Davidson College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Davidson adalah sebuah kolej seni liberal yang didedikasikan untuk memupuk naluri berperikemanusiaan dan minda kreatif yang berdisiplin.

Sebagai sebuah kolej yang mengalu-alukan pelajar, fakulti, dan kakitangan dari pelbagai bangsa, etnik, dan tradisi, Davidson menghargai setiap jenis kepelbagaian, mengenali martabat dan nilai setiap orang sambil memberikan pelbagai peluang untuk beribadah, perdebatan sivil, dan pengajaran yang memperkaya minda dan semangat. Davidson mencabar pelajar untuk terlibat dalam perkhidmatan untuk mempersiapkan diri untuk kehidupan yang tumbuh dan memberi.

Di Davidson, sejarah kolej memberi tenaga kepada kehidupan kampus melalui tradisi yang menghubungkan pelajar semasa dengan warisan kaya kolej.

Tujuan utama Davidson College adalah untuk membantu para pelajar dalam mengembangkan naluri berperikemanusiaan dan minda yang berdisiplin dan kreatif untuk kehidupan kepimpinan dan perkhidmatan. Dalam memenuhi tujuannya, Davidson telah memilih untuk menjadi kolej seni liberal, untuk mempertahankan dirinya sebagai komuniti kediaman para sarjana, untuk menekankan tanggungjawab mengajar semua profesor, dan untuk memastikan peluang untuk hubungan peribadi antara pelajar dan guru. Selanjutnya, Davidson percaya bahawa sangat penting bagi semua pelajar di setiap kelas untuk mengetahui dan belajar di bawah guru yang matang dan ilmiah yang dapat dan bersemangat untuk menyediakan setiap rangsangan, arahan, dan bimbingan.

Sebagai sebuah perguruan seni liberal, Davidson menekankan kajian-kajian tersebut, disiplin yang membebaskan aktiviti mental, rohani dan fizikal. Oleh itu, kolej ini menumpukan perhatian pada mempelajari sejarah, sastera dan bahasa, falsafah dan agama, muzik, drama dan seni visual, sains semula jadi dan sosial, dan matematik. Kolej ini mendorong penglibatan pelajar dengan budaya lain melalui kajian domestik dan antarabangsa. Kolej ini juga memerlukan pendidikan jasmani, menyediakan atletik yang kompetitif, dan mendorong pelbagai aktiviti sosial, budaya, dan perkhidmatan.

Davidson College diiktiraf oleh Persatuan Selatan Kolej dan Suruhanjaya Sekolah di Kolej untuk menganugerahkan ijazah sarjana muda.

Lokasi

Davidson

Alamat
North Main Street,405
28035 Davidson, North Carolina, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: