Culinary Institute LeNôtre

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Masakan adalah hari raya. Terdapat keseronokan, seni dan keajaiban dalam memasak dan membakar. Nikmati dahulu, membaca resipi yang baik, kemudian menyiapkannya, mencicipinya, dan menghidangkannya. Dan keseronokan lebih besar apabila dikongsi bersama. Dan cara apa yang lebih baik daripada sekolah memasak untuk berkongsi keseronokan memasak?

Kisah CULINARY INSTITUTE LENOTRE® bermula di Houston pada tahun 1998, ketika saya dan isteri Marie memutuskan untuk memulakan apa yang akan menjadi pengembaraan dalam Hidup kita. Kami merancang CULINARY INSTITUTE LENOTRE® untuk mengalu-alukan pemula dari setiap peringkat usia dan latar belakang, serta profesional dari semua peringkat, yang ingin meningkatkan kemahiran dan resume mereka. Melalui kursus nisbah pelajar / guru yang rendah, 'chef-students' kami akan mempelajari sebilangan besar resipi dan "tours de main" (prestasi kemahiran) dalam jangka masa minimum.

Sejak tahun 1998, fakulti dan kakitangan kami telah berusaha secara berterusan untuk mengembangkan kurikulum dan memperluas kemudahan. Kami kini mempunyai 2 bangunan, termasuk restoran kami, Le Bistro, di mana pelajar seni kuliner profesional memperoleh pengalaman di dunia nyata.

Lokasi

Houston

Alamat
Allensby Street,7070
77022 Houston, Texas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami