College of Marin

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Kolej Marin

Ditubuhkan pada tahun 1926, College of Marin adalah salah satu daripada 113 kolej komuniti awam di California. Terdapat dua kampus untuk membantu penyediaan perkhidmatan yang indah Marin County. Kampus Kentfield terletak kira-kira 11 minit di utara Jambatan Golden Gate di 835 College Avenue di Kentfield. The Indian Valley Campus terletak beberapa minit di atas tapak 333 ekar yang menakjubkan pada Ignacio Boulevard di Novato, CA.

Akreditasi

College of Marin yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Accrediting untuk Komuniti dan Kolej Junior, dan Persatuan Barat Sekolah dan Kolej, sebuah badan akreditasi institusi yang diiktiraf oleh Majlis Akreditasi Pengajian Tinggi dan Jabatan Pendidikan Amerika Syarikat.

Kehidupan pelajar

Kira-kira 13,000 pelajar mendaftar setiap tahun di banyak kelas kredit, noncredit, dan pendidikan masyarakat cemerlang Kolej ini. Kolej ini telah memperoleh reputasi sebagai institusi pendidikan yang berkualiti yang menyediakan laluan bagi pencapaian dan kejayaan untuk pelajar semua peringkat umur dan dari semua lapisan masyarakat.

Dalam usaha untuk menyediakan pelajar dengan peluang yang mereka perlukan, dan untuk memastikan bahawa pelajar mencapai matlamat tertentu dan objektif mereka, College menawarkan Bersekutu Kesenian dan Bersekutu program ijazah Sains. College of Marin mengambil bahagian dalam kemasukan dijamin untuk khusus University kampus California. Setiap tahun ramai pelajar antarabangsa yang telah menamatkan pengajian di Kolej Marin telah berjaya dipindahkan ke UC Berkeley, UCLA, dan UC Davis, antara lain. Di samping itu, College mempunyai Pusat Transfer, yang disediakan dengan kakitangan untuk tujuan membantu keperluan pemindahan penyelidikan pelajar dan kemasukan.

Kolej ini menyediakan tiga puluh tiga program pendidikan kerjaya teknikal (CTE), serta menyediakan kemahiran asas, Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL) pendidikan, dan pendidikan masyarakat kelas. program CTE Kolej ini menyediakan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam persekitaran tenaga kerja yang kompetitif di peringkat global. Sama ada matlamatnya adalah kemajuan kerjaya, perubahan kerjaya, atau memasuki tenaga kerja buat kali pertama, Kolej Marin menawarkan pelbagai program untuk membantu pelajar berjaya.

Jabatan akademik

College of komitmen Marin untuk kecemerlangan pendidikan berakar umbi dalam menyediakan peluang yang saksama dan memupuk kejayaan untuk semua ahli masyarakat yang pelbagai kami dengan menawarkan persediaan untuk pemindahan ke kolej empat tahun dan universiti, ijazah bersekutu dan sijil, bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua dan pembelajaran sepanjang hayat.

Kini kami menyediakan program akademik di jabatan-jabatan berikut:

Sains Kesihatan Bersekutu Sains Tingkah Laku sistem maklumat perniagaan Kerjaya Pendidikan Teknikal Komunikasi Kaunseling Pendidikan Awal Kanak-Kanak dan Pembangunan Kanak-kanak Inggeris / Kemanusiaan / Philosophy Fine / Seni Visual Life dan Sains Bumi MATEMATIK Seni Persembahan Pendidikan Jasmani, Kinesiology, dan Olahraga SAINS FIZIKAL Sains Sosial World Bahasa dan Budaya

Lokasi

Kentfield

College of Marin - Kentfield Campus

Alamat
835 College Avenue, Kentfield, CA 94904
94904 Kentfield, California, Amerika Syarikat
Telefon
+1 415-457-8811

Novato

College of Marin - Indian Valley Campus

Alamat
1800 Ignacio Boulevard, Novato, CA 94949
Novato, California, Amerika Syarikat
Telefon
+1 415-457-8811