Glendale Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

gambaran Keseluruhan

kolej Kolej Komuniti Glendale, Ditubuhkan pada tahun 1927 dan diiktiraf oleh Persatuan West Kolej Schools (WASC, singkatan dalam bahasa Inggeris), ia adalah sebuah kolej komuniti di universiti-universiti keadaan sistem California yang menawarkan kursus-kursus dua tahun. The Glendale CC menawarkan darjah "Associate Sastera dan Associate dalam Sains" dan kursus jangka pendek profesional untuk pelajar yang layak.

The Glendale mempunyai salah satu kadar pemindahan tertinggi Sistem kolej komuniti di California; ramai pelajar menghadiri kolej untuk menghadiri dua tahun pertama ijazah sarjana muda sebelum berpindah ke empat tahun universiti yang berdaya saing. Ia kini mempunyai 15,000 pelajar dan 600 yang datang dari negara-negara lain dengan visa pelajar. sokongan yang lengkap dan bimbingan, dan dasar kemasukan yang fleksibel yang ada sebagai sebahagian daripada program jabatan untuk pelajar antarabangsa. Kolej menerima calon-calon dari seluruh dunia.

"Data pantas"

 • Sekolah dua tahun awam campuran
 • 15,000 pelajar termasuk 600 pelajar antarabangsa dari 50 negara
 • Akreditasi: Persatuan Sekolah Kolej West (WASC)
 • Terletak di sebuah bandar kecil (selamat dan mesra); 16 km di utara pusat bandar Los Angeles
 • Ijazah yang ditawarkan: Associate dalam Arts, Associate Sains (60 unit) dan kursus profesional. Kursus Bahasa Inggeris (ESL) kredit membentuk untuk pelajar baru
 • syarat kemasukan: tamat sekolah tinggi atau tengah "C" (purata 2.0 gpa) jika memindahkan dari sebuah kolej Amerika Syarikat atau universiti dan pernyataan personal
 • TOEFL: 450 pada versi bercetak atau 45 pada peperiksaan iBT. Atau IELTS (pemeriksaan Majlis British) dengan skor 4.5
 • Yuran Pengajian dan Bayaran (Akademik Tahun: 2016-2017): US $ 6385. Yuran kursus untuk "bukan pemastautin" = AS $ 205 seunit
 • anggaran perbelanjaan kos sara hidup (di luar kampus, selama 10 bulan): $ 12,000
 • kalendar akademik: Sistem setengah tahun (tempoh 16 minggu) dan "sesi" jangka pendek. Kejatuhan semester bermula pada awal September; Musim bunga semester bermula pada pertengahan Februari; sesi musim sejuk bermula pada awal Januari; sesi musim panas bermula pada akhir bulan Jun
 • Saiz purata kelas: 25 hingga 30 pelajar
 • Guru-guru dan tenaga pengajar mempunyai sarjana dan kedoktoran
 • Bahasa inggeris sebagai bahasa kedua akan dikira sebagai kredit yang boleh digunakan dalam perjalanan tamat pengajian. Kursus ini merangkumi pengajaran maju kemahiran tatabahasa, menulis, bertutur dan mendengar
 • Kursus yang paling popular adalah: Arts and Design Animation, Aviation (dengan kepekatan dalam Attendant Flight), Pentadbiran Perniagaan, Komunikasi, Memasak, Sains Komputer / Sistem Maklumat, Pengurusan Hotel dan Restoran, Muzik, Kejururawatan, Teater , Pengeluaran TV dan Seni Visual. Terdapat 75 kursus dalam jumlah.
 • kampus moden dan berteknologi tinggi yang terletak di lereng bukit 40 hektar dengan 18 bangunan kekal
GCC

kursus-kursus akademik

Kolej Komuniti Glendale telah berkhidmat Glendale dan kawasan sekitarnya sejak 1927 di mana dia memperoleh reputasi yang sangat baik untuk kecemerlangan akademik yang memenuhi keperluan dunia yang berubah-ubah. Sebagai institusi yang diiktiraf dengan sewajarnya, Glendale CC menawarkan pelbagai kursus akademik, vokasional dan kursus pendek. Dan lebih daripada 75 pendidikan tinggi yang menawarkan ijazah bersekutu, bersama-sama dengan pelbagai kursus pendidikan umum -allowing pelajar peluang untuk melengkapkan keperluan dua tahun pertama kolej dapat memindahkan kepada tahun ketiga universiti . Ini membolehkan pelajar antarabangsa untuk menjimatkan masa dan wang untuk pendidikan di Amerika Syarikat.

pelajar antarabangsa Glendale mengadakan pertemuan individu dengan mentor pelajar yang membantu mereka dengan rancangan akademik dan kemahiran orientasi umum yang diperlukan untuk berjaya, dan membantu mereka dalam pemilihan bahan-bahan sebagai pelajar sepenuh masa (12 kredit setiap semester) .

Pendidikan akademik di kolej ditawarkan di kecil, kelas peribadi; masa yang sesuai dengan kelas hari dan petang yang bergantung kepada teknologi terkini, peralatan, makmal dan kaedah pengajaran moden.

Syarat kemasukan

pelajar antarabangsa perlu mengemukakan dokumen-dokumen berikut untuk memohon visa F-1: (1) Borang Pendaftaran Antarabangsa GCC dan pemprosesan bayaran sebanyak $ 60 (2) transkrip rasmi diterjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris (3) Penyata sokongan kewangan dan penyata bank menunjukkan baki sebanyak AS $ 20,800 - jumlah kos untuk satu tahun akademik atau 10 bulan (4) Perincian TOEFL minimum 450 (versi bercetak) atau 45 dalam peperiksaan iBT baru (5) penyata / esei peribadi

tempoh kemasukan Permintaan (Pelajar Antarabangsa)

 • Autumn semester (September) = 1 Jul
 • spring semester (Februari) = 1 Dis

Sila ambil perhatian: tarikh akhir boleh menjadi fleksibel sila hubungi Pejabat Pelajar Antarabangsa untuk maklumat lanjut.

GCC

Lokasi dan iklim

Kolej Komuniti Glendale bertempat di Glendale, komuniti kediaman selamat kira-kira sepuluh batu (20 kilometer) timur laut Los Angeles.

Dengan campuran moden dan tradisional, Kolej Glendale terletak dalam kampus yang indah di bukit pergunungan San Rafael di mana anda melihat lembah Glendale dan bahagian-bahagian latar langit Los Angeles. kampusnya terdiri daripada 40 hektar dan 18 bangunan antaranya ialah kompleks "Pusat Sains" yang baru dan planetarium dan pusat perpustakaan / pelajar yang baru diubahsuai, bar dan kemudahan untuk memasak.

Perkhidmatan dan kemudahan lain termasuk perpustakaan diubahsuai, beberapa makmal komputer, pusat kesihatan pelajar, pusat pemindahan, pusat teknologi canggih, pusat matematik / sains, auditorium untuk seni persembahan, pelajar seni memaparkan, gimnasium dan olahraga mengesan.

The City of Glendale mempunyai penduduk seramai 200,000 penduduk. Cuaca di Southern California biasanya sederhana dan panas sepanjang tahun, dengan suhu antara 15 ° C pada bulan-bulan musim sejuk pada 35 ° C pada musim panas.

Kehidupan Pelajar Antarabangsa

Semua baru pelajar antarabangsa dikehendaki menghadiri orientasi khas sebelum musim gugur dan musim bunga semester. Ia adalah disyorkan bahawa pelajar tiba sekurang-kurangnya dua minggu sebelum bermulanya kelas untuk menerima kaunseling khas, melakukan ujian dan membangunkan sukatan pelajaran. Pelajar adalah dialu-alukan oleh rektor kolej, beberapa guru, pekerja dan wakil-wakil syarikat insurans. Mereka menerima arahan dan bantuan terperinci dalam proses pendaftaran. Semua peraturan dan prosedur imigresen yang berkaitan diterangkan secara terperinci. Ujian penempatan tersedia bagi pelajar yang tidak dapat mengambil ujian sebelum orientasi. Maklumat mengenai perumahan luar kampus ditawarkan kepada pelajar yang berminat dalam pangsapuri atau yang mahu hidup berpasangan, atau mungkin dengan keluarga angkat Amerika.

Jumlah pelajar antarabangsa Glendale adalah satu bahagian yang aktif dan penting dalam masyarakat kolej. aktiviti kebudayaan dan sosial termasuklah Persatuan Pelajar Antarabangsa yang berkaitan dengan persatuan pelajar, dan "Minggu Antarabangsa" musim bunga tahunan - lengkap dengan pertunjukan fesyen, muzik dunia, pameran kebudayaan, tarian makan malam makanan yang adil dan biasa. Pejabat Antarabangsa juga menggalakkan pelbagai "lawatan lapangan" kepada bersantai of Southern California.

Lokasi

Glendale

Alamat
1500 North Verdugo Road

91208-2894 Glendale, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami