El Camino College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Akreditasi

Kolej El Camino diakreditasi oleh Suruhanjaya Akreditasi Kolej Komuniti dan Junior di Persatuan Sekolah dan Kolej Barat, sebuah badan pengiktirafan institusi yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Pengiktirafan Akreditasi Pasca Kerja dan Jabatan Pendidikan AS. Universiti California, California State University dan kolej-kolej dan universiti lain memberikan kredit penuh untuk kursus-kursus yang sesuai yang diselesaikan di El Camino College. Kolej El Camino diluluskan untuk veteran oleh Pejabat Pendidikan Pascasiswazah, Jabatan Pendidikan Negeri California.

keahlian

El Camino College adalah ahli Community College League of California.

Pensijilan

Daerah Kolej Komuniti El Camino dengan ini memperakui bahawa Katalog ini adalah benar dan betul dalam kandungan sebagaimana yang dikehendaki oleh Pekeliling DVB 20-76 84, Lampiran P, Perenggan 6 (a), Jabatan Pendidikan, Negeri California.

Pengijazahan

SEJARAH

Pada tahun 1946, selepas cadangan yang kuat oleh pasukan perundingan untuk menubuhkan sebuah kolej dua tahun di kawasan Inglewood-South Bay, dewan pentadbiran Pusat Sekolah Centinela, Redondo, Inglewood dan El Segundo memenangi 10-1 pengesahan pengundi untuk penciptaan Daripada sebuah kolej junior. Torrance tidak lama lagi menyertai kumpulan yang baru disewa, dan Daerah Kolej Komuniti El Camino secara rasmi ditubuhkan pada 1 Julai 1947.

Terletak di tengah-tengah di South Bay, Daerah Kolej Komuniti El Camino merangkumi tujuh daerah bersatu dan sekolah menengah, dan sembilan bandar - penduduk hampir 533,000 penduduk. Bilik kelas awal adalah barak Perang Dunia II yang lebih besar yang dikepala utara dari Pangkalan Udara Angkatan Darat lama Santa Ana di Orange County.

Bangunan tetap pertama untuk pengajaran bilik darjah adalah bangunan kedai, yang dibuka pada tahun 1949. Gimnasium wanita, rumah ladang, bangunan kedai lain dan Bangunan Sains Sosial diikuti. Pembinaan utama adalah susunan perniagaan hampir setiap tahun semasa tahun-tahun pertumbuhan kolej. Bangunan Kolej El Camino meliputi 1,129,112 kaki persegi dan dibina dengan kos $ 28 juta. Maksudnya, 27 struktur telah selesai tanpa sebarang hutang yang terikat kepada daerah.

Pada bulan November 2002, pengundi Daerah Kolej Komuniti El Camino telah meluluskan pengukuran bon kemudahan $ 394 juta. Laluan yang berjaya dalam pengukuran bon pertama ini akan membolehkan daerah itu membina beberapa bangunan baru, terlibat dalam pembentukan semula dan pembinaan semula orang lain, dan mengambil langkah-langkah untuk meningkatkan kesihatan dan keselamatan pelajar dan pekerja.

Sejarah telah dibuat semula pada bulan November 2012 apabila pengundi daerah telah meluluskan Langkah E, langkah bon kemudahan $ 350 juta. Ukur E akan menyediakan dana untuk keselamatan, teknologi, dan peningkatan penjimatan tenaga kepada bilik darjah, makmal dan kemudahan pengajaran yang lain.

Wang bon hanya boleh digunakan pada kemudahan dan peralatan. Tiada yang boleh digunakan untuk gaji atau program. Jawatankuasa Pemantauan Bon Citizens memberikan laporan tahunan kepada orang ramai mengenai penggunaan dana.

Misi dan Visi

Kenyataan Misi

Kolej El Camino membuat perbezaan positif dalam kehidupan orang ramai. Kami menyediakan program dan perkhidmatan pendidikan yang komprehensif yang menggalakkan pembelajaran pelajar dan kejayaan dengan kerjasama masyarakat kita yang pelbagai.

Pernyataan wawasan

El Camino College akan menjadi kolej pilihan bagi pembelajaran pelajar yang berjaya yang mengubah kehidupan, menguatkan masyarakat, dan memberi inspirasi kepada individu untuk mencapai kecemerlangan.

Penyata Nilai

Nilai tertinggi kami ditempatkan pada pelajar dan matlamat pendidikan mereka; Berpegang teguh pada nilai itu adalah pengiktirafan kami bahawa fakulti dan kakitangan Kolej El Camino adalah kestabilan Kolej, sumber kekuatan dan daya penggeraknya. Dengan ini, lima nilai teras kami ialah:

 • Orang: kami berusaha untuk menyeimbangkan keperluan pelajar, pekerja dan komuniti kami.
 • Hormat: kami bekerja dengan semangat kerjasama dan kerjasama.
 • Integriti: kita bertindak secara beretika dan jujur ​​terhadap pelajar, rakan sekerja dan masyarakat kita.
 • Kepelbagaian: kami mengenali dan menghargai persamaan dan perbezaan kami.
 • Kecemerlangan: kami berhasrat untuk memberikan kualiti dan kecemerlangan dalam semua yang kami lakukan.
KAJIAN

Hasil Keberkesanan Institusi:

Keberkesanan institusi melibatkan usaha kolej ke arah peningkatan kualiti institusi secara berterusan, kejayaan pelajar, dan pemenuhan Misi. Proses pentaksiran, penilaian, dan perancangan bersepadu Kolej dipraktikkan dengan hasil akhir keberkesanan institusi yang lebih besar - lebih ramai pelajar dari pelbagai masyarakat kita akan mencapai kejayaan pendidikan dan mencapai matlamat akademik mereka.

Hasil-hasil berikut akan digunakan untuk mengukur kemajuan pencapaian pelajar dan peningkatan keberkesanan institusi di El Camino College.

 1. Kadar Kesediaan Pelajar
 2. Kadar Penyelesaian Kursus yang berjaya
 3. Kadar Penyempurnaan Bahasa Inggeris Remedial
 4. Kadar Penyempurnaan Matematik Remedial
 5. Kadar Ketahanan Tiga-Jangka
 6. Kadar Pencapaian
 7. Kadar siap
 8. Kadar pemindahan
 9. Ijazah dan Sijil dianugerahkan
 10. Bilangan Pemindahan

Matlamat penambahbaikan yang akan dicapai pada akhir Rancangan Strategik (Tahun Akademik 2019-2020) dibangunkan melalui perundingan seluruh Kolej, dengan kemajuan tahunan berbanding dengan tahun asas. Hasil keberkesanan institusi akan dipantau setiap tahun untuk kemajuan pada setiap matlamat. Di samping itu, keutamaan utama adalah untuk mengurangkan perbezaan yang wujud dalam pencapaian oleh ciri demografi dalam semua langkah.

Inisiatif Strategik

Untuk memenuhi misi dan membuat kemajuan ke arah wawasan, El Camino College akan memberi tumpuan kepada inisiatif strategik berikut. Inisiatif Strategik mewakili bidang peningkatan fokus. Objektifnya adalah merancang untuk membuat kemajuan di setiap inisiatif. Langkah-langkah menilai kemajuan semasa tempoh Pelan Strategik (2015-16 hingga 2019-2020).

Pembelajaran Pelajar

Menyokong pembelajaran pelajar dengan menggunakan pelbagai kaedah pengajaran yang berkesan, teknologi pendidikan, dan sumber-sumber kolej.

OBJEKTIF:

 1. Mewujudkan pelan pembangunan profesional yang komprehensif yang berkaitan dengan rancangan dan inisiatif kampus untuk menggalakkan kejayaan pelajar.
 2. Menggabungkan pendekatan pengajaran yang berkaitan dengan kejayaan pelajar dan
 3. kegigihan.
 4. Menyediakan latihan teknologi khusus dan relevan untuk menyokong integrasi teknologi dengan
 5. Arahan.
 6. Menyediakan peralatan yang diperlukan untuk menyokong penggunaan teknologi fakulti.
 7. Kehadiran persidangan berasaskan hasil berasaskan institut dengan komponen perkongsian yang diperlukan untuk faedah Kolej yang lebih luas, jika berkenaan.
Pengijazahan

Keberkesanan institusi

Memperkukuhkan proses, program dan perkhidmatan melalui penggunaan penilaian yang berkesan dan cekap, kajian semula program, perancangan, dan peruntukan sumber.

OBJEKTIF:

 1. Mengembangkan alat kajian semula dan perancangan program bersepadu.
 2. Menetapkan tanda aras dan matlamat aspirasi untuk pencapaian pelajar.
 3. Secara teratur, kumpulkan maklumat terkini mengenai komuniti kami untuk memastikan bahawa kami responsif terhadap keperluan komuniti.
 4. Mengukuhkan kerjasama antara program yang memberi perkhidmatan kepada pelajar.
 5. Memudahkan kedudukan fiskal yang kukuh untuk membolehkan tindak balas yang berasas kepada ancaman fiskal.
 6. Tambah inisiatif ini kepada penyataan tujuan setiap jawatankuasa yang terlibat dengan proses keberkesanan institusi.

Pemodenan

Memodenkan infrastruktur dan sumber teknologi untuk memudahkan pembelajaran positif dan persekitaran kerja.

OBJEKTIF:

 1. Pelaksanaan Rancangan Teknologi untuk memenuhi keperluan teknologi maklumat yang sedang berkembang di kampus.
 2. Teruskan pelaksanaan Pelan Induk Kemudahan untuk memodenkan kemudahan dan infrastruktur kampus, menyemak semula seperti yang diperlukan.
 3. Melaksanakan kamera keselamatan dan aspek teknologi keselamatan pelan kampus yang lain.

Pelajar Hasil Pembelajaran

Institusi Hasil Pembelajaran

Hasil Pembelajaran Institusi (ILO) menentukan kemahiran dan pengetahuan pelajar yang sepatutnya dimiliki semasa menyelesaikan kursus pengajian di El Camino College.

Pelajaran Pembelajaran Institusi Kolej El Camino (ILO): Pelajar yang menamatkan kursus pengajian di El Camino College akan mencapai hasil pembelajaran berikut:

ILO 1 - Pemikiran Kritikal

Pelajar menggunakan kemahiran kritikal, kreatif dan analitikal untuk mengenal pasti dan menyelesaikan masalah, menganalisis maklumat, mensintesis dan menilai idea, dan mengubah idea sedia ada ke bentuk baru.

ILO 2 - Komunikasi

Pelajar berkomunikasi dengan berkesan dan memberi respons kepada penonton yang bervariasi dalam bentuk bertulis, bercakap atau ditandatangani, dan seni.

ILO 3 - Pembangunan Masyarakat dan Peribadi

Pelajar adalah ahli masyarakat yang produktif dan terlibat, menunjukkan tanggungjawab peribadi, dan kesedaran masyarakat dan sosial menerusi penglibatan mereka dalam program dan perkhidmatan kampus.

ILO 4 - Literasi Maklumat

Pelajar menentukan keperluan maklumat dan menggunakan pelbagai media dan format untuk membangunkan strategi penyelidikan dan mencari, menilai, mendokumen dan menggunakan maklumat untuk mencapai tujuan tertentu. Pelajar menunjukkan kefahaman tentang aspek undang-undang, sosial, dan etika yang berkaitan dengan penggunaan maklumat.

Hasil Pembelajaran Pelajar dan Hasil Kawasan Perkhidmatan

Hasil Pembelajaran Pelajar (SLO) menentukan kemahiran dan pengetahuan yang harus dimiliki pelajar apabila selesai kursus tertentu.

Hasil Pembelajaran Program (PLO) menentukan kemahiran dan pengetahuan yang harus dimiliki pelajar apabila selesai program tertentu.

Hasil Kawasan Perkhidmatan (SAOs) mengukur tahap pemahaman, kemahiran, dan / atau pengetahuan seseorang pelajar akan mempunyai apabila berinteraksi dengan perkhidmatan sokongan pelajar atau perkhidmatan pentadbiran.

Piawaian akreditasi memerlukan kolej untuk menilai pembelajaran pelajar secara tetap dan berterusan untuk memastikan pelajar mempelajari objektif dan kandungan kursus dan program serta memperoleh pemahaman, kemahiran dan / atau pengetahuan yang diingini oleh perkhidmatan sokongan pelajar dan perkhidmatan pentadbiran . Melalui proses penilaian hasil pembelajaran pelajar yang berkesan, ahli fakulti dapat mengkaji semula kursus mereka dan membuat penyelarasan untuk meningkatkan pencapaian pelajar manakala perkhidmatan sokongan pelajar dan kakitangan perkhidmatan pentadbiran dapat mengkaji keberkesanan perkhidmatan yang disediakan. Kolej ini dikehendaki oleh Suruhanjaya Akreditasi bagi Kolej Komuniti dan Junior Kolej (ACCJC) untuk Akreditasi untuk menyediakan komisen dan pelajar akreditasi dengan bukti bahawa program yang berterusan dan ketat untuk menilai hasil belajar pelajar telah disediakan. Kolej ini menilai program perkhidmatan pengajaran dan sokongan pada jadual biasa untuk meningkatkan pembelajaran pelajar melalui kajian semula program yang dijadualkan, penilaian SLO, PLO, ILO dan SAOs, serta perancangan dan penilaian program.

Kemasukan

Mana-mana orang yang berumur 18 tahun atau memiliki diploma sekolah tinggi atau yang setara dengannya dari Amerika Syarikat atau negara lain boleh diterima masuk melainkan dilarang oleh undang-undang. Sekiranya di bawah umur 18 tahun, pelajar layak jika mereka mempunyai 1) lulus dari sekolah menengah atau 2) lulus Ujian Kemahiran Sekolah Tinggi California.

Lokasi

Torrance

Alamat
EL CAMINO COLLEGE
16007 Crenshaw Blvd.
Torrance, CA 90506

Torrance, California, Amerika Syarikat