Community Colleges of Spokane

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Community Colleges of Spokane

Ditubuhkan pada tahun 1963, Community Colleges of Spokane adalah sebuah kolej komuniti dinamik yang berkhidmat lebih dari 30,000 pelajar setahun di Washington Timur. CCS adalah komuniti pembelajaran yang lengkap dan bersemangat - dengan peluang pendidikan untuk pelajar dari semua peringkat umur dan kebolehan.

Kami adalah sebuah daerah kolej komuniti yang terdiri daripada dua kolej terakreditasi, Kolej Komuniti Spokane (SCC) dan Kolej Komuniti Spokane Falls (SFCC). Di samping melayani penduduk bandar dan pinggir bandar yang besar di Spokane yang lebih besar, daerah ini memberikan perkhidmatan pendidikan kepada masyarakat pedalaman sepanjang kawasan 12,302 kilometer persegi di Washington Timur. Wilayah ini merangkumi semua Spokane, Stevens, Whitman, Ferry, dan Pend County Oreille, serta bahagian-bahagian Lincoln County.

Kedua-dua kolej CCS diiktiraf oleh Suruhanjaya Northwest on Colleges and Universities dan dikawal oleh Lembaga Komuniti dan Kolej Teknikal Negeri Washington.

 • 1144 Kanak-kanak dan keluarga telah dilayani oleh Head Start dan Early Head Start pada tahun lepas
 • 19,298 Anugerah Pencari Pelajar
 • 87.2% Kadar Pekerjaan
 • 2,899 Darjah Diterima

114384_114312_CCSscc-sfcc-Blue-vert-.png

Kolej Komuniti Spokane

Kolej Komuniti Spokane (SCC) adalah salah satu daripada dua institusi Community Colleges of Spokane terakreditasi dan salah satu kolej komuniti terbesar di negeri ini. SCC dikenali untuk program utama dalam bidang automotif, penerbangan, kosmetologi, seni kulinari, penjagaan kesihatan, pemesinan dan kimpalan, hanya untuk menamakan beberapa. Kami juga melatih dan mengesahkan banyak profesional melalui Pusat Latihan Perantisan dan Pengembara dan Sekolah Permaidani Avista / SCC yang popular. SCC menyediakan ijazah bersekutu dan program pemindahan yang sedia untuk membuka laluan anda ke kolej atau universiti selama empat tahun. Kampus utama terletak di Spokane, dengan pusat di Colville, Newport, Republik, Ione dan Inchelium.

Selamat datang ke Kolej Komuniti Spokane

Kolej Komuniti Spokane (SCC) dikenali untuk program kerjaya / teknikal yang mendapat pekerjaan graduan dalam profesion permintaan tinggi, serta pilihan pemindahan yang luar biasa. Kami melayani lebih daripada 20,000 pelajar setiap tahun di kampus utama kami di timur Spokane dan pusat di Colville, Inchelium, Ione, Newport dan Republik, menjadikan SCC salah satu kolej komuniti terbesar di negeri ini.

Misi SCC dan Tema Teras

Misi

Kolej Komuniti Spokane menawarkan peluang pendidikan dalam kesediaan kolej, latihan tenaga kerja, dan perpindahan universiti yang memenuhi keperluan masyarakat yang pelbagai yang kami berkhidmat. Kami komited kepada kejayaan pelajar melalui pembelajaran aktif, hubungan dinamik, dan persekitaran yang menyokong.

Tema Teras

Kolej ini telah mengenal pasti empat tema teras untuk menentukan lagi misi yang digunakan untuk menilai pemenuhan misi.

 • Pembangunan Tenaga Kerja
  • Sijil teknikal profesional dan program ijazah SCC adalah piawai industri, menyediakan pelajar untuk kedudukan peringkat masuk dalam disiplin mereka.
 • Pemindahan Akademik
 • Pelajar yang mendaftar dalam kursus Perpindahan Akademik bersedia dan berjaya kerana mereka memindahkan kursus dan / atau gelaran Associate mereka dalam usaha untuk mencapai langkah seterusnya dalam pelan pendidikan mereka.
 • Kesediaan Kolej
 • Program kesediaan Kolej memenuhi keperluan pelajar dan menyediakan mereka untuk kursus peringkat kolej sambil memberi mereka kuasa untuk berjaya secara akademik, secara peribadi dan profesional.
 • Kejayaan Pelajar
 • Pelajar diberi peluang untuk berjaya dalam persekitaran yang disokong yang meningkatkan pertumbuhan individu dan profesional menerusi pembangunan akademik, peribadi dan profesional.

Visi

Kolej Komuniti Spokane adalah di mana pelajar mengubah hidup mereka dan mencapai matlamat mereka, memperkayakan komuniti kita.

Nilai teras

Sukses Pelajar, Kecemerlangan, Kebolehaksesan, Keterangkuman, Kerjasama, Hormat Bersama, Responsif, Pembelajaran Sepanjang Hayat

Anda ada di sini

Apa sahaja matlamat anda, kami boleh membantu anda berjaya. Selama lebih dari 50 tahun, kami telah membantu orang mengubah pekerjaan, memperoleh gelar pemindahan dan memulakan kehidupan baru.

Terokai pilihan anda

Kami mempunyai lebih daripada 120 program, termasuk ijazah pemindahan dan cara untuk mempersiapkan anda untuk universiti. Kami juga mempunyai banyak program kerjaya dan teknikal seperti seni bina, IT, sains alam sekitar dan banyak lagi.

Kolej Komuniti Spokane Falls

Kolej Komuniti Spokane Falls (SFCC) adalah salah satu daripada dua institusi Community Colleges of Spokane terakreditasi Community Colleges of Spokane . SFCC adalah pemimpin pendidikan, menyediakan program yang berkualiti tinggi dengan fakulti dan staf yang berdedikasi untuk pengajaran dan kejayaan pelajar. Kami mempunyai pilihan untuk sesiapa sahaja yang ingin mencapai ijazah kerjaya / teknikal atau sijil, pindah ke universiti selama empat tahun atau meneruskan pendidikan mereka dengan mengembangkan kami untuk program sarjana muda. Kampus utama kami terletak di barat Spokane dengan lokasi di Pullman, Pangkalan Tentera Udara Fairchild dan dalam talian.

Selamat datang ke Kolej Komuniti Spokane Falls

Spokane Falls Community College adalah pemimpin pendidikan, menyediakan program yang berkualiti tinggi dengan fakulti dan kakitangan yang berdedikasi untuk pengajaran dan kejayaan pelajar yang cemerlang. Kami mempunyai pilihan untuk sijil kerjaya-teknikal dan ijazah, ijazah pemindahan dan sebilangan besar sarjana program sains yang digunakan. Kami melayani lebih daripada 8,000 pelajar setiap tahun di kampus utama kami yang terletak di barat Spokane, kampus kami di Pullman dan Online.

Misi kami, Tema Teras,

Misi

Kolej Komuniti Spokane Falls memenuhi keperluan komuniti kami dengan memajukan pencapaian pelajar melalui kualiti, peluang pembelajaran yang boleh diakses yang merangkumi kepelbagaian, memajukan ekuiti, dan memupuk kesedaran global.

Tema Teras

Kami memenuhi misi kami melalui lima tema teras:

 • Arahan / Pembelajaran Cemerlang
  • Fakulti, pelajar, dan pentadbiran SFCC berkomitmen untuk kecemerlangan pengajaran dan pembelajaran.
 • Pencapaian Pelajar
 • SFCC menyediakan pelajar dengan alat dan peluang untuk mencapai matlamat mereka.
 • Akses luas
 • SFCC membuka akses kepada semua pelajar melalui pelbagai kaedah pengajaran, modaliti arahan dan perkhidmatan, dan lokasi.
 • Kepelbagaian, Ekuiti, Kesedaran Global
 • SFCC memajukan kepelbagaian, mempromosikan ekuiti, dan menyediakan pelajar untuk hidup secara bertanggungjawab dalam tamadun yang semakin global.
 • Tanggungjawab terhadap Keperluan Masyarakat
 • SFCC memenuhi keperluan yang berubah-ubah dari pihak berkepentingan komuniti melalui kerjasama dan inovasi.

Visi

SFCC adalah pemimpin pendidikan dan rakan kongsi dengan komuniti dan rantau dalam menyediakan program yang berkualiti tinggi yang responsif dan fleksibel. Fakulti dan kakitangan kami berdedikasi untuk kejayaan pelajar, pengayaan kultural dan pembelajaran sepanjang hayat dalam persekitaran yang berpusatkan pelajar yang menggalakkan pertumbuhan peribadi dan profesional.

Nilai teras

 1. Kecemerlangan Akademik di mana kedua-dua pelajar dan guru bertanggungjawab untuk pembelajaran yang mencerminkan daya hidup, keingintahuan, kreativiti, dan ketekunan intelektual.
 2. Kebebasan Akademik di mana kita mengenali kebebasan bersuara, ekspresi dan idea serta hak pelajar, fakulti, dan kakitangan yang terlibat dalam siasatan intelektual dalam pembangunan pengetahuan.
 3. Kerjasama dalam tadbir urus dan bekerja secara kolektif dalam perkongsian yang mengiktiraf sinergi yang dihasilkan dari penyertaan yang luas dan menilai semua suara.
 4. Kepelbagaian dalam pelajar, fakulti, kakitangan dan komuniti kami dalam kepercayaan bahawa ia memperkayakan pembelajaran dan pertumbuhan kita.
 5. Kecemerlangan peribadi yang mencerminkan integriti dan kepedulian dalam keseluruhan kerja kolej.
 6. Menghormati satu sama lain sebagai pengiktirafan pengalaman hidup yang pelbagai dan promosi kesepakatan berdasarkan kepercayaan pada hak asasi manusia dan martabat setiap individu.
 7. Kejayaan Pelajar dipertingkatkan dengan perkhidmatan sokongan komprehensif kami yang direka untuk membantu pelajar berjaya.
 8. Pengawalan alam sekitar di mana kita menunjukkan penghormatan dan tanggungjawab kita terhadap persekitaran semula jadi.

114385_114316_16.SFCC.ForeignExchange345.JPG

Lokasi

Spokane

Alamat
Spokane Community College,
1810 N Greene Street

WA 99217 Spokane, Washington, Amerika Syarikat

Spokane

Alamat
Spokane Falls Community College
3410 W. Fort George Wright Drive

WA 99224 Spokane, Washington, Amerika Syarikat