Delaware County Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Facade DCCC

Delaware County Community College (DCCC) adalah satu bertauliah, orang ramai kolej dua tahun yang terletak di Media, Pennsylvania. Kolej menyajikan 12,500 pelajar, Termasuk lebih daripada 200 pelajar antarabangsa lebih 50 negara. DCCC pelajar menikmati selamat, kampus berteknologi tinggi yang dikelilingi oleh alam semula jadi, dengan akses mudah ke bandar yang dinamik dan sejarah Philadelphia, 22km dari sini. yang College tawaran 40 + program ijazah kepada pelajar antarabangsa. Pelajar boleh melengkapkan ijazah Associate 2 tahun dan berpindah ke program Ijazah Sarjana Muda 4 tahun, jika mereka mahu. Pejabat Transfer kami telah bekerjasama dengan lebih 40 kolej dan universiti untuk membentuk perjanjian kemasukan dual dan dijamin dan perjanjian artikulasi teras kepada teras. Lokasi kami di pinggir bandar Philadelphia memberikan pelajar peluang untuk melawat ini dan banyak sekolah-sekolah lain di Pantai Timur Amerika Syarikat

DCCC memberikan pelajar antarabangsa akses kepada yang sangat baik program ESL; perhatian individu dari profesor melalui saiz kelas kecil (20 orang pelajar secara purata); dan satu-satu menasihati untuk akademik, imigresen, dan isu-isu peribadi.

Dasar Kemasukan Terbuka

Untuk diterima masuk ke Kolej, TOEFL, IELTS, SAT, dan skor AKTA TIDAK diperlukan. Semasa Orientation, pelajar akan diuji dan diletakkan di tahap yang tepat kelas Bahasa Inggeris dan Matematik. Kami menawarkan program ESL untuk pelajar yang mungkin memerlukan kajian Bahasa Inggeris-bahasa tambahan. Walaupun mereka tidak perlu untuk masuk, jika anda mempunyai skor ujian, mereka boleh digunakan untuk tujuan penempatan. Skor mestilah semasa tempoh 5 tahun.

  • A skor TOEFL iBT daripada 80+, TOEFL PBT skor 550 +, atau IELTS skor 6.5+ akan melayakkan anda untuk mengambil ujian penempatan bahasa Inggeris (dan bukan ujian penempatan ESL.) - Sebuah skor Membaca SAT 500 atau Reading ACT Rata-18 layak pelajar mendaftar untuk Bahasa Inggeris Kandungan I (ENG 100).
  • Sebuah skor SAT Math daripada 500 + atau skor AKTA Matematik bagi 20+ layak pelajar mendaftar untuk kelas Math pada tahap yang sesuai.
Pelajar DCCC

Kehidupan Kampus

Media, Pennsylvania adalah komuniti pinggir bandar yang selesa dikenali sebagai "Hometown Semua orang itu." Ia adalah selamat dan tenang dengan mudah membeli-belah, teater, restoran dan pangsapuri. Mudah untuk digunakan pengangkutan awam dari Media menghubungkan anda ke bandar meriah Philadelphia. ialah Philadelphia terkenal dengan sejarah dan merupakan salah satu pusat global penting Amerika untuk perniagaan, penjagaan kesihatan, pendidikan dan budaya. Bandar ini menawarkan khazanah sejarah dan budaya seperti Liberty Bell dan muzium bertaraf dunia, termasuk Philadelphia Museum of Art, Pusat Perlembagaan dan Yayasan Barnes. Dari DCCC, pelajar boleh meneroka Bandar New York (2 jam), Washington, DC (2.5 jam), Baltimore, dan Boston, dan juga pantai yang indah dan gunung.

A pendidikan yang sempurna yang merangkumi aktiviti, sukan dan penglibatan masyarakat mengesankan sekolah pemindahan berpotensi, meningkatkan peluang anda untuk biasiswa pemindahan dan rayuan kepada bakal majikan. Itulah sebabnya Delaware County Community College menawarkan pelbagai aktiviti untuk membantu meningkatkan pengalaman pembelajaran anda, meningkatkan keyakinan dan memberi anda rasa sebenar masyarakat. aktiviti kurikulum, daripada olahraga ke kelab akademik dan persatuan pelajar, membawa anda bersama-sama dengan orang-orang dari semua lapisan masyarakat-orang seperti anda yang sedang mengubah kehidupan dan peluang mereka melalui menuntut ilmu dan kemahiran baru.

Kampus DCCC

perumahan pelajar

DCCC adalah dengan bangganya menawarkan beberapa pilihan perumahan kepada pelajar termasuk bantuan dari Penyelaras Perumahan yang bekerja di pejabat International Services Pelajar.

Pelajar yang ingin pengalaman yang benar Amerika yang hidup dengan keluarga boleh memilih Program Homestay kami. Pelajar dalam program ini akan tinggal dengan keluarga angkat dan akan mempunyai bilik tidur peribadi yang dilengkapi, gunakan kemudahan rumah itu, dan interaksi dengan keluarga tuan rumah. Peralatan tempat tidur, tuala, semua utiliti dan 2 hidangan bagi setiap hari disediakan. Selain penempatan keluarga angkat biasa, terdapat bilangan yang terhad penempatan homestay tanpa makanan disediakan. Peletakan ini menyediakan semua perkara di atas kecuali makan. pelajar akan bertanggungjawab atau dia beli-belah runcit sendiri dan memasak.

Sesetengah pelajar lebih suka tinggal di bebas, perumahan dikongsi dengan pelajar lain dan tidak ada tuan rumah - yang dikenali sebagai pelajar rumah-saham. Rumah itu dilengkapi sepenuhnya dan dilengkapi. Setiap pelajar mempunyai bilik tidur peribadi dan saham semua bilik-bilik lain, termasuk bilik mandi, ruang tamu dan ruang makan, dan dapur. Pelajar bertanggungjawab untuk makanan mereka sendiri. Susunan tertentu dan bayaran bulanan ini telah dipilih oleh pemilik rumah. Terdapat juga pelbagai pilihan untuk hidup apartmen dalam masyarakat sekeliling Kolej. Bandar-bandar berhampiran Kolej termasuk Media, Newtown Square, Broomall, dan Havertown.

Kampus DCCCKampus DCCC

Lokasi

Philadelphia

Delaware County Community College - Marple Campus

Alamat
901 S. Media Line Rd, Media
PA 19063 Philadelphia, Pennsylvania, Amerika Syarikat
Telefon
+1 610-359-5050

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: