Baca keterangan rasmi

Kami teruja anda berfikir tentang menjadi sebahagian daripada masyarakat Hiwassee itu! Kami berada di sini untuk membantu anda dengan apa-apa dan semua yang anda perlukan. Kami akan senang untuk menjawab apa-apa soalan yang anda ada tentang College daripada ahli akademik kemampuan dan seterusnya.

Pengaruh Hiwassee ini tidak terhad kepada kawasan berdekatan. 10,000 alumni serta menyumbang kepada masyarakat di 44 negeri dan 28 negara. Antara alumni berjaya Hiwassee termasuk: Perdana Menteri Jordan, Presiden yang bersara operasi Amerika BMW, seorang pakar bedah jantung Emory dan pelaku Broadway. Hanya dalam beberapa tahun yang singkat, kami berharap dapat untuk memasukkan nama anda di kalangan ahli-ahli alumni makmur.

Kampus kami telah berkembang daripada hanya tujuh ekar ke kampus yang lebih besar, terdiri daripada lapan belas bangunan yang terletak di 400 ekar. Kami menawarkan pelbagai selari universiti dan kerjaya / program vokasional yang membawa kepada Bersekutu Arts, Madya Sains, Madya Sains Gunaan, Sarjana Muda Sastera dan Sarjana Muda ijazah Sains.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Hiwassee telah menerima pujian sebagai bantuan kewangan, akademik, dan program-program sukan dan telah dinilai sebagai salah satu daripada lima kolej swasta paling mampu dimiliki di Tennessee. Profesor Hiwassee, pelajar, dan pasukan olahraga juga sering menerima seluruh negeri, negara, dan juga pengiktirafan antarabangsa. ANDA boleh menjadi salah satu daripada pelajar-pelajar cemerlang dan yang dikenal pasti semasa di sini pada Hiwassee College!

Dikelilingi oleh keagungan Pergunungan Appalachian, anda akan mendapati diri anda diilhamkan di Hiwassee College. Inspirasi untuk menjadi lebih, untuk mencapai kebesaran, dan untuk memenuhi impian. Pada Hiwassee College, anda akan mengalami kehidupan sebenar, masyarakat yang sahih, dan pengembaraan di setiap sudut. Di sini, anda akan menemui sebuah kolej yang menghargai pendidikan, kecemerlangan, keperibadian, ketulenan, iman, dan hubungan.

Hidup sebenar.

Hiwassee College adalah tempat di mana pembelajaran datang di dalam kelas, tetapi yang lebih penting ia datang dari pengalaman dunia sebenar. Anda mungkin terkejut bagaimana sedikit anda melihat meja di hadapan anda. Pembelajaran adalah lebih hands-on. Ia adalah kehidupan sebenar.

Masyarakat.

Kami beriman kepada masyarakat di sini. Ini adalah tempat di mana anda akan mencari hubungan seumur hidup bukan sahaja dengan rakan-rakan anda, tetapi walaupun pengajar anda. Ramai pelajar dan profesor kami mempunyai matlamat yang sama, kepercayaan, dan hobi, mewujudkan persahabatan yang pergi luar bilik darjah.

Pengembaraan.

Dengan setiap sudut anda menghidupkan, anda akan mencari pengembaraan. Athletics perkara anda? Kami mempunyai hampir setiap sukan yang ada dan sentiasa mencari atlet baru yang berbakat. Lebih jenis yang lasak? Di sini, anda mungkin mendapati diri anda berakit menyusuri sungai jeram, mendaki laluan yang mencabar, atau hanya mengambil dalam keagungan yang indah.

Hiwassee College adalah sebuah kolej dengan warisan yang kaya dengan pendidikan, pembinaan masyarakat yang kuat, asas iman, dan semangat tidak terkawal pengembaraan. Pembelajaran adalah berbeza di sini. Ia ditubuhkan pada iman dan palsu kelebihannya.

Kelebihan Menghadiri Hiwassee College - yang kecil Liberal Arts College

Hiwassee College sebagai kecil, kolej seni liberal menyediakan pelajar dengan peluang untuk membangunkan kemahiran kepimpinan seawal tahun bayat itu. Pelajar mempunyai peluang untuk menyatakan diri mereka melalui muzik, teater, sukan, penulisan kreatif, kelab, dan organisasi, selama mengembangkan tahap keyakinan diri dalam apa yang mereka boleh menjadi.

Pelajar akan mempunyai peluang lebih kenalan satu-satu dengan profesor dan penasihat akademik yang boleh membantu pelajar merancang kursus mereka melalui kerjaya akademik mereka. Pelajar kerap dalam kelas yang diajar oleh penasihat akademik mereka dengan memberikan mereka peluang yang mencukupi untuk bertanya soalan tentang perkara-perkara akademik.

Profesor Hiwassee College adalah betul-betul bertanggungjawab untuk penilaian kemajuan pelajar dalam kursus. Sejak Hiwassee tidak menawarkan program siswazah, seperti dalam kolej yang lebih besar, pembantu guru tidak digunakan untuk tugasan pengajaran atau pemarkahan. Sebaliknya, profesor mengambil masa untuk menyediakan dengan teliti bahan-bahan pembelajaran yang menarik, membaca kerja pelajar, menawarkan komen terperinci, dan memberi maklum balas yang membina kepada pelajar.

Saiz kelas terhad membolehkan profesor untuk menetapkan dan menilai kerja dan lebih banyak projek bertulis, dengan itu memberikan pelajar peluang yang mencukupi untuk membangunkan pemikiran dan komunikasi kemahiran kritikal yang diperlukan untuk berjaya dalam dunia hari ini berubah-ubah.

Pada Hiwassee, pengajaran adalah fokus utama fakulti. Pembelajaran pelajar dan kejayaan pelajar adalah apa yang kita nilai yang paling.

Pelajar jarang akan berada di dalam kelas dengan lebih daripada 25 orang pelajar - yang paling akan berada di dalam kelas kurang daripada 20 pelajar. Persekitaran ini mampu peluang yang lebih besar untuk mengambil bahagian secara aktif dalam perbincangan dan berinteraksi secara langsung dengan profesor.

Lapan 5-90 peratus daripada semua kelas yang diajar oleh ahli fakulti sepenuh masa.

Athletics

Kami berbangga dengan program sukan di Hiwassee College, dan majoriti pelajar-pelajar kita yang terlibat dalam pasukan atau sukan antara dinding. Kami mengambil pelajar dari seluruh untuk menjadi sebahagian daripada pelbagai lelaki dan sukan wanita termasuk: besbol, bola keranjang, golf, bola sepak, bola lisut, tenis, bola tampar, ekuestrian, memancing bass, menembak sukan, dan rodeo. Bagi kebanyakan atlet yang berhasrat untuk terus bermain sukan selepas sekolah tinggi, Hiwassee College menyediakan peluang terbaik untuk menyertai program sukan kami. Kami menawarkan banyak biasiswa kepada atlet berbakat di seluruh negara. Marilah menjadi sebahagian daripada pasukan kami di Hiwassee Kolej dan "Go Tigers!"

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Associate of Applied Science

HIWASSEE COLLEGE

Tujuan Madya Muda Sains Gunaan Perniagaan Keusahawanan yang membolehkan anda untuk mendapatkan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam dunia perniagaan, di samping ... [+]

Adakah anda pernah bermimpi untuk memulakan perniagaan anda sendiri atau bekerja untuk sebuah organisasi kecil yang berkembang maju? Tujuan Madya Muda Sains Gunaan Perniagaan Keusahawanan yang membolehkan anda untuk mendapatkan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam dunia perniagaan, di samping meneruskan gaya hidup anda sendiri. Dari tuntutan kerja yang kerap ke tanggungjawab keluarga-program dalam talian direka untuk memberikan anda fleksibiliti yang anda perlukan untuk mendapatkan ijazah kolej anda, tidak kira keadaan semasa anda.

Dalam Program Keusahawanan Perniagaan, anda akan mendapat:

Asas yang kukuh dalam pengurusan, pemasaran, etika perniagaan, undang-undang, ke... [-]
Amerika Syarikat Madisonville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
HIWASSEE COLLEGE

Bersekutu Sains Gunaan di Keadilan Jenayah (Keselamatan Dalam Negeri) Program menyediakan pelajar untuk menjadi profesional yang berkelayakan dalam bidang penguatkuasaan ... [+]

Kami teruja anda berfikir tentang menjadi sebahagian daripada masyarakat Hiwassee itu! Kami berada di sini untuk membantu anda dengan apa-apa dan semua yang anda perlukan. Kami akan senang untuk menjawab apa-apa soalan yang anda ada tentang College daripada ahli akademik kemampuan dan seterusnya.

Kampus kami telah berkembang daripada hanya tujuh ekar ke kampus yang lebih besar, terdiri daripada lapan belas bangunan yang terletak di 400 ekar.

Universiti A selari Program Ijazah Bersekutu mengandungi dua tahun pertama kolej atau universiti empat tahun program biasa. Pelajar yang mengikuti program ini adalah mereka yang mengharapkan untuk memindahkan kepada suatu institusi kanan selepas menamatkan pengajian mereka dari Hiwassee College. Bersekutu Sastera atau Bersekutu Muda Sains diberikan. Fakulti dan kakitangan Hiwassee College bekerja rapat dengan pelajar-pelajar kita dan dengan kolej jiran dan universiti untuk memastikan pemindahan lancar dan tepat kredit. Kolej mengekalkan kursus-bycourse pemindahan kesetaraan meja dengan banyak kolej dan universiti untuk memudahkan pemindahan dan untuk membantu pelajar dan penasihat / beliau dengan pembangunan program akademik empat tahun. Dengan berunding dengan penasihat, pelajar boleh mereka bentuk program individu kajian untuk memenuhi matlamat dan kepentingan mereka di kawasan-kawasan seperti Kesihatan Bersekutu, Perniagaan, Pendidikan, Liberal Arts, Muzik, Sains, dan Pra-Profesional. Universiti Program Ijazah Bersekutu selari ditawarkan oleh Kolej boleh diubah suai untuk lebih memenuhi keperluan pelajar dan untuk menampung keperluan institusi yang kanan kepada mana pelajar menjangka untuk memindahkan. Walau bagaimanapun, dalam membuat apa-apa pengubahsuaian dalam kurikulum, pelajar perlu pastikan untuk melengkapkan semua kursus pendidikan umum yang diperlukan untuk menamatkan pengajian.... [-]

Amerika Syarikat Madisonville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Bersekutu

HIWASSEE COLLEGE

Universiti A selari Program Ijazah Bersekutu mengandungi dua tahun pertama kolej atau universiti empat tahun program biasa. Pelajar yang mengikuti program ini adalah mere ... [+]

Kami teruja anda berfikir tentang menjadi sebahagian daripada masyarakat Hiwassee itu! Kami berada di sini untuk membantu anda dengan apa-apa dan semua yang anda perlukan. Kami akan senang untuk menjawab apa-apa soalan yang anda ada tentang College daripada ahli akademik kemampuan dan seterusnya.

Kampus kami telah berkembang daripada hanya tujuh ekar ke kampus yang lebih besar, terdiri daripada lapan belas bangunan yang terletak di 400 ekar.

Universiti A selari Program Ijazah Bersekutu mengandungi dua tahun pertama kolej atau universiti empat tahun program biasa. Pelajar yang mengikuti program ini adalah mereka yang mengharapkan untuk memindahkan kepada suatu institusi kanan selepas menamatkan pengajian mereka dari Hiwassee College. Bersekutu Sastera atau Bersekutu Muda Sains diberikan. Fakulti dan kakitangan Hiwassee College bekerja rapat dengan pelajar-pelajar kita dan dengan kolej jiran dan universiti untuk memastikan pemindahan lancar dan tepat kredit. Kolej mengekalkan kursus-bycourse pemindahan kesetaraan meja dengan banyak kolej dan universiti untuk memudahkan pemindahan dan untuk membantu pelajar dan penasihat / beliau dengan pembangunan program akademik empat tahun. Dengan berunding dengan penasihat, pelajar boleh mereka bentuk program individu kajian untuk memenuhi matlamat dan kepentingan mereka di kawasan-kawasan seperti Kesihatan Bersekutu, Perniagaan, Pendidikan, Liberal Arts, Muzik, Sains, dan Pra-Profesional. Universiti Program Ijazah Bersekutu selari ditawarkan oleh Kolej boleh diubah suai untuk lebih memenuhi keperluan pelajar dan untuk menampung keperluan institusi yang kanan kepada mana pelajar menjangka untuk memindahkan. Walau bagaimanapun, dalam membuat apa-apa pengubahsuaian dalam kurikulum, pelajar perlu pastikan untuk melengkapkan semua kursus pendidikan umum yang diperlukan untuk menamatkan pengajian.... [-]

Amerika Syarikat Madisonville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
HIWASSEE COLLEGE

Universiti A selari Program Ijazah Bersekutu mengandungi dua tahun pertama kolej atau universiti empat tahun program biasa. Pelajar yang mengikuti program ini adalah mere ... [+]

Kami teruja anda berfikir tentang menjadi sebahagian daripada masyarakat Hiwassee itu! Kami berada di sini untuk membantu anda dengan apa-apa dan semua yang anda perlukan. Kami akan senang untuk menjawab apa-apa soalan yang anda ada tentang College daripada ahli akademik kemampuan dan seterusnya.

Kampus kami telah berkembang daripada hanya tujuh ekar ke kampus yang lebih besar, terdiri daripada lapan belas bangunan yang terletak di 400 ekar.

Universiti A selari Program Ijazah Bersekutu mengandungi dua tahun pertama kolej atau universiti empat tahun program biasa. Pelajar yang mengikuti program ini adalah mereka yang mengharapkan untuk memindahkan kepada suatu institusi kanan selepas menamatkan pengajian mereka dari Hiwassee College. Bersekutu Sastera atau Bersekutu Muda Sains diberikan. Fakulti dan kakitangan Hiwassee College bekerja rapat dengan pelajar-pelajar kita dan dengan kolej jiran dan universiti untuk memastikan pemindahan lancar dan tepat kredit. Kolej mengekalkan kursus-bycourse pemindahan kesetaraan meja dengan banyak kolej dan universiti untuk memudahkan pemindahan dan untuk membantu pelajar dan penasihat / beliau dengan pembangunan program akademik empat tahun. Dengan berunding dengan penasihat, pelajar boleh mereka bentuk program individu kajian untuk memenuhi matlamat dan kepentingan mereka di kawasan-kawasan seperti Kesihatan Bersekutu, Perniagaan, Pendidikan, Liberal Arts, Muzik, Sains, dan Pra-Profesional. Universiti Program Ijazah Bersekutu selari ditawarkan oleh Kolej boleh diubah suai untuk lebih memenuhi keperluan pelajar dan untuk menampung keperluan institusi yang kanan kepada mana pelajar menjangka untuk memindahkan. Walau bagaimanapun, dalam membuat apa-apa pengubahsuaian dalam kurikulum, pelajar perlu pastikan untuk melengkapkan semua kursus pendidikan umum yang diperlukan untuk menamatkan pengajian.... [-]

Amerika Syarikat Madisonville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
HIWASSEE COLLEGE

Program Perhutanan Teknologi adalah untuk pelajar yang ingin memasuki terus ke dalam tenaga kerja setelah menerima ijazah AAS itu. Program ini direka bentuk untuk membant ... [+]

Kami teruja anda berfikir tentang menjadi sebahagian daripada masyarakat Hiwassee itu! Kami berada di sini untuk membantu anda dengan apa-apa dan semua yang anda perlukan. Kami akan senang untuk menjawab apa-apa soalan yang anda ada tentang College daripada ahli akademik kemampuan dan seterusnya.

Kampus kami telah berkembang daripada hanya tujuh ekar ke kampus yang lebih besar, terdiri daripada lapan belas bangunan yang terletak di 400 ekar.

PERHUTANAN TECHNOLOGY (AAS)

Program Perhutanan Teknologi adalah untuk pelajar yang ingin memasuki terus ke dalam tenaga kerja setelah menerima ijazah AAS itu. Program ini direka bentuk untuk membantu pelajar memperoleh pengetahuan teknikal, pemahaman, dan kebolehan dalam prinsip-prinsip dan amalan-amalan yang terlibat dalam pengeluaran dan penggunaan hutan dan pemuliharaan sumber air. Graduan layak untuk masuk ke dalam jawatan sebagai juruteknik hutan dengan agensi perhutanan negeri dan persekutuan dan industri hutan swasta.... [-]

Amerika Syarikat Madisonville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
HIWASSEE COLLEGE

Universiti A selari Program Ijazah Bersekutu mengandungi dua tahun pertama kolej atau universiti empat tahun program biasa. Pelajar yang mengikuti program ini adalah mere ... [+]

Kami teruja anda berfikir tentang menjadi sebahagian daripada masyarakat Hiwassee itu! Kami berada di sini untuk membantu anda dengan apa-apa dan semua yang anda perlukan. Kami akan senang untuk menjawab apa-apa soalan yang anda ada tentang College daripada ahli akademik kemampuan dan seterusnya.

Kampus kami telah berkembang daripada hanya tujuh ekar ke kampus yang lebih besar, terdiri daripada lapan belas bangunan yang terletak di 400 ekar.

Universiti A selari Program Ijazah Bersekutu mengandungi dua tahun pertama kolej atau universiti empat tahun program biasa. Pelajar yang mengikuti program ini adalah mereka yang mengharapkan untuk memindahkan kepada suatu institusi kanan selepas menamatkan pengajian mereka dari Hiwassee College. Bersekutu Sastera atau Bersekutu Muda Sains diberikan. Fakulti dan kakitangan Hiwassee College bekerja rapat dengan pelajar-pelajar kita dan dengan kolej jiran dan universiti untuk memastikan pemindahan lancar dan tepat kredit. Kolej mengekalkan kursus-bycourse pemindahan kesetaraan meja dengan banyak kolej dan universiti untuk memudahkan pemindahan dan untuk membantu pelajar dan penasihat / beliau dengan pembangunan program akademik empat tahun. Dengan berunding dengan penasihat, pelajar boleh mereka bentuk program individu kajian untuk memenuhi matlamat dan kepentingan mereka dalam bidang-bidang seperti perniagaan. Universiti Program Ijazah Bersekutu selari ditawarkan oleh Kolej boleh diubah suai untuk lebih memenuhi keperluan pelajar dan untuk menampung keperluan institusi yang kanan kepada mana pelajar menjangka untuk memindahkan. Walau bagaimanapun, dalam membuat apa-apa pengubahsuaian dalam kurikulum, pelajar perlu pastikan untuk melengkapkan semua kursus pendidikan umum yang diperlukan untuk menamatkan pengajian.... [-]

Amerika Syarikat Madisonville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Hiwassee College TV Spot

Hiwassee College Regional Adventure