Baca keterangan rasmi

Mengenai DBU

Ditubuhkan pada tahun 1898, DBU mempunyai satu misi untuk mengubah kehidupan pelajar yang akan mengubah dunia, semuanya untuk kemuliaan Tuhan.

Kami menawarkan pelbagai peluang pendidikan untuk individu semua peringkat umur dan latar belakang akademik-termasuk program ijazah di peringkat sarjana, tuan, dan kedoktoran, serta program pendidikan dan sijil yang berterusan.

Melalui semua itu, kita berusaha untuk mengintegrasikan iman dan belajar dan mengembangkan individu yang keinginannya untuk berkhidmat kepada dunia.

Kami menjemput anda untuk mencari DBU dan menyertai kami dalam misi kami.

Fakta Pantas

  • Program Sarjana Muda: 85
  • Program Sarjana: 44
  • Program Doktor: 2
  • Saiz Kelas Purata: 13

Selamat datang Presiden

" Dallas Baptist University adalah Dallas Baptist University yang berpangkalan di peringkat dunia, komprehensif, yang berpusat di Christ, dengan misi untuk menghasilkan pemimpin pelayan melalui integrasi iman dan pembelajaran. Kami sangat gembira menjadi rumah pendidikan bagi lebih daripada 4,700 pelajar, mewakili lebih daripada 60 negara di seluruh dunia.

Kami percaya dunia kita amat memerlukan pemimpin Kristian yang bijak dengan keupayaan untuk kreatif menyelesaikan masalah yang rumit semasa budaya yang unik menarik melalui kebenaran alkitabiah. Graduan kami berkhidmat dalam hampir semua konteks vokasional. Sama ada sebagai doktor, peguam, pendidik, ahli sains, ahli politik atau banyak bidang lain, kita faham bahawa pelajar kita adalah pelbagai dalam pemanggilan mereka, tetapi bersatu dengan tujuan.

Sila ambil peluang untuk mengenali kami melalui laman web ini atau lawatan di kampus. Anda akan menemui komuniti pemimpin pelayan yang hatinya mengajar dan menjaga orang lain sambil juga menghasilkan penyelidikan dalam pelbagai disiplin akademik. Kami merangkul premis bahawa semua kebenaran adalah kebenaran Tuhan, dan bersama-sama, kita mencari pengetahuan demi membuat kesan berani di dunia sebagai transformer budaya.

Sertai kami semasa kami berkhidmat kepada dunia untuk kemuliaan Tuhan! "

Dr. Adam C. Wright

Presiden DBU

Sejarah DBU

Pendahulu DBU, Kolej Decatur Baptist, ditubuhkan pada tahun 1898 sebagai kolej junior pertama di Texas. Selama bertahun-tahun, sekolah itu menamakan bandar kecil Decatur rumah, yang menghasilkan lelaki dan wanita muda yang cemerlang yang memenuhi gereja-gereja, bilik darjah, hospital, dan perniagaan di seluruh negara.

Pada tahun 1965, sekolah berpindah ke kaki bukit di Dallas barat daya, menjadi sebuah institusi empat tahun dan kemudiannya dinamakan semula sebagai Dallas Baptist University ketika ia mula menawarkan ijazah peringkat siswazah.

Hari ini, DBU mempunyai pelbagai darjah di peringkat sarjana, tuan, dan doktor. Sudah ke abad kedua kami, DBU terus meneruskan misi kami untuk menghasilkan pemimpin pelayan yang akan mengubah dunia.

124192_54e5d044495baa14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722d72d4974fc651_1280.jpgStockSnap / Pixabay

Kenyataan Misi

Misi Dallas Baptist University adalah untuk menyediakan pendidikan tinggi berkualiti tinggi yang berpusatkan Kristus dalam seni, sains, dan pengajian profesional di kedua-dua peringkat sarjana dan siswazah untuk pelajar umur dan dewasa tradisional untuk menghasilkan pemimpin pelayan yang mempunyai keupayaan untuk mengintegrasikan iman dan belajar melalui panggilan masing-masing.

Penyataan Visi

Membina sebuah universiti Kristian yang hebat yang menyenangkan Tuhan dengan menghasilkan pemimpin berpusatkan Kristus yang berpusat di dunia yang mengubah dunia.

Akreditasi

Dallas Baptist University diakreditasi oleh Persatuan Kolej Selatan dan Suruhanjaya Sekolah di Kolej untuk menganugerahkan ijazah sarjana muda, sarjana muda, sarjana dan kedoktoran.

Kampus

Sama ada anda memilih untuk tinggal di kampus atau pergi ke kelas, kampus 368-hektar Universiti Dallas Baptist University adalah tempat yang indah untuk menghabiskan tahun-tahun universiti anda. Terletak di bukit-bukau di barat daya Dallas yang menghadap ke Mountain Creek Lake, kampus utama DBU menyediakan komuniti yang selamat dan terpencil dalam metroplex lebih daripada 6 juta orang.

Kampus ini terletak hanya 13 batu dari pusat bandar Dallas, 19 batu dari pusat bandar Fort Worth, dan terletak di pusat bandar berhampiran Lapangan Terbang Antarabangsa Dallas / Fort Worth dan Love Field.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Dallas Baptist University

Program Bahasa Inggeris yang Intensif memberikan pengajaran bahasa Inggeris yang berpusat kepada Kristus untuk pelajar antarabangsa sebagai persediaan untuk memasuki prog ... [+]

Program Bahasa Inggeris yang Intensif memberikan pengajaran bahasa Inggeris yang berpusat kepada Kristus untuk pelajar antarabangsa sebagai persediaan untuk memasuki program sarjana dan siswazah Dallas Baptist University dan untuk matlamat peribadi lain untuk pelajar umur dan dewasa tradisional untuk menghasilkan pemimpin pelayan yang mempunyai keupayaan untuk mengintegrasikan iman dan belajar melalui panggilan masing-masing.

Program Bahasa Inggeris Intensif (IEP) adalah cara yang ideal untuk belajar bahasa Inggeris dan untuk mempersiapkan pendidikan peringkat universiti di AS. Program Bahasa Inggeris Intensif menawarkan pengajaran sepenuh masa dari guru-guru yang profesional dan berkelayakan yang merupakan penutur asli bahasa Inggeris. Kemahiran komunikasi anda akan bertambah baik, dan anda akan membangunkan kemahiran belajar dan penyelidikan yang lebih baik. Program tutor percuma juga ditawarkan, yang akan memberi anda bantuan individu yang diperlukan untuk berjaya lebih cepat! Program Bahasa Inggeris Intensif juga merangkumi perjalanan lapangan budaya yang kerap dan lawatan ke rumah Amerika, yang akan membantu anda mempelajari lebih lanjut mengenai budaya Amerika. Selepas berjaya menamatkan Program Bahasa Inggeris Intensif, anda layak mendaftar di kelas akademik di DBU tanpa mengambil peperiksaan TOEFL atau IELTS.... [-]

Amerika Syarikat Dallas
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
8 - 16 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
3000 Mountain Creek Pkwy,
Dallas, Texas, Amerika Syarikat