Flint Hills Technical College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Flint Hills Technical College ( FHTC ) adalah institusi pengajian tinggi awam dua tahun yang terletak di kawasan perbukitan Kansas timur-tengah. Ia terletak di persimpangan I-35 dan Kansas Turnpike di Emporia, sebuah bandar di tengah-tengah padang rumput yang indah yang dikenali sebagai Flint Hills dan tidak jauh dari Tallgrass Prairie National Preserve.

Misi Flint Hills Technical College adalah menyediakan peluang pendidikan seumur hidup untuk komuniti pelajar yang beragam untuk pertumbuhan peribadi dan persiapan untuk tanggungjawab profesional dan kewarganegaraan yang memenuhi keperluan masyarakat.

Pentadbiran, fakulti, dan kakitangan Flint Hills Technical College mempercayai kekuatan pengajaran dan pembelajaran dan mengesahkan hak setiap orang untuk mengakses peluang dalam menuntut ilmu dan aplikasi kehidupannya. Komitmen utama Kolej adalah untuk menyokong kejayaan pelajar dalam belajar dan mempersiapkan anggota masyarakat yang berpendidikan dan produktif yang dapat mencapai kejayaan peribadi dan profesional dalam persekitaran global. Untuk itu, Flint Hills Technical College berusaha untuk menghilangkan halangan dalam proses pendidikan dengan menyediakan peluang yang dapat diakses dan berpatutan, termasuk artikulasi dengan institusi lain. Ia mengiktiraf kurikulum pendidikan umum dan hasil pembelajaran yang diperlukan dan merupakan komponen integral dari program teknikal kajian. Flint Hills Technical College menerapkan falsafah di mana kebebasan berekspresi didorong dalam persekitaran yang teratur dan memelihara dan memastikan peningkatan berterusan dalam proses pendidikan melalui penilaian dan penilaian yang berterusan.

Kolej ini mengekalkan standard pendidikan yang dipantau dan disetujui oleh jawatankuasa penasihat program yang terdiri daripada anggota dari masyarakat umum, perniagaan, dan industri. Jawatankuasa ini membimbing Kolej dalam memenuhi tanggungjawabnya untuk memberikan pendidikan berkualiti dan terkini.

Flint Hills Technical College dikoordinasikan oleh Kansas Board of Regents dan mendapat pengiktirafan melalui Suruhanjaya Pengajian Tinggi.

Lokasi

Emporia

Alamat
West 18th Avenue,3301
66801 Emporia, Kansas, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: